Pavarotti

Als ik gisteravond een riek terug ga zetten in de stal die Sol en ik gebruikt hebben voor het fikkie stoken, staan we nog even naar Pavarotti te kijken. De stier staat maar te staan en heeft ‘buiten’ eigenlijk nog nooit gezien. Goed, hij is een keer losgebroken, maar dat plezier was voor hem van korte duur. We vinden het zielig en vragen ons af hoe ze die inmiddels grote stier ooit uit de stal krijgen. Als dat dier wild gaat doen is er ee houden aan lijkt ons. We gaan verder met ons ding tot Foskie en Antares ‘s avond ineens aanslaan. We gaan kijken wat er gaande is en zien een kleine vrachtwagen staan voor veevervoer. Ze komen Pavarotti halen. Hij gaat naar een slager in Chantada. De slager, nemen we aan, bindt op een bepaalde manier een touw aan de kop van de stier en eigenlijk loopt de stier zo mee, als of hij weet dat verzet geen zin heeft en weet wat hem te wachten staat. De slager loodst hem zo de vrachtwagen in en vertrekt. Sol heeft het er een beetje moeilijk mee. We hebben er geen probleem mee dat hij geslacht gaat worden, maar meer dat hij eigenlijk alleen maar aan een korte ketting heeft staan wachten tot hij geslacht wordt.

Zoals ik gisteren in de blogpost aangaf zou ik vandaag met Xavier naar een wijnfabriek gaan. Xavier kent iemand die daar wel een werkt. Die iemand kent dat weer iemand in de fabriek. Rond een uur of 10 komt Xavier en rijden we naar de fabriek. Daan moeten we even wachten de kennis van Xavier er is en die gaat mij dan voorstellen aan de chef. De chef is een vriendelijke man en vraagt om mijn CV. Die geef ik met een kopie van een deel van mijn officieel vertaalde diploma’s. We hebben een kort praatje en de chef noteert zaken op mijn CV. Hij legt ook uit wat ze in de fabriek doen, het is alleen een bottelarij waar de wijn van uit de regio in flessen gaat. Op het moment heeft hij geen monteur nodig, maar laat wat weten als hij er wel een nodig heeft en hij denkt dat ik daar geschikt voor ben. 

De tuin. Sol heeft een lijst met fruitbomen die ze graag zou willen en op internet heb ik een fruitboomkweker, of toch in ieder geval een fruitboom verkoper gevonden in Cambeo. Als ik de foto’s van de zaak op internet bekijk is het geen mooie zaak waar je, net als bij de Intratuin ook koffie kunt drinken met een broodje, tuinmeubels zijn er ook niet te koop. Nee, alleen fruitbomen en een paar andere bomen. Mooi sier planten heb ik er niet zien staan. Volgens mij zijn dan de fruitbomen beter omdat het een bedrijf is wat alleen maar zo iets verkoopt en zich niet bezig hoeft te houden met planten waar geen fruit aan komt.  We kopen een appelboom, een amandelboom, twee perenbomen, een citroenboom, een sinaasappelboom,een perzikboom en een bramenboom. Juist, je leest het goed, een bramenboom. Dus niet zo’n plant die ik te lijf ga met de bosmaaier maar een heuse boom. Wij hadden er nog nooit van gehoord. Ik moet nog even aan Xavier vragen of er nog wat in de tuin gedaan moet worden met de tractor en een machine, maar anders kunnen de komende week de bomen de grond in.

15 reacties

 1. Hola,

  Ik kan me goed voorstellen dat Sol het even moeilijk heeft met het gaan van Pavarotti en wat hem te wachten staat. Je kunt inderdaad niet zeggen dat hij een gelukkig leven gehad heeft. Vrij rondlopen zoals wij in Chili gezien hebben was hem niet gegund helaas.
  Alweer een stapje gezet in het circuit van iemand die iemand kent en zo te horen heb je er een goed gevoel bij. Nou maar afwachten of het iets word misschien. Gezien de voorraad fruitbomen die jullie aangeschaft hebben is het nog geen Betuwe maar je moet ergens beginnen. Misschien een tip: zet er een beetje ruim omheen iets van gaas om te voorkomen dat er vraatzuchtigen aan de stammetjes zouden kunnen beginnen.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Sol Ik kan je goed begrijpen over dat kalfje maar dat is ook met jagen in de polder hoorden wij ook dat schieten en dat gaat door merg en been. Maar het moet van tijd tot tijd. Rob ik hoop dat het gaat lukken met dat werk succes. Gr. Ma

  • Hallo Carla,

   we hebben twee soorten peren gekocht, welke… geen idee. We hadden al een kersen boom staan en daar komt er nu een bij, maar ook daarvan weet ik niet de welke we hebben gekocht. Sol heeft ze uitgezocht

 3. Moeilijk is het , zo had het stiertje ook geen leven , maar inderdaad aan de ketting wachten op het slachthuis …
  Fijn de vooruitzichten op werk , je weet maar nooit misschien beveelt hij jou verder aan iemand .🍀
  Prachtig die serie fruitbomen zal een mooi gezicht geven in het landschap ,wel natuurlijk nog effe geduld 👍
  Fijn weekend,
  José

 4. Dag Sol en Rob

  Misschien heb je nog wel eens een idee om een kersen boomgaard te maken.
  Afgelopen zomer hebben wij een aantal weken erin vertoefd. Prachtig.
  In het voorjaar mooie bloesem en een tijd daarna heerlijke kersen.
  Maar voorlopig veel succes met je bomen.

  Ome Karel en Marianne

  • Hoi ome Karel en tante Marianne,

   Hopelijk hebben we een beetje het zelfde effect als het om de bloesem gaat. We hebben het wel eens gezien dat zo’n boomgaard helemaal in bloei staat. We hebben straks twee kersen bomen staan, das genoeg voor ons twee 😉

 5. Arme Pavarotti, daar word ik ook triest van…
  Veel geluk met de fruitbomen, dat gaat zeker een mooie plek worden, wel met wat geduld!
  groetjes, Renée

 6. Wat ik nu ga zeggen zal velen in het verkeerde keelgat schieten, maar misschien zijn wij wel te lief voor de dieren die eens geslacht moeten worden. Ik begrijp ook heel goed de reactie van Sol, had hij maar een leuk leven gehad en niet altijd vastgebonden gestaan. Rondom Alicante zie je langs de kant van de weg regelmatig borden staan van overstekende koeien. Ik heb daar nog nooit 1 koe gezien, ja wel hele kleine schuurtjes waarin denk ik koeien staan. Misschien zijn wij toch nog te lief om mee te werken aan slachtvee. Ik vraag mij wel af of jullie een 2de keer een stiertje in het schuurtje willen? Ik had dat vroeger in Nederland als ik naast zo’n veewagen kwam te rijden en daar een varkenskop of koeienkop uit stak steken, vreselijk de gedachten dat ze naar het slachthuis moesten. Blijft iets dat tegen onze gevoelens ingaat. Iets heel anders harstikke leuk die fruitbomen, 2 jaar en je kan je eigen fruit uit de tuin halen. De super zal jullie daarvoor missen. Fijne zondag

  • Hallo Lady Wieser,

   Dat verkeerde keelgat valt wel mee hoor, in ieder geval bij ons. Er is altijd wel iemand die het ergens niet mee eens is. Ben je voor diervriendelijk dan zijn er mensen op tegen en zeg je megastal dan zijn e ook mensen op tegen.
   Hopelijk gaan de boompjes het goed doen en kunnen we idd de supermarkt overstaan

 7. Goeden avond , weer een beetje laat antwoord voor de blog maar eigenlijk maakt dat ook niet uit denk ik🤣.
  Even terug naar 2 Febr. die eerste foto daarin van het berijpte vergezicht , wou nog even zeggen dat ik die zo geweldig vond/vind .
  Tja helaas zijn ook hier mensen die graag blanke kalfslapjes willen daarom moest Paverotti zijn leven slijten in het donker aan de ketting. Die mensen moesten eens bij zo’n kalfje verplicht moeten kijken . Misschien dat het zou helpen maar….
  Mooi hoor al die fruitbomen dat wordt genieten in de toekomst in je eigen “boomgaard” ! Vooral de bramenboom ben ik zeer benieuwd naar . Veel succes hoor en hopelijk slaan ze aan . We worden vast wel op de hoogte gehouden 😉.
  Fijn dat je bij de wijn-/bottelfabriek weer een positief gesprek hebt gehad , je weet maar nooit . Hoe meer je rond strooit zoveel meer kans op een leuke job naar je zin .
  Prettige avond samen !
  Groet . 👍👊🍒🍐🍏🙋‍♂️🙋‍♀️👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *