Op Zolder Van De Keuken

Gisteravond de verwarming aangezet. Echt koud was het niet, maar ik wilde weten of het in de eetkamer nu warmer zou worden nu alles geïsoleerd is op een paar kleine stukjes na. Na een half uurtje stoken kun je al merken dat de warmte van de radiatoren beter in de ruimte blijft. Nog iets later is het aangenaam warm in de kamer geworden. Als de kleine open stukjes ook dicht zijn en er zit over een tijdje een plafond in dan blijft het zeker warm.

Vandaag op de zolder van de keuken aan de gang, voor zo ver je van een zolder kan spreken. Boven het plafond van de keuken is ook ruimte tot het dak. Daar vliegt nu alle warmte weg en de muur met de stal naast de keuken is deels open tegen het dak. Met een beetje wind tocht het daar flink en hebben we dus niets aan het opstoken van het fornuis. Voor de winter moet dat dus ook geïsoleerd zijn. Vandaag is daar dan mooi tijd voor. Voor wie op zolder een kijkje wil nemen; zoals op onderstaande foto ziet het er uit. Dat wat aan het dak hangt is de router voor internet. De 4G ontvangt hij daar beter. 

Dan breng ik alles in gereedheid. Om de rol isolatie af te rollen gebruik ik 2 gasflessen en een lat die door de koker gaat waar de isolatie op zit. Als ik op de zolder zit geeft Sol het begin aan en kan ik het verder zo afrollen. Gelukkig is het isoleren van het dak van de keuken makkelijk. Hier hoef ik niet tussen bakjes te werken, het dak komt immers nooit in zicht. Als we aan de verbouwing van de keuken toe zijn komt er een nieuw plafond in. Wat wel lastig is is dat ik heel de dag over een paar balkjes moet navigeren. Het plafond van de keuken is namelijk van heel dun hout en daar hebben de houtwormen ook al lekker van gepeuzeld. Kruipen, zitten en liggen kan dus alleen op de balkjes.

Zoals gezegd, gaat het isoleren makkelijk. Het begin van rol steek ik zover mogelijk in de dakrand waar ik niet bij kan komen, dan trek ik lengte omhoog en niet de isolatie al eeste vast in de nok. Daarna de rest tegen het dak nieten, op het stuk dus waar ik nu niet bij kan komen. Dat doe ik zo 3 keer, het laatste randje doe ik met kleinere stukjes die ook tegen de muur vastgezet worden voor de tocht waar ik het eerder over had. Daarna hier en daar een gaatje met purschuim dicht gemaakt en boel opgeruimd. Morgen de laatste stukjes op in de eetkamer.

5 reacties

  1. Hoi Rob en Sol,
    Wat zijn jullie weer goed bezig, Ik hoop dat jullie niet te veel jeuk hebben van de isolatie . Het ziet er dan ineens goed uit op de keukenzolder .En lekker dat het warm wordt.gr. Ma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *