Poorten, Wij Zijn Niet Door Een Gat Te Vangen!

Gisteravond als ik me bedenk dat de ramen van de auto nog open zijn en die dus dicht ga doen vallen er zowaar 4 druppels regen op mij. Twee minuten heeft de regenbui geduurd, waarbij dan in het totaal wel meer druppels zijn gevallen dan de 4 die op mij vielen. Gelukkig komt er ook een beetje wind op zetten maar nog niet genoeg om het huis door te tochten.

Vandaag sta ik om 6 uur op en ga op de akker de planten water geven. De aardappelen hebben het heel zwaar, stonden ze afgelopen maandag nog fier overeind, is ze de moet nu in de wortels gezakt. Meer dan water geven kan ik niet doen. Als alles water heeft gehad ben ik anderhalf uur verder en probeert de zon door de wolken te prikken. Van mij mag de zon een dagje vrij nemen. 

Maar als is het later op de dag toch weer ruim boven de 30 graden, staat er vandaag wel veel meer wind en dat maakt het dragelijk. Ook in huis, waar de warmte moeilijk in komt maar dus ook weer moeilijk uit gaat, is het frisser. Alles staat de hele dag tegen elkaar open.

Als ik klaar ben op de akker, ontbeten heb en koffie gedronken heb ga ik wat aan een aloevera doen. Toen wij hier kwamen wonen stond die in een inbouwbloembak in het voorportaal. De plant was op een gegeven moment te groot en ik heb hem toen in een grote bloempot gezet daarna is de plant verder gaan groeien en kwamen er nieuwe scheuten bij. Vandaag ga ik die maar eens splitsen omdat het wat beter weer is voor zo iets. De buurvrouw wil er ook een paar. dus ik maar een potje met 3 plantjes voor haar. De rest blijft hier en gaat straks de grond in in de tuin. 

Het cafeïnegehalte is gezakt onder een voor mij toelaatbaar niveau, tijd voor koffie dus! Na de koffie ga ik met Antares een rondje lopen nu het voor haar ook nog te doen is. Daarna ga ik gaten graven voor de aloevera’s die ik ga planten. Daar waar ik een gat wil maken kom ik de grond maar 20 centimeter diep in. Het zit vol met stenen en daar zijn enorme stenen bij. IK ga ergens anders een geschikte plek zoeken. Ergens waar een braamstruikje in het gras groeit maar ik een gat. Ik graag de braamstruik diep uit en zorg dat ik zeker weet dat ik alles uitgraaf. Daarna wat potgrond er in water en mengen met gewone grond en dan kan de grootste aloevera uit de pot de grond in. Zo doe ik het nog 2 keer voor kleinere planten. 

Zaterdag was ik gestart met opruimen, dat heb ik eerst afgemaakt. Alles op zijn plek gezet ook al weet ik dat ik het even later nodig heb waar het stond. Maar ik wil graag even vanaf nul beginnen. Dan kan ik in de schuur verder aan de kast van de buren. Vandaag ga ik een lade repareren. Er moeten nieuwe zijkanten aan. de onderkant is helemaal versleten van het in en uitschuiven. Ik was van plan de bodem (kastanje) planken opnieuw te gebruiken, maar ze blijken te ver vergaan. Dan gewoon MDF plaatjes er in. De eerste lade staat in de lijmklemmen en kan ik morgen afwerken.

Het is bijna 5 uur als Sol vraagt wanneer we gaan. We moeten even weg, we moeten naar Mariano een paar dorpjes verderop. Hij heeft oude poorten staan en die mogen wij hebben. Het plan is namelijk ooit poorten te maken zodat we de oprit af kunnen sluiten. Ik koppel snel de aanhanger aan en we gaan gelijk. We zijn een keer bij Mariano op de koffie geweest en ik denk dat ik er zo naartoe kan rijden. Ik sla links een weggetje in, maar dat is een weggetje te vroeg blijkt. Nou moet vast goed komen. In een schuur staat een tractor, dus als die hier kan rijden kan ik dat ook met een aanhanger. Dan loopt het weggetje dood. Net voor het einde is er nog wel een mogelijkheid om naar rechts te gaan. Het moet net kunnen, aan iedere kant van de spiegels hebben we 10 centimeter ruimte en de aanhanger is met zo breed als de auto, dus alle past. Ik sla rechts af en ben zo druk bezig met de spiegel en de muren dat ik het gat aan de rechterkant van het weggetje in de bocht niet zie. BAM! Ik kan net uit de auto om te gaan kijken wat er is. Een wiel van de aanhanger zit in het gat tot aan de as, van een water tappunt. En nu? Aanhanger los gekoppeld auto weggereden zodat Sol ook uit kan stappen. Sol moet aan de aanhanger duwen en ik til hem op. Zo snel als het wiel in het gat zat, zo snel was het wiel er ook weer uit. Hier moeten we maar niet verder willen rijden, het kan ook niet want de richting waar ik in ging is ook doodlopend. We draaien de aanhanger om en ik draai daarna de auto op een binnenplaats van een boerderij om. Even later rijden we weer en staan niet veel tare bij Mariano voor de deur. Ik laad de 3 delen van de poort in. We gaan nog even wat drinken en daarna rijden we weer naar huis. 

Aan de poortdelen moet wel wat gedaan worden, maar dat is niet erg veel werk zo te zien. Het plaatsen van de poorten zal veel meer werk zijn. Het is in ieder geval een klus voor als de keuken af is.

18 reacties

 1. Hola,
  Gezien het tijdstip van opstaan dus geen sprake van een katers.
  Goed gedaan jochie.
  Mijn vermoeden is dat nog niet de juiste balken voor de keuken gevonden zijn gezien voorrang voor de kast. Ik zien trouwens bij de foto’s een stukje gereedschap liggen wat vorige week nog onderweg was naar jullie.
  Dat hekwerk ziet er gaaf uit trouwens. Je zegt dat het opknappen niet veel werk is maar wellicht het zetten meer (?). Kan het project buurvrouw niet even wachten?

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Het was gisteravond ook geen feest meer, dat was afgelopen na de doedelzakken.

   Ja dat ding is handig. Ik had ons ma ook al geschreven dat ik al wel eens naar gekeken had. Nu gebruitk voor schoon krappen van hout en om mee te wrikken.
   Dat hek kan wel even wachten, ander staan er straks 3 of 4 projecten open. Als ik klaar ben met de kast, dan kan Sol gaan schuren en schilderen. De balken… ik ben er bijna uit hoe ik het wil doen.

   • Hoi goedemorgen , leuk hè in Spanje weggetjes inrijden en niet weten hoe verder. Gelukkig dat je niet het hele stuk achteruit terug hoefde.
    Mooi hoor die aloë’s dat ze meer ruimte krijgen , kunnen ze lekker groeien .
    Mooie poorten hoor , weer een mooi project voor het najaar.
    Succes en fijne dag .
    Groet .🙋‍♂️🙆‍♀️🐶🐾👊👍👋😅

    • Hallo Antoinette,

     Ja die poorten zijn ook weer zo’n tussendoor project. We willen de oprit graag afsluiten omdat er wel een ‘figuren’ de dam op komen rijden en dat willen we niet.

 2. Hoi Rob, het is ‘mhet dagje wel, en dan bij dat warme weer. Maar het zijn mooie hekken. Weer een klus er bij. Veel plezier er mee. Gr. Ma

 3. Hoi Rob en Sol, jullie zijn heel goed bezig, zoals altijd. Mooie poortdelen trouwens en als jij er klaar mee bent, dan helemaal prachtig. De buurvrouw boft met een straks helemaal opgeknapte kast! Over de komkommer van je laatste blog, in Australie zijn de komkommers ook zo, ze noemen ze Libanese komkommers en het zal misschien aan het klimaat liggen, wat jij Hollandse komkommers noemt zijn voor de Australiers Engelse komkommers!! Zo kom je aan 300 verschillende soorten. Lieve groetjes Biddie

  • Hoi Biddie,

   HAha de komkommer. De Nederlandse of Engelse komkommer komt van oorsprong toch ergens vandaag wat dichter bij Australië is dan je zou denken. Ik las dat de glade komkommer van oorsprong uit de kanten van India komt.

   Groetjes, ok van Sol

 4. Perfect die poorten jij weet er weer raad mee en ze zullen vast prachtig staan ga ze maar eens kopen .. !!
  Gelukkig dat er niets ergers met auto en aanhanger is gebeurd rot weggetjes zoiets hebben wij al met de caravan beleefd in Frankrijk goed afgelopen🍀
  Rustig verder klussen je komt er wel ,
  José

  • Hallo José,

   Wij hebben het eens met de camper in Italië gehad. We reden een weggetje in wat erg smal was. Mensen buiten bij een cafe riepen van alles. Hadden ze nou in het Nederlands geroepen dan hadden we geweten dat de weg 100 meter verder open gebroken was. We moesten het stuk achteruit terug. Dat was wel even zweten.

 5. Hola Rob, Zoals je waarschijnlijk wel weet is Fuerteventura een woestijnachtig eiland. Er groeit niet veel, maar wat wel uitbundig aanwezig is is de aloe vera-plant. Het is geloof ik het enige export-product van Fuerteventura. Dat wil zeggen: ze maken er cosmetische producten van die gretig aftrek vinden. De plant schijnt ook geneeskrachtige eigenschappen te hebben. Ik sta sinds een jaar op zeer slechte voet met mijn buurman omdat hij de aloe vera-planten uit onze gemeenschappelijke voortuin gerukt heeft. Hij vond ze niet mooi. Razend was ik. Ik vind ze wel mooi. Zeker als ze in bloei staan.

  • Hallo Maria,

   Als je een blad afsnijd en dat door snijd (in de lengte) dan komt er een beetje slijmerige prut uit. Die is goed voor je huis en ook als je verbrand bent geeft het verkoeling.

 6. Goedemorgen, Ik sluit me bij de rest aan dat het prachtige poorten zijnen er straks nog mooier zullen worden. Het blijft een mooie plant de aloë vera zeker als hij in bloei staat. De kast van de buurvrouw kan ook weer 100 jaar mee als jullie er klaar mee zijn. Jullie steken er toch een behoorlijke tijd in.

 7. FIJN TOCH ZO’N MAN DIE NERGENS TEGENOP ZIET, DAT NIET ALLEEN HIJ SCHIJNT OOK NOG ALLES TE KUNNEN (EN TE WILLEN). GEWELDIG HOOR DAT JE DAT MET ZOVEEL PLEZIER DOET, SUCCES

  • Hallo Lady Wieser,

   🙂 🙂 Als ik een baan moet gaan zoeken…. pfffff dan heb ik er niet meer zoveel tijd voor. Het is ook leuk om het allemaal te doen. ZO is het allemaal naar onze zin en zijn we niet afhankelijk van andere.

 8. Mooie hekken!Niets voor mij die weggetjes, in Alhaurin heb je weggetjes stijl en smal. ik hou m’n ogen dicht als m’n partner daar doorheen rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *