Ophangen. En Te Koop?

Ik wil vandaag wat dingen ophangen. Zo hebben we bijvoorbeeld een buitenlamp, maar dat is gewoon een peertje. Wat mij betreft ziet dat er niet uit en daar komt bij dat ik zelf veel mooiere lampen maak. Van de lamp die ik op ga hangen bestaat er maar één! Ik kan ook geen tweede maken omdat ik voor deze lamp geen spullen heb. Ik maak wel meer lampen, en van alle lampen bestaat maar één exemplaar. Plan is straks (unieke) lampen te gaan verkopen. Maar dat is voor later. Nu kant er bij de tweede voor deur in de entree een mooie lamp, al zeg ik het zelf.

Maar ik heb nog wat op te hangen, al is het tijdelijk. De laatste keer dat we bij ome Karel en tante Marian waren voor vertrek naar Spanje, kreeg Sol een hoefijzer om boven een deur te hangen. Tante Marian gaf duidelijke instructies ‘hang het hoefijzer met de opening naar boven, dan valt het geluk er niet uit’! Een tijdje terug heb ik eens uitgezocht waar dat verhaal vandaan komt, e.e.a. stamt uit de middel eeuwen. Google maar even. Maar wat blijkt, niet overal hang je een hoefijzer met de opening naar boven. In bijvoorbeeld Spanje hang je een hoefijzer met de opening naar beneden, zo dat het geluk over je heen kan vallen als je onder het hoefijzer door loopt. Dilemma! Nederlands hoefijzer, gekregen van een Nederlandse tante, voor geluk in Spanje, boven een deur van een Spaans huis. Wat te doen? Als we er van uit gaan dat een Nederlands hoefijzer net zoveel geluk brengt in Spanje, de goede bedoelingen van mijn tante over landsgrenzen heen gaan, het hoefijzer nu in Spanje is en boven een deur van een Spaans huis moet komen, dan komen wij tot te conclusie dat het hoefijzer het best volgens de Spaanse traditie op gehangen moet worden. Met de opening naar beneden dus.

Nog meer ophangen? Ja, plantenbakken met lavendel. Die moeten onder de ramen komen van de keuken. Plantjes van de Lidl, bakken van de Chinees en ophangen maar. Er zitten alleen vreemde beugels bij, meer voor aan een tuin hek. Maar daar vinden wel wat op. Tussen de rommel vindt ik een lange ijzeren stang. Gaten boren, stang ophangen en planten bakken aan de stang hangen. Nu maar hopen dat de plantjes van de Lidl wat meer tot leven willen komen.

Zeker, ik ga nog wat ophangen. Een waslijn. We hebben een wasrek, maar voor beddengoed is dat niet echt handig. Een waslijn is zo gemaakt en veel handiger. Ik boor in de muur een gat, haar er in en ergens ander nog een gat en ook een haak er in. Even naar de ferreteria voor waslijn, dat er tussen spannen en klaar!

Nee, verder hang ik niets op. In een hokje hebben we maanden kanton verzameld. Nu is het tijd om de Dacia vol te laden en papier containers in A Barrela te gaan vullen. Ik vind een lege container en ben wel even bezig die tot de nog toe te vullen. Nu dat hok leeg is kan ik wat spullen reorganiseren, veel dingen hebben we in de stal staan (die straks woonkamer wordt) en die staan daar in de weg. Ook buiten op de binnenplaats ligt een hoop wat ik daar weg wil hebben. Als ik klaar ben ben spullen een ander plaats geven kan ik op de binnenplaats, tegen de kleine stal onkruid weghalen.

Als ik tegen het onkruid zout aan het strooien ben, komt er een Mercedes aan rijden. Een in de prijsklasse waar voor je 4 Dacia Logans zou kunnen kopen. Op de binnenplaats begint de bestuurder de Mercedes gelijk te keren. Het lijkt als of de inzittende geschrokken zijn dat ik buiten aan het werk ben. Dan gebaren ze of ik even naar ze toe kan komen. Mondkapje op, en ik loop naar de auto. Of dat ik hier woon en wij het gekocht hebben. Ja. is van ons en niet te koop. Ze rijden weg. Ik ga het gelijk aan Sol vertellen. Sol gaat gelijk het internet op en vindt onze bezittingen op een website waar het nog steeds op staat, al staat er bij dat het verkocht is. Raar! Op de website ook een Youtube een filmpje. Wil je graag binnen kijken op het moment dat het nog te koop was? Nou hier onder staat het, je ziet de binnenplaats, en de camera man of vrouw doet ook een rondje binnen.

8 reacties

 1. Hoe je het hangt, wij hopen dat het jullie geluk brengt. En jullie wonen in Spanje, maar het Nederlands gezegde Lands wijs ‘s lands eer geld ook n Spanje.
  Het ga jullie goed en aan geluk zal het nu niet aan ontbreken.

 2. Haha voor ik je blog van gisteren las , zag ik dat hoefijzer ! Hoef dus niet te vertellen wat ik dacht 😂. Die lamp !!!!!! Geweldig , moet je zekker mee doorgaan en aan de “grote klok” hangen ! Veel succes alvast daarmee .
  Dank voor de inkijk in jullie “Privévertrekken” ! Geweldige ruimtes. Groet .👊👋

  • De “grote klok” zit in de planning. We hebben al een tijdje een domeinnaam voor een website http://www.hechoconlasmanos.es er is nog geen site. Maar daar willen we (veel) later hand gemaakte dingen op verkopen, lampen, verzorgingsproducten die Sol maak en voor mij part de aardappelen die ik nu op de akker ‘met de hand’ aan het bewerken ben.

 3. Wat een prachtige plek. En ook een prachtig huis. Leuk om dat filmpje te zien. Elke dag volg ik jullie en dus een beeld erbij.

 4. Hola, Sol en Rob, wat een prachtige plek, en wat een werk hebben jullie al gedaan.
  Erg leuk om de verhalen te lezen.
  Elke dag weer wat nieuws.
  De lamp is idd prachtig!
  Succes met alles en wie weet komen we een keer langs om een lamp te kopen 😉
  groet uit koud en nat Nederland

  • Hoi Sandy,

   Langst komen? Kan hoor met je coronapaspoort op zak. Hahaha en als de logeerkamers klaar zijn, of je kaapt de caravan van je vader en moeder, daar hebben we plaats voor.

   Groetjes,
   Rob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *