Opa Kijkt Beteuterd 

Ik val vast in herhaling, maar nu ik gewoon moet werken en een nieuwe verbouwing, de badkamer, alleen nog in de planning zit, is er dus niet heel veel te melden. Zoals gisteren ga ik dus weer gewoon naar mijn werk en doe de dingen die gedaan moeten worden. Pablo en ik zetten de oudste van de jongste kalfjes van de iglo’s naar de box waar meer klein grut loopt. Dat is iets wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Wij zijn met z’n twee en de kalfjes zijn dus in de meerderheid. Als ze het goed aanpakken kunnen ze ontsnappen. Maar dan moeten ze wel allemaal tegelijk op ons af rennen als de deur open gaat. Ze doen een paar keer een poging, maar wij winnen. Goed, wij hebben dan wel gewonnen, maar nu moeten we de nieuwste kalfjes leren drinken in de melkrobot. Dat is een machine die van melkpoeder en warm water melk maakt en waar de kalfjes van drinken. Als Pablo een kalfje aan het leren is, worden we ondertussen aangevallen door de kalfjes. Ze zien benen en of daar nu een uier tussen hangt of niet, dat maakt ze niet uit. Met wilde kopstoten hopen ze dat we melk geven. Helaas. Als het karwei er op zit, zit ook mijn tijd er op.

Thuis gaan we eten en daarna ga ik weer huiswerk maken. Als Sol en ik even later met Antares en Foskie een rondje lopen, vragen we ons af waar de kippen zijn. Ze lopen al een tijdje los. Ik kan ze wel terug zetten in de achtertuin, maar 10 minuten later zijn ze weer over de muur geklommen.Laat maar lopen, wel gezellig zo die loslopende kippen. Eieren leggen ze niet meer en dat geeft niet, want zoals ik gisteren schreef hoef ik maar om eieren te vragen en dan hebben we er weer een hoop. ’s Avonds en ‘s nachts zitten ze wel altijd op stok waar ze altijd op stok zitten, maar nu ook niet meer. De buren hebben het altijd over vossen en grote vogels, nou als die hun slag hadden willen slaan dan had dat al veel eerder gebeurd. We denken nu dat de kippen gewoon aan het wandelen zijn. Of ze terugkomen weten we niet, we zien wel.

Als ik weer ga werken en alles eigenlijk weer lekker vlot gaat, heb ik ook een gaatje om de balen gras en stro klaar te zetten voor als de machine morgenvroeg komt om voer klaar te maken. Ik heb het al een keer eerder klaar gezet, maar normaal doet opa of Pablo dat. Geen idee of Pablo vandaag nog komt werken en of opa komt weet ik ook niet. Maar morgenvroeg moet er wel spul klaar staan. Dus ik start de tractor en doe mijn ding en zet alles netjes klaar. Natuurlijk ben ik er langer mee bezig dan opa, maar dat geeft niet. 

Als ik klaar ben en de tractor parkeer en uitstap komen opa en oma net aanrijden. Opa kijkt me een beetje verbaasd en beteuterd aan en vraagt of ik ook tractor kan rijden? Ja, vroeger wel meer gedaan, kleine tractoren, niet van deze grote, zeg ik. Veel meer dan O zegt opa niet en hij begint over het weer. Daarna vertel ik hem maar dat ik er heel lang mee bezig ben geweest om het zo klaar te zetten. Ja, zegt hij, maar het staat wel netjes. Ik denk dat opa denkt dat ik zijn werk afpik, en dat doe ik ook, maar alleen als het moet omdat ik bang ben dat ik er anders de volgende ochtend mee aan de gang moet.

Judith en Pablo. Mailtje van Nicole gehad. Wij kennen elkaar, schrijft ze. Maar ik kan me jullie niet herinneren. Sorry. Als je dit leest, mail me even om mijn geheugen op te frissen.

info@naargalicie.nl

11 reacties

 1. Hola,

  Het klinkt als een crash wat je over de kalfjes verteld maar doet wel ondeugend aan.
  Je hebt opa toch wel verteld dat je hem niet werkloos wil maken neem ik aan.
  Het misterie Nicole, Judith en Pablo kan ik ook niet voor je oplossen.
  Het zal toch niet zo zijn dat de leeftijd bij jou een rol gaat spelen naar ik hoop.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Tja, je kan niet alles te gelijk en die badkamer komt nog wel eens, ik vindt het toch nog al wat, Wat je allemaal gedaan heb en ik moet je wel bekennen dat ik héél nieuwsgierig ben naar jullie keuken. En bij de boer is ook weer leuk om te horen. Nog even en je vader is weer jarig en dan op het einde van de maand sta ik achter de kraam met mijn spullen. Gr. Ma

 3. Mogu Rob, zo te zien is Pablo met de John Deere al een tijdje niet op pad geweest want gewassen is ie al langer niet zo te zien. Ja arme opa ziet zo zijn belangrijkheid enigsinds verdampen maar het kan hem ook wat vrijheid geven ohhhhhh maar als het me ff niet uitkomt kan Rob dit klusje ook uitvoeren en een compliment van hem het staat er netjes bij is ook weer mooi toch? Ja leuk dat boeren leven, iedere dag lijkt vaak hetzelfde maar toch weer ook net niet. Grote Groet

 4. Goedemorgen , het was weer een druk dagje . Wat heerlijk dat je de kippen daar zo vrij kunt laten scharrelen , een luxe leven voor ze . Altijd beter dan in de soep Zo met je “schoolwerk” erbij hou je niet veel tijd over voor je eigen bedoening ! Even deze maand doorbijten , dan heb je dat tenminste ook weer op zak. Mocht er een andere (betere) baan op je pad komen , heb je dit obstakel in elk geval niet meer.
  Kan me voorstellen dat Opa even sip keek , maar zijn werk afpakken zul je zeker niet doen. Vandaag was je dus een echte “cowboy” bij de kalfjes. Zo blijft er toch steeds afwisseling . Fijne succesvolle dag .
  Groet . 🤣👊👍🐄🐓🐔🙋‍♀️🙋👋

  • Hallo Antoinette,

   De kippen…. Ja klopt, maar we hebben nu dus geen idee waar ze aan het scharrelen zijn en of ze nog scharrelen. Deze week en volgende week nog school de 20ste is het weer gedaan. Maar ik ga we even kijken wat er nog meer aan gratis opleiding gegeven wordt

 5. .Weer een enerverende dag met een opa die even sip keek maar toch je werk netjes gedaan vind. Wie weet waar je kippen uithangen hopelijk geen roofdieren in de buurt. Kijk nu al uit naar je renovatie van de badkamer maar eerst de cursus maar afmaken. Fijne avond nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *