Ourense,

Vandaag voor de derde keer naar Ourense deze week. Nieuwe broeken zouden ingekort en klaar zijn en de nieuwe Laptop voor Sol moet ook in de winkel liggen. We rijden naar Ourense en parkeren de auto, lopen naar de kledingzaak en gaan naar binnen. We worden vriendelijk begroet door de vrouw van eerder deze week. Nee, broeken? Nee die zijn er nog niet. Whaaaaa!! Misschien na 11 uur. We lopen een rondje en gaan koffie drinken en lopen weer terug als het half 12 is. Dus: we lopen naar de kledingzaak en gaan naar binnen. We worden vriendelijk begroet door de vrouw van eerder deze vandaag. Broeken? Ja natuurlijk! Nou we gaan maar weer gelijk. Sol zoekt nog iets bij een Chinees, die hebben nogmaal alles. Maar net wat ze zoekt is bij de 3 die we bezoeken niet aanwezig. We rijden naar de computerwinkel. Hallo, de laptop is die binnen? Laptop? Die uit de folder? Ja die. Nee dat wat in de folder staat is altijd gelijk uitverkocht. Maar je zou er toch een…… nee uitverkocht. In de folder blijken dingen te staan die ze niet verkopen. Geen laptop dus. We gaan nog maar naar een laatste Chinees maar ook daar niet wat Sol zoekt. We gaan naar huis.

In A Barrela gaan we eerst even naar de ferreteria. Ik heb betonijzer staven nodig om een tijdelijk hek te maken. Volgens de hondentrainer is het een goed idee om de honden in een afgezet stuk lekker h=buiten te laten. Zou goed zijn voor de verlatingsangst, dat zou namelijk een reden kunnen zijn waarom Orion van alles wil slopen. In onze achtertuin staat al een muur, maar die is niet hoog genoeg, dus daar wil ik een tijdelijk hek voor maken. Thuis sla ik de op maat gemaakte staven een stuk in de grond. Maak op twee plaatsen een haak in een muur en span vanaf de haken een ijzerdraad naar een weipaal om op die manier de wiebelende staven te zekeren. Daarna maak ik er gaas tegen. Als ik klaar ben roep ik Sol dat ze kan komen. Eerst verstopt Sol hier en daar stukjes worst zodat ze wat te zoeken hebben. Daarna mogen de honden los in de nieuwe ren. 

Ik zit aan de koffie en hoor blaffen. Toch maar even uit het keukenraam gaan kijken. De koeien staan aan de andere kant van de muur en dagen Orion een beetje uit. Ik ga weer verder aan mijn koffie, het zal zo wel stoppen. Even later hoor ik weer geblaf, maar nu komt het ergens anders vandaan lijkt het. Weer naar het keukenraam en als ik buiten kijk zie ik Orion als een gek achter de koeien aan gaan. Geen idee van wie hij het geleerd heeft, maar hij drijft ze allemaal in een hoek. Als wij ook in de wei zijn en we hem roepen komt hij met de koeien naar ons toe en kan ik hem gewoon aanlijnen. We gaan maar terug naar binnen en halen Antares ook maar uit de buitenren. Ik snap echter niet hoe die hond er uit is geraakt. Het gaat is 1 meter 20 hoog en een aanloop nemen om zo over het gaat te springen gaat niet. Ergens anders een ren maken heeft geen zin. Overal lopen wel eens koeien.

Dan hebben we nu voor de tweede keer vandaag weer geen stroom. Deze morgen net voor we vertrokken ging het ook al uit. Nu weer. Ik snap niet waarom stroom hier zo duur is, het werkt met grote regelmaat met lange en korte onderbrekingen. Nadeel is ook dat de pelletketel het nu niet doet. Tijd om het aggregaat eens te starten en de diesel ketel er op aan te sluiten en die ook te starten. Ik denk dat er een nieuwe accu op het aggregaat moet omdat ik hem met startkabels en de auto moest starten, maar verder zitten we er op de uitlaatgassen na warmpjes bij als het moet al zit heel Spanje zonder stroom.

9 reacties

 1. Hoi Rob,
  Je ben ook van alle markten thuis, goed dat je zo handig ben. Ik denk toch dat Orion over de gaas is gesprongen of er moet nog ergens een gat zitten. Gr. Ma

 2. Hola,

  Destijds kwam het behouden van de diesel gestookte cv mij wat overdreven over, toen jullie die pallet gestookte cv kochten, maar nu blijkt maar weer hoe gelijk dat je had door hem stand-by te houden. Als je toevallig nog plastic hebt is het misschien een idee om dat aan het gaas vast te maken tussen de hondenren en het weiland. Als Orion de koeien niet ziet kan hij er ook niet gek op worden.

  Houdoe

 3. Hoihoi , nou dat was me het dagje wel weer . Hoop dat jullie intussen wel weer stroom hebben , wat een gedoe steeds zeg. Straks toch maar eens kijken of Orion niet ergens een gat heeft gevonden (of gemaakt) , leek zo’n mooie oplossing . Sneu dat Sol nu nog geen nieuwe laptop heeft , maar goed rondkijken op internet of in een andere stad . Één voordeel heb je …je hebt in elk geval een nette broek ! 🤣😂 . Fijne dag en blijf lachen.
  Groet. 👍👊👋

 4. Hola Beste Rob
  In een eerder bericht las ik over de vernielzucht van Orion tijdens jullie afwezigheid, dat is best wel onprettig.
  Is het geen idee om hem in een bench te doen tijdens jullie afwezigheid.
  Mijn dochter is nogal thuis in het hondenleven heeft 3 honden, zij gingen eerder in bench en nu niet meer bij afwezigheid.
  Ik zelf heb geen verstand van honden maar proberen kan altijd.

  Groet
  Ger/Wally

 5. Dat is vervelend met die stroomstoring vooral als je wat in de oven hebt staan moet je iets anders verzinnen of wachten helaas, Orion was beslist voorheen een koeien of schapen drijver als je neen paar schapen neemt hoef je het gras niet meer te maaien ‘n idee?? Hij heeft zoveel energie.
  Succes met de zoektocht naar een laptop voor Sol,
  José

 6. Orion lijkt wel wat op Houdini met zijn ontsnapping. hopelijk vind je er een oplossing voor. Wat sneu voor Sol dat ze geen nieuwe laptop heeft en wat een raar idee dat wat er in de folder staat altijd is uitverkocht. Hopelijk hadden jullie weer snel stroom maar het blijft vervelend. Nog een fijne zaterdagavond samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *