Problemen In De Keuken

Na een weekje vakantie is het weer tijd om wat te gaan doen in de keuken. Plan is dat ik wat aan de keukenkastjes ga doen die opgehangen moeten worden. Om ze op te hangen moet ik eerst een houten plaat tegen de gipswand aanschroeven om de kastjes goed vast te zetten. Zo ie zo moet er een plaat achter de kastjes komen omdat ze voor een stukje over de  tegels vallen. Ik wil plaat voor plaat en kastje voor kastje doen. Dus als de eerste plaat gedaan is is het eerst tijd voor koffie.

Na de korte pauze zoek ik het kastje wat ik moet hebben. Het is er een van 80 cm breed. Deurtjes en zo zijn nog niet nodig. Maar als ik de doos open maak in de keuken blijkt er iets niet in orde met het kastje. We hebben lichtblauw van buiten en wit van binnen besteld. Maar van blauw is geen spoor te bekennen. Ook de andere kastjes blijken helemaal wit te zijn. Sol gaat met Leroy Merlin bellen. Er blijkt een fout te zijn gemaakt. Wat wat we willen is wel besteld maar niet geleverd. Ik ga alles controleren en maandag gaan we de kastjes omruilen.

Ik was lekker bezig, maar nu heb ik geen zin meer om verder te gaan in de keuken. Maar ik heb nog wel een ander karwei wat nodig gedaan moet worden. Laatst, toen ik op de zolder boven de keuken bezig was met het aansluiten van de afzuigkappen begon de isolatie tegen het dak te bewegen. Toen ik tegen de bewegende isolatie duwde begon die zacht te miauwen, Terra of Julio klimmen dus blijkbaar over muren en balken en komen zo tussen de dakpannen en de isolatie terecht en dat is zeker niet de bedoeling. Ik ga de muur afsluiten zodat ze er niet meer boven de isolatie kunnen komen. Ik heb nog oranje plastic gaas en dat ga ik in de toekomstige bijkeuken tegen de balken en panlatten nieten. Op plaatsen waar ze misschien over de muur lopen prop ik stukken van het gaas. Nu moet het niet meer mogelijk zijn dat ze boven de isolatie kunnen komen.

Het loopt tegen 4 uur in de middag en ik ga even bij Xavier helpen. Gisteravond kwam hij vragen of ik vandaag even tijd heb om een stuk tuin af te sluiten met gaas. Dat kan allemaal alleen, maar met z’n tweeën is het allemaal net even iets makkelijker werken. 

Als het gaas gedaan is maak ik even wat foto’s in het stuk tuin. Er staat een kastanje die al heel erg oud is. Dood is hij ook al een tijdje en er zit geen binnenkant meer in. Dat maakt de boom wel heel erg mooi.

Xavier laat we de rest van de weilanden en de tuin ook even zien. Er zijn plaatsen bij waar het uitzicht wel heel erg mooi is. Houten vakantiehuisjes zouden er niet misstaan.

13 reacties

 1. Hola,

  De aanhef deed even schrikken maar gelukkig niet iets onoverkomelijks. Wel jammer dat je weer naar Ourense moet maar de Dacia kent inmiddels de weg zelf wel. Ik weet zeker dat jullie bij het ophalen de dozen ter plekke openen nu.
  Wat de beide viervoeters betreft het zijn net kleine kinderen. Je moet alles ontdekken en juist plekken opzoeken waar je eigenlijk niet hoort te komen. Dat Oranje gaas is goed te gebruiken nu….Nederland heeft het toch niet meer nodig.
  Wat een mooie boom weer vooral ook met inhoud.
  Morgen toch geen rustdag in de keuken hoop ik. Om ruim voor de Kerst klaar te zijn begint de tijd nu wel te dringen immers komende woensdag (bezoek ziekenhuis) is ook weer een dag die wegvalt.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Of we de voor de Kerst klaar gaan zijn in de keuken weet ik niet. Komende week ziekenhuis, Foskie naar de trimsalon en ik naar de kapper. Proberen het allemaal wel zo te plannen dat er meer op een dag kan natuurlijk. Maar ik denk wel dat we een heel eind moeten komen.

 2. Goedenmorgen ,
  idd. Je laat ons schrikken met zo’n aanhef , ik vermoed dat het opzet was. Nou het is gelukt hoor ! 😔Gelukkig valt het mee maar daardoor wel weer een dag minder.
  Succes weer bij Leroy.
  Geweldig wat dat stel katten🐈‍⬛🐈 uitspookt , ze weten overal gaatjes te vinden . Heel leuk, maar wel lastig.
  Ik heb gisteren te hard gejuigd , het “regenseizoen” duurt nog de hele week. Dus ga straks tussen de buien door maar even wat maatregelen nemen om te voorkomen dat ik later planten op hydrocultuur heb .🤔
  Fijne dag daar , succes met de kastjes .
  Groet. 😉👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️👋

  • Hallo Antoinette,

   Je hebt het er maar druk mee met de regen. Zo krijg je niets en nu misschien weer net te veel. Wat de kastjes betreft… we denken dat er niets anders bestaat dan witte kastjes.

 3. Echt vervelend wil je lekker de kastjes plaatsen is er wat fout gegaan , hopelijk duurt het niet te lang dat de nieuwe komen ., de katten zijn avonturiers ze ontdekken van alles en vooral iets waar ze net mogen komen.😻
  Geniet de zondag,
  José

 4. Echt vervelend wil je lekker de kastjes plaatsen is er wat fout gegaan , hopelijk duurt het niet te lang dat de nieuwe komen ., de katten zijn avonturiers ze ontdekken van alles en vooral iets waar ze net mogen komen.😻
  Geniet de zondag,
  José

 5. Wat een ondernemende poesjes hebben jullie maar wel met dingen uitspoken wat niet kan en mag. Maar hopelijk helpt de oplossing die je gemaakt hebt. Wat vervelend dat ze jullie de verkeerde kasten hebben meegegeven. Kost toch weer kostbare tijd. Het enige wat je voorlopig kunt doen is de voorbereiding om de kastjes te kunnen plaatsen. Nog een fijne zondag samen.

 6. Dat is dikke pech, altijd als je net lekker bezig bent heb je zo iets. Overkomt jou niet alleen hoor, dat soort dingen komen bij anderen ook voor. Gelukkig dat ze de fout erkennen voor hetzelfde geld zeggen ze maar….., Spanjaarden he. Niets ten nadelen van ze hoor. Nu maar hopen dat het een beetje opschiet. Heerlijk van die kleine donderstenen, zij vermaken zich wel, die hoef je geen bolletje wol te geven, ook wat niet mag vreten ze uit. Ben benieuwd of dat dicht maken voldoende is, vergeet niet katten zijn vindingrijk. Fijne zondag

  • Hallo Lady Wieser,

   Ja, soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar ja, het komt wel goed. Hopelijk is dat wat ik de daan heb voor de katten voldoende en blijven ze weg daar war ik ze niet wil 🙂

 7. ¡hola!

  Mooie tuin is dat, van jou of van Xavier? Gave eik trouwens, even wachten op wat mist voor de mooiste foto’s ook.
  En eh keukenproblemen zijn keuken uitdagingen denk ik 😉
  Gaat vast goed komen met die kastjes en vooral ook met die jonge onderzoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *