Raar Weer

Ligt er in Nederland een laagje sneeuw, is het code oranje en rijden de treinen niet meer, is het ook nog eens 1 april en blijkt het allemaal geen grap. Ook geen grap is het weer hier. Ik heb de autoruiten moeten krabben! Hier is het dus ook raar weer. Deze morgen, als Antares en ik een rondje gaan kopen schijnt de zon wel maar door de wind is het verschrikkelijk koud. Later wordt wat beter. 

We gaan even naar een gestor in A Barrella. We nemen aan dat we iets met belasting moeten doen maar hebben geen idee hoe en wanneer. We gaan het dus maar even vragen. In het kantoor moeten we eerst even wachten, we zijn door een kennis verwezen naar een persoon, die zou alles weten en op die persoon moeten we even wachten. Als we bij hem mogen komen legt Sol uit hoe het zit met ons. Blijkbaar kan de belastingdienst het hier wel leuker en makkelijker maken. Na wat vragen te hebben beantwoord van de gestor, blijkt dat wij geen belasting hoeven te betalen. Geen inkomen, dan ook niet betalen. Zeker weten? vragen we nog maar een keer. Ja geen belasting. Nou mooi dan, hoeven we ons daar niet mee bezig te houden.

We gaan nog even via een papiercontainer, waar we onze verzameling papier en karton in dumpen, naar Chantada. Even om boodschappen. Nu we hier toch zijn gaan we maar gelijk uit eten. We bestellen een drie gangen menu, fles wijn erbij en koffie na. We slaan steil achterover van de prijs. 22 Euro mogen we afrekenen. Klopt dat wel? zeg ik tegen Sol. Ja menu is 11 Euro inclusief de wijn en de koffie. Nou heerlijk gegeten! We lopen weer naar de auto en hier in Chantada is het beter dan bij ons in Freán. Hier is zon en geen wind, het is lekker!

Hopelijk hebben we dat weer morgen in Tui ook. Daar gaan we morgen naar toe. Er zijn (volks)feesten dus moeten we daar maar eens gaan kijken. Extreem kort blogje vandaag, ik heb ook echt niet meer te vertellen! Sorry.

7 reacties

 1. Jaja,niks te vertellen, dat gaat echt niet hoor Rob, haha.op de foto is te zien dat het bij ons heeft gesneeuwd maar dat was maar ’n klein beetje op stukken van Nederland was het écht raak.veel plezier morgen. Gr. Ma

 2. Hola,

  Die foto komt ons wel erg bekend voor. Kan dat kloppen? Inderdaad laag sneeuw van ca. 5 cm en een keiharde noorden wind. Nieet echt weer om buiten iets te ondernemen. Aan de dinerprijzen bij jullie is niets mis wij zouden het er graag voor doen. Deze week mes een oude dienstmaat van mij en zijn vrouw, die we voor eht laatst ruim voor Corona gezien hadden, genoten van een Indonesische rijsttafel. Prijs x 7 vergeleken met jullie maar ja wij waren dan ook met z’n viertjes en het was gezellig.
  Zolang je het vol kunt houden zonder inkomen blijft het dus gezellig door geen belasting verschuldigd te zijn. Houwen zo.

  Houdoe

 3. Goedemorgen , “bofkonten” , zo kunnen leven zonder inkomsten . Maar let op voor wat Nederland gaat doen. Als je daar niet helemaal vertrokken bent weten ze zelfs je spaarcenten nog af te troggelen.
  “Geniet van het leven , het duurt maar even !”
  Fijne dag , hier was het gisteren een Lentedag op de gemene wind na. Toch blij🤗
  Groet. 😂👌👋

 4. Helemaal te gek dat weer ga je de winter ontvluchten krijg je toch nog de volle lading over je .
  Ja kijk goed uit wat het belastingparadijs Nederland doet ze weten je wel te vinden ,maar dat zul je wel weten.
  Te gek dat je in Spanje voor zo’n bedragje lekker kunt eten het schijnt dat Franco dit heeft ingevoerd werd ons verteld door Spaanse mensen, hij vond dat iedereen een goed maaltje moest krijgen eenvoudig maar eerlijk ,dus toch nog iets goeds van die man.
  Geniet ervan en je kunt dit vaker doen,
  fijn weekend,
  José

 5. Ik moet als buitenlander (minder dan 6 maanden per jaar in Spanje) wel IRNR betalen en natuurlijk ook IBI.
  Beiden zijn gebaseerd op de kadaster waarde.
  Bij elkaar komt dit opgeteld ongeveer neer op de box 3 belasting in Nederland die in mindering wordt gebracht ’ter voorkoming van dubbele heffing’.
  Je betaalt dus in plaats van in Nederland in box 3 nu in Spanje.

 6. Laatst las ik dat jullie een woning hebben in het buitenland ……weet niet meer waar
  Als die meer dan 50.000 euro waart is mag je niet vergeten Modelo 720 in te vullen , is eigenlijk al 2 dagen te laat hiervoor , ook als je in het buitenland (dus niet in Spanje) meer dan 50.000 op een rekening hebt staan moet je dat Modelo 720 invullen , het is louter inormatief
  Wat ik niet begrijp is waarom je geen belasting moet betalen je bent toch Spaans resident

  • Hallo Annie,

   Misschien heb ik me verkeert uitgedrukt, gemeentelijke belastingen en dergelijke betalen we natuurlijk gewoon. Bij het gestor waar we gingen vragen voor de belasting opgave, zoals we die gewend zijn in Nederland, blijkt dat we verder geen belastingen hoeven te betalen. Hoe het stelsel hier werkt weet ik niet, ik mag aan nemen dat hij dat weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *