Opruimen, reorganiseren en water

Sol slaapt vandaag uit. Dat is prima want dan kan ik nog wat aan het water doen. Gisteren bij de Leroy Merlin nog een drukregelaar gekocht met een manometer. Die ga ik monteren en niet veel later is dat geregeld. Ik stel de druk in op 2 bar, dat is volgens internet een druk waarmee veel waterleidingbedrijven water aan leveren in huizen in Nederland. Dan moet ik nog een koppeling van de bron zonder pomp opnieuw aan de terugslagklep monteren. Ik heb er blijkbaar niet genoeg teflon afdichtingstape op gebruikt en daarom lekt de koppeling een beetje. Omdat het om de eerste koppeling gaat wordt het in huis weer een natte boel omdat het om de inkomende leiding gaat. Maar even later is ook dat probleempje verholpen. in een stal onder het huis heb ik ook een koppeling gezien die een beetje lekt. Het is een oude koppeling en die ga ik gelijk vervangen door een nieuwe. Ook dat is zo gedaan en alles is nu lekdicht, al controleer ik alles wel verschillende keren gedurende de dag.

Dan, als Sol uitgeslapen is, gaan we opruimen en reorganiseren. Toen de keuken leeg moest omdat ik er in ging werken hebben we alles uit de keuken in rekken gezet, maar dat hebben we niet zo netjes en overzichtelijk gedaan. Het stond allemaal door elkaar en was zoeken naar bijvoorbeeld suiker in het ene rek en een pollepel in het andere rek. Sol doet het service rek en ik het rek met de proviand. Ik maak ook gelijk een selectie van zaken die over de datum zijn. Dat kan gelijk weg. En ook moeten we eens beter op gaan letten wat we kopen. Er zijn bijvoorbeeld 4 pakjes bouillonblokjes, allemaal open. Dat komt ook omdat we een keuken hadden waar we niet alles in kwijt konden en dan krijg je dat je bijvoorbeeld dus bouillonblokjes ergens hebt, maar niet in de keuken want die in de keuken zijn op. Maar nu is er overzicht en is het duidelijk wat we hebben.

Ik ruim nog wat puin op in de keuken als Sol de badkamer schoon maakt. Dan zegt ze dat de stortbak van de WC het niet doet, er komt geen water in. Is net alles netjes in de badkamer, moet ik weer gaan kliederen met water. Er zal wel ergens een verstopping van roest in de leiding zitten. Als ik de slang naar de stortbak los koppel en het kraantje aan de muur open zet komt er gewoon water uit. Ik moet heel de stortbak van de pot afhalen omdat het probleem zit in de afsluiter van de vlotter. Ik haal alles uit elkaar en maak het schoon. Daarna kan alles weer in elkaar en kan de stortbak terug op de pot. Als alles aangesloten is komt er weer water in de stortbak en kunnen we weer doortrekken.

Als Sol de vloer van de badkamer nog een keer doet ga ik strijken en dan zit de dag er op.

10 reacties

 1. Hola,

  Ging het eerder deze week in verband met de auto en stofzuiger over banden en motorisch managment dan was het vandaag vooral water en logistiek managment. Hebben jullie je voorraad aan datum gebonden produkten nu ook zo in het magazijn gezet?
  De drukregelaar zie er wel indrukwekkend uit en gelukkig geen groot probleem met de stortbak van de wc.

  Houdoe

 2. Zo jongens,
  Dat is weer een productieve dag, niet dat jullie anders niet je best doen maar de ene dag is de andere niet. Bij ons heeft het gisteren voor het eerst in lange tijd lekker geregend. En voor vannacht houden ze weer regen, je ziet de tuin en mij helemaal bekomen. Gr. Ma

 3. Goedemorgen , idd was dat een zeer vruchtbare dag . Het ziet er allemaal weer picobello uit ! Zijn jullie zelf ook benieuwd hoe lang het zo blijft ? 🤭.
  Nou voorlopig ben je denk ik wel klaar met je watermanagement ook dat ziet er weer indrukwekkend uit . Blijven die aan en afvoer zo of worden die nog in “de watten” gelegd voor de Wintervorst ? Of is de Winter daar niet zo heftig ? Hoe is het met het “stink-stiertje?” 🤭Staat hij nog steeds bij jullie in het stalletje ?
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾👊👋

 4. Dat hebben jullie keurig netjes en overzichtelijk gedaan zeker omdat het nog effe duurt voordat de keuken klaar is, klus WC ook verholpen dus…op naar de volgende uitdaging,
  José

 5. Jullie hebben weer goed je best gedaan vandaag en alles ziet er georganiseerd uit. Vervelend dat je toch nog producten kunt weggooien. Maar blikken kun je wel langer bewaren dan de datum die op de blikken staan. Het is eigenlijk meer voor de winkeliers dat ze na die datum het niet meer mogen verkopen. fijne dag verder samen.

  • Hallo Mieke,

   Ik weet dat de THT datum voor een groot deel onzin zijn. We hebben dus ook nog gewoon dingen staan die over de datum zijn en dat best kunnen hebben. Vroeger in een koekjes fabriek gewerkt, daar werd koekje X gemaakt voor AH met THT van een jaar. Daarna het zelfde koekje voor een andere winkel met een THT van anderhalf jaar. Allemaal geldklopperij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *