Poging Twee

Als ik vandaag een papje lijm aan wil gaan maken en de katten eten geef ruik ik diesel. Gisteren dacht ik ook al iets te ruiken, maar dacht dat het kwam door dat we weer veel diesel in de tank hebben zitten. Maar nu zie ik dat het bij de ketel nat is en als ik nog even beter kijk zie ik een van de leidingen druppelen. Ik zet de ketel uit en de diesel afsluiter zet ik ducht. Vandaag doen we het dan maar met pellets. En ik kijk later wel wat er precies aan de hand is.

Als de katten eten hebben kan ik de tegellijm pap aan maken. Ik meet het allemaal precies af qua water en poeder. Daarna even mixen en klaar. Het is niet genoeg, dat weet ik nu al, maar beter twee keer wat lijm aanmaken dan een kluts weg moeten gooien. Alles is klaar en ik kan in de keuken aan de gang met de tweede poging om de vensterbanktegels vast te lijmen. Op mijn gemak met Radio 5 op de achtergrond en koffie bij de hand begin ik tegels te lijmen. Ongeveer halverwege moet ik nieuwe lijm aanmaken. Ik maak net zo veel als eerst en ga dan weer verder met tegelen. De laatste tegel was bij de eerste poging al niet helemaal naar mijn zin, dus ik maak voor de laatste tegel een nieuwe. Als die even later ook op zijn plek gelijmd is, is de vensterbank tot zover klaar. 

Dan nu even kijken bij de ketel en de diesellekkage. Ik haal een kap weg, zet de diesel afsluiter open en start de ketel op. Op het moment dat hij aan springt zie ik het al. Bij een van de slangen komt een heel dun straaltje diesel. Gelukkig hoef ik niet te zoeken en kan ik morgen gewoon twee nieuwe slangen gaan kopen en monteren. Voor nu kan de ketel weer uit en de diesel afsluiter dicht.

Dan moet ik nog een stuk aanrecht maken. Dit is het stuk wat van het fornuis richting de keukendeur komt. Aan dit stuk moet een ronde hoek komen. Met de frees maak ik van de haakse hoek een mooie ronding.Als de ronding klaar is zaag ik het stuk aanrecht op maat, al laat ik het voor de zekerheid ongeveer een centimeter langer. Inkorten kan altijd nog. We hebben nu nog een mooi stuk over van ongeveer 80 centimeter lang, waar we plakjes van kunnen maken, al is dat een klus voor veel later. Alle rechte kanten aan de aanrechtblad rond ik af zoals ik bij de andere ook al gedaan heb. Voor de foto leg ik het even op zijn plaats. Zo krijg je een beetje een idee hoe het er uit komt te zien. Daar waar nu de opening is en het tafeltje met het gasstel staat, moet het nieuwe fornuis komen.

Als de foto is genomen haal ik het aanrecht wat ik gister en vandaag maakte weer weg en leg ze veilig weg. En dan ben ik nu klaar voor vandaag.

12 reacties

 1. Hola,

  Ik duim met je mee dat het nu wel gelukt is met de tegels. Je zou zeggen het kan niet verkeerd zijn nu.
  Leuk dat je iedereen een indruk geeft hoe het totaal van aanrechtbladen eruit komt te zien.
  Jammer van die diesellekkage. Hopelijk heeft het niet te lang gelekt en ben je niet teveel kwijtgeraakt zonder er verwarming voor terug te krijgen.

  Houdoe

 2. De tegels liggen er weer mooi in en nu komen ze vast niet meer los. Wat een mooi overzicht van hoe het word en die ronding is alsof hij er al zat mooi gedaan. Hopelijk heeft het niet te veel gelekt en is de lucht van de diesel nadat alles is gerepareerd snel weg. Ik zou ook lades kiezen voor de kastjes veel gemakkelijk in en uit te ruimen. Maar jullie zullen er beslist wel samen uitkomen.

  • Goedemorgen ! Wat jammer van de diesel die je kwijt bent . Gelukkig is het snel op te lossen zonder al te veel onkosten . Zand erover tegen de stank , kun je later weer wegvegen .
   Dan je aanrecht wat mooi allemaal in elkaar gepast en wat is er straks heerlijk veel afzet-ruimte .
   De vensterbank ligt er weer mooi strak bij , wij duimen hier dat alles nu goed vast zit .
   Fijne succesvolle dag en geniet ook een beetje . Neem op tijd even een pauze tussendoor.
   Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️🤪🤣👍👊

 3. Hoi Rob,
  Ikheb gisteren ook wat op je blog gezet maar ik zag net dat het er niet op stond. Heb ik natuurlijk weer iets aangeraakt wat niet moest. Je tegels zien er weer heel goed uit ik hoop dat ze nu vast zitten. En je aanrechtbladden , het is gewoon geweldig. Doe je wel rustig aan. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Eigenlijk doe ik het heel rusig aan. Om 7 uur sta ik op, dan douchen en eten en kofie en ik kijk TV. Dus ik begin pas op zijn vroegst om half 9 en bij om 17 uur klaar. Als ik het nog rustiger doe gebeurt er niets hahaha

 4. Rob ik zie dat de eerste foto wat donker is, is het nu wit of is het een beetje beige kleurig. Ik dacht aldoor wit. Kan natuurlijk ook komen door de foto. Waardeloos zo’n lekkage, gelukkig was je er snel bij anders stinkt alles straks en dat blijft zo lang hangen. Wordt al wat het die keuken, ja heerlijk zo veel keukenbladruimte, kan nooit genoeg zijn, zeker als je van bakken houd of van inmaken. Succes verder. Tot morgen

  • HAllo Lady Wieser,

   Het komt door kunstlicht (de spotjes) waardor het beige lijkt. Maar op de muren zit nog geen verf. Maar zo ie zo worden de muren bovende tegels die ik vandaag heb gezet, geschilderd met een gebroken wit.

 5. Hoi Rob,
  Daar ben ik weer effe weinig tijd gehad 😁gelukkig zijn de vensterbank tegels goed gelukt weer een ervaring rijker en ze liggen er strak bij mooi…! Ik vraag me wel af waar je die prachtige gekleurde wandtegels gaat maken kan zijn dat ik iets gemist heb 💁‍♀️? Ik zie ook (nog) geen foto..
  ben benieuwd ..
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *