Orion, Antares, de honden en de koeien

Vandaag eerste weer terug naar Ourense naar het ziekenhuis waar we gisteren ook waren. Nu een gesprek met de chirurg. Die moest ook weer even controleren of zijn collega en ik gelijk hebben. Ja, ook voor hem een liesbreuk. Hij denkt zelfs 2. En omdat zeker te weten moet er eerst een foto gemaakt worden. Dat moet aan de overkant van de straat. Daar naar toe. Als we aan de beurt zijn vertellen we wat de bedoeling is en de vrouw aan de balie maakt een afspraak voor volgende week donderdag. Nu kunnen we weer terug naar de andere kant van de weg naar een andere balie om weer een afspraak te maken met de chirurg die dan de fotoresultaten bekijkt. Die afspraak staat voor weer een week later. We gaan nog even ergens koffie drinken en gaan naar huis.

Thuis deze keer geen zooi. Misschien heeft de rustgevende muziek voor honden op youtube geholpen. We zijn ook minder lang weg geweest. Het is 12 uur en tijd om de melk te gaan halen. We gaan met z’n vieren. Vorige keer vond Orion het niet zo leuk om richting de buren te gaan, de buren hebben namelijk nogal wat honden en dat was denk ik een beetje intimiderend voor hem. De buurman wil te graag dat Orion hem leuk vindt en die pushed dat een beetje te veel en dat is geen succes gebleken. Nu hij ons ziet aankomen lopen roept hij de honden en wil de poort dicht doen. Maar de honden hebben geen zin en luisteren niet naar hem. Orion wordt besnuffeld door 3 honden tegelijk en dat gaat prima tussen die honden. Sterker nog, zelfs de buurman mag in de buurt komen van Orion. Aanraken beter niet, dat wil Orion nog niet.

Als we weer thuis zijn en we aan de koffie zitten in de eetkamer lijkt het er zowaar op dat Antares met Orion wil spelen. Ja ze spelen eventjes, en daarna nog een keer. Ik ga op de grond liggen en speel mee. Orion mag zelfs dicht bij mij komen van Antares. Ik wordt door twee honden, zonder ongetogen woord van welke hond dan ook besnuffeld. Als ik buiten aan het werk ben gaat Sol met hun een ronde lopen. Antares heeft geen zin en kijkt liever hoe ik met het koeienpad bezig ben. Als Sol terug is en ook Antares mee naar binnen gaat. Spelen ze weer, Orion doet dat echter te wild en doet Antares zeer die dat laat weten, verteld Sol later tegen mij. Vanaf dat moment gaat het niet goed met Orion. Als een gek wil hij in huis rennen. Sol doet zijn riem aan en roept mij om nog maar een keer rond te lopen.

Als Orion en ik aan de overkant van de weg in de wei zijn en hij lekker een beetje rondloopt lijkt alles goed. Dan ziet hij iets en gaat er als een speer vandoor, steekt de weg over en dan zie ik verder niets. Ik loop richting de weg en zie ineens 4 koeien door de wei rennen. Ik de wei in maar Orion luistert niet, pas als alle koeien bang in een hoekje staan komt hij naar me toe en kan ik de lijn weer aan doen. Dat die koeien even de stuipen op het lijf gejaagd zijn vinden we overigens niet zo’n probleem. Bij het buiten zetten vandaag gingen ze er weer vandoor. Maar Orion is nog niet gekalmeerd, telkens als we naar binnen gaan lijkt hij in de stress te schieten.

Genoeg over honden. Ik heb dus nog een paar kruiwagens van het koeienpad afgehaald en elders leeg gekieperd. Daarna was het ook maar tijd om het wat hoger op te zoeken en de kastanjeboom in te klimmen om de Kerstverlichting eruit te halen. Meer heb ik eigenlijk niet te melden.

6 reacties

  • Pfffjij lijkt een beetje op Orion , luisterd ook niet. Helemaal niet goed nu met die zware kruiwagen te sjouwen.
   Hopelijk wordt Orion wat rustiger , soms gaat het zo goed en dan weer ineens krijgt hij de kriebels . Sterte en succes . Fijne Donderdag.
   Groet.🤭👊👍👋

 1. Toch effe rustig doen met die kruiwagens liever minder schouwen en vaker lopen des te beter/ eenvoudiger is de liesbreuk te opereren.
  Je ziet we maken ons toch allemaal zorgen over jou , hoop dat je snel geholpen kunt worden.
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *