Plaats Maken En Reorganiseren

In A Barrela mag het dan wel een vrije dag zijn, een die ze nergens anders hebben. Maar dat gaat voor ons niet op. Wat die vrije dag betreft, zoals Sol aan de kassa in de supermarkt begrepen heeft, mag iedere gemeente in Spanje (of alleen in Galicië) 2 vrije dagen per jaar in delen. Vandaag is er dus een van. Maar zoals gezegd gaat dat voor ons niet op, kippen en koeien moeten gewoon naar buiten. En het andere werk gaat ook gewoon door.

Sol gaat de luikjes van voor het slaapkamerraam nog een keer met spul verven voor het craquelé effect. Ik ga plaats maken en reorganiseren. Onze oude slaapkamer wordt nu opslag en logeerkamer. In de kamer die eetkamer gaat worden staat een oude kledingkast. Die kast moet naar de logeerkamer en gelukkig past hij door alle deuren en hoeft dus niet uit elkaar gehaald te worden. De spullen die we er in hadden zitten gaan in dozen, zodat kleding die in dozen zit in die kast gehangen kan worden. 

Op de logeerkamer staat een ladekast, die moet daar weg en komt op de hal van de logeerkamers. Als dat gedaan is kan het grote verhuizen beginnen! Alle dozen die in de eetkamer staan moeten daar weg, maar voor dat ze daar weg gaan willen we controleren of er dingen in zitten die we nu willen hebben/gebruiken. En er zijn dozen bij waar al van alles uit is, dus is het een hoop om te pakken in de beste dozen en die naar de logeerkamer te doen.

Om te kunnen logeren op de logeerkamer is het wel zaak dat niet alles daar weg gezet wordt. Ergens anders moet dus ook plaats gemaakt worden en moeten dozen gezet worden met spullen waar een muis eventueel niets aan heeft om aan te peuzelen. Bij het versjouwen van de dozen moet ik wel telkens een grenswacht voorbij. Antares wil om een of andere reden telkens voor de deuropening gaan liggen. Als het meeste gedaan is vind ik dat het tijd is om op de akker aan de gang te gaan.

Sol was al op de akker bezig geweest om erwten te gaan oosten. Voor vanavond hebben we genoeg. Morgen oogsten we de rest die rijp zijn en dan hebben we genoeg tot eind september denk ik. Ik ga het Melganzevoet (het onkruid waar ik vorige week over schreef toch maar een beetje wieden. Er staat nogal veel, en al kun je het eten en kun je er nog veel meer mee doen, de voorraad planten die er staat is voor een heel weeshuis. Met de bosmaaier met een cirkelzaagblad er op snij ik alle planten kort aan de grond af. Ik wil namelijk niet dat er te veel zaden van die plant af komen want dan staat er volgend jaar nog meer. Ik laat wel een stukje staan zodat we er wel van kunnen eten. De rest hark ik een beetje bij elkaar. 

De vrije dag in A Barrela zit er over een kleine 7 uur op, tijd dat ik er ook maar mee stop en lekker onder de douche ga.

4 reacties

 1. Hola,

  Ook al weet ik dat er nog enkele projecten zijn die volop aandacht vragen zoals vervanging verwarmingsketel diesel of pellet gestookt en het dak van de “kleine stal” vervangen, toch zijn we vanaf nu al erg benieuwd hoe de bijna leeggehaalde eetkamer er uit komt te zien. Zoals altijd veel succes.

  Houdoe

 2. Het begint voor jullie steeds meer op een bewoond huis te lijken , zo te zien.
  Bovendien zijn jullie al aardig op weg naar agrariers . Veel plezier en succes , fijn het te volgen .
  Groet 👊💋👋🙋‍♀️

 3. Er komt langzaam schot in alles goed sorteren kan of moet dit nog bewaren of gebruiken ? De kasten zijn zo weer vol en als die klus geklaard is kun je lekker gaan inrichten .
  Kun je van die groenten geen soort tapenade maken in potjes doen , misschien ‘ n idee!
  Succes ,
  José

 4. Die vrije dag op maandag 16 augustus is niet zo vreemd als jij het vindt. 15 augustus is namelijk wel een vaste feestdag en op veel plaatsen is die dag verschoven naar de volgende maandag, dus 16 augustus. Wij stonden in Betanzos ook voor dichte deuren. Miño, waar wij wonen, was wel open, want dat is een “toeristische” gemeente. In de maanden juli en augustus zijn de winkels er vrijwel elke dag open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *