Politie

We gaan vandaag naar de Politie in A Barrela. We gaan aangifte doen van het paspoort en het NIE pasje wat we niet meer kunnen vinden. Maar als we voor de deur staan blijkt het politiebureau vandaag gesloten te zijn. Het is drie dagen in de week open. Ik vind het eigenlijk nogal wat dat er een politiebureau is in A Barrela, geen idee hoeveel inwoners de gemeente Carballedo, waar A Barrela het grootste dorp van is, heeft. Maar als ik het vergelijk met de gemeente Breda met (cijfers 2021) 150118 inwoners dan is daar maar een politiebureau of je moet naar Oosterhout, Gilze-Rijen of Etten-Leur. We gaan morgen gewoon nog een keer naar het bureau en dan maken we gelijk kennis met oom agent. 

We gaan door naar Chantada, we hebben dringend iets nodig van de Chinees. Sol wil een fluitketel, of in ieder geval een ketel om water in te koken. Laat dat nou net iets zijn wat ik eigenlijk liever niet van de Chinees heb. Maar goed, we gaan kijken, kopen er geen pot om water in te koken, maar wel andere dingen die we misschien eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Ook moeten we nog even naar de bank, Sonja moet voor ons even pasjes uitprinten van de nieuwe verzekering. Maar ze heeft stress. Grootste problemen bij de bank! De computers doen het niet, ook pinnen gaan niet. Ze mailt ze wel, zegt ze dan kunnen we ze zelf printen. Oké ook best, maar wel voor maandag mailen want dan hebben we ze nodig. We lopen naar de auto via een ferreteria die ook huishoudelijk zaken verkoopt. Die hebben een keteltje. Nu naar huis.

Thuis heeft, naar alle waarschijnlijkheid, Orion zich lekker uitgeleefd ook een speelgoedbeest van Antares. Zij doet er al jaren mee en Orion een paar uur. Dit is wel een mooi karwei voor de nieuwe stofzuiger! Een paar minuten lager is alles opgeruimd.

Sol gaat een rondje lopen met Orion. Alleen met Orion want dan kan hij even los op een weiland. Orion los waar Antares bij is vind Antares niet leuk omdat hij veel te wild doet. Even later ga ik met Antares een rondje lopen. Op een gegeven moment hoor ik Sol naar Orion roepen, maar een hond zie ik niet. Dus ik roep om te vragen waar hij is. Pleite! Sol heeft hem losgemaakt op het weiland achter ons huis en daarna is hij er vandoor gegaan. Er is hier geen een weiland waarvan de afrastering in orde is, dus hij kan gaan waar hij wil. Als ik op een karrenspoor pad loop, komt hij me tegemoet rennen. De eerste keer krijg ik hem niet te pakken, maar de tweede keer heb ik hem en lopen we terug naar huis.

Sol gaat in de schuur verder aan de inbouwkast van de eetkamer. Dat project heeft een beetje stilgelegen en ze gaat nu verder aan de achterwand. Het is zo verklaar, als alles van vandaag droog is kan er morgen nog een laag vernis over. Dan moet de kast geschuurd worden en voorzien worden van een andere kleur.

Ik met de bosmaaier verder waar ik gebleven was aan de rand van het weiland in het bos. Deze keer daar ook de accu kettingzaag mee want er zijn wat wilde scheuten van kastanjes die helemaal in de braamstruiken vervlochten zitten. Die kan ik beter eerst in stukken zaken en er uit trekken. Nu ik toch met de zaag in de weer ben, zaag ik ook maar wat boompjes om. Ze staan te dicht op elkaar en groeien scheef. Van de takken en dunne stukken stam maak ik een begin van een houtwal en de dikke stukken zijn voor de kachel.

Dan is het tijd voor de bosmaaier. Ik maar er lekker op los, leg even later alles op hopen voor de buurman en de tractor als hij tijd heeft. De stukken waar hij zo ie zo niet bij kan doe ik nog een keer grondig met de bosmaaier, tot het met echt bot is. Morgen nog een beetje en dan is het allemaal klaar voor de buurman.

Vandaag lopen ook de koeien van de buren in de wei, het zijn niet de koeien die bij ons staan. Dit zijn de koeien die voor mij iedere dag een liter melk maken. De liter melk die ik morgen ga halen is dan dus gemaakt van ons gras! Die moet extra lekker zijn 😉

En voor wie niet weet waar melk vandaan komt; het komt uit de zak die onder de koe hangt. Die zak heeft 4 afsluiters waar je op een speciale manier aan moet trekken zodat er melk uit komt.

10 reacties

 1. Hoi Rob,
  Wat jammer nou dat Orion weer bezig is geweest, Ik herken de knuffel van Antares nog. Het is jammer maar ja niet meer aan te doen. Waarom vindt jij een fluitketel een vervelend iets?? Gr.ma

 2. Hola,

  Het hele verhaal overziende komt bij mij naar boven ” een enerverende en afwisselende dag”.
  Politiebureau gesloten, geen fluitketel bij de Chinees (heet moet toch niet gekker worden), zowel Orion tijdelijk pleite als het speeltje van Antaris, bos maai en zaagactiviteiten en dan voor ons als lezers ook nog melkles. Chapo

  Houdoe

 3. Zo , dat was weer een drukke dag met veel afwisseling. Je kunt nooit zeggen dat het saai is daar .
  Wat een mooie “Hollandse” achterkant van de kast is dat geworden . Dat zal leuk staan in een Galisische boerderij , wel de deurtjes openlaten ! Buiten weer een mooi stuk opgeschoten , ziet er uit alsof het al Voorjaar is.
  Jammer dat Orion nu weer zo’n dag had om overal mee dwars te liggen , hoop voor jullie dat het toch een keertje ophoudt. Wel heel knap hoe jullie met hem omgaan. Chapeau ! Fijne Woensdag(alweer pfff) maak er iets moois van.
  Groet.👋👍👊😉

 4. Mooi wordt de kast goed idee van Sol daar kun je ook van genieten als de rest wel eens effe tegen zit Orion de pas de auto enz. Uiteindelijk komt het goed .
  Groetjes,
  José

 5. Was weer een enerverende dag maar jij blijft gewoon kalm en doe je ding want het is niet anders. Leuke foto’s weer dat is altijd leuk om te zien. Hopelijk word je vandaag bij de politie geholpen en hoef je niet eerst een afspraak te maken. Nog een fijne dag verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *