Op Stap Met Een Nieuwe Vriendin

Het is nog een beetje fris buiten en de zon schijnt vooral achter de wolken dus dat is een mooi moment om het onkruid op de weer even te wieden. Het is niet veel en ik ben dus zo klaar, ware het niet dat Manuel langs komt rijden en stopt om een praatje te maken. Hij vraagt zich onder andere af waarom wij zo veel zonnebloemen hebben staan. Voor de pitten? Nee, want die vind ik niet lekker. Ze staan hier alleen maar om mooi te zijn. Dus alleen voor het mooie? En hij lacht er bij. Ja alleen voor het mooie. 

Hij gaat weer verder want hij is onderweg naar Cas de Pedro. Ik ga weer verder en dan komen de buren aanrijden en die stoppen ook. Eerst een praatje vanuit de auto en dan komen ze de akker op al waar ik instructies krijg voor de maïs. De zijscheuten, die bij sommige planten groeien moet ik weg halen zodat de de rest beter groeit. Daarna gaan ze weer en schoffel ik nog even verder en knip daarna de zijscheuten bij de maïs weg. Bij de tomaten had ik dat al gedaan. Volgens mij staat alles er netjes bij, er zijn al aardappelplanten waar bloemetjes is komen, ook is er al een komkommer plant met een komkommer en eigenlijk doet de rest ook allemaal goed.

Dan koffie en ondertussen zoek ik op internet naar websites van bedrijven waarvan we weten dat ze in het hout zitten. Helaas is op de websites niet veel te zien. Als ik op de sites bij ‘producten’ kijk willen ze alleen het mooiste laten zien en ik wil balken en maten en prijzen zien. Ik ga ze allemaal wel mailen. Dan is het 12 uur en tijd om de wekelijkse liter melk te gaan halen. Bij de buurvrouw werkt iemand en die wil ik vandaag als nieuwe vriendin graag meenemen om te gaan fotograferen in bij die urbexlocatie waar ik pas een paar foto’s van gepost heb. Ik vraag aan de buurvrouw of ze haar vandaag kan missen. Ja, geen punt want er hangen toch nog geen aardbeien aan de planten. Mooi, kan ik er met haar een middagje op uit.

Ik ga met een nieuwe vriendin, want Sol vind fotograferen niets en als ik ga fotograferen dan wil ik daar alle tijd voor hebben zonder me gedwongen te voelen snel te moeten werken door iemand die in de auto zit te wachten. Deze dame vind fotograferen denk ik wel leuk en even later vertrekken we naar het oude vakantieoord van de energiemaatschappij. Ik zet de auto op een parkeerhaven langs de weg, vlakbij de oprit naar de gebouwen. We moeten een klein stukje lopen en dat vind ze niet erg, zij loopt namelijk niet en mag in mijn foto rugtas mee.

Nu zijn er vast lezers die schrikken, in de lach schieten of denken ‘hij heeft een nieuwe pop’. De pop van de buurvrouw, mijn nieuwe vriendin 😉 werkt bij de buurvrouw op de akker als vogelverschrikker bij de aardbeienplanten. In Nederland had ik vroeger 3 poppen die wel eens mee gingen voor een fotoshoot, hieronder staat een filmpje van de poppen van de kringloop uit Breda.

Het is perfect weer om te fotograferen. De Zon doet inmiddels zijn best maar het is niet al te warm. Op de locatie waar ik ben komt niemand en het is er muisstil, alleen vogels en het klikken van mijn camera is te horen. Ik fotografeer buiten en binnen en loop alles op mijn dooie gemak af. Ik begin bij de verste gebouwen en werk alles naar de voorste gebouwen toe af. In een van de gebouwen ligt op de eerste verdieping een dode vos. En zo te zien ligt die er al een tijdje.

Er is tegen de wand van de berg een kleine ruimte en die gaat een klein stukje de berg in. Er staan rekken in en er liggen een paar lege wijn flessen. Niet omdat die leeg gedronken zijn, maar omdat ze nooit gevuld zijn. Was dit een wijnkeldertje? Het is in ieder geval een mooie plek waar de pop tot haar recht komt!

Als we alles gehad hebben stop ik madam weer terug in de rugzak en we lopen terug.

Op de weg komt er van achter een auto aanrijden en die gaat langzamer rijden naarmate die dichterbij komt. Als ik gepasseerd wordt kijken een man en een vrouw mij heel verbaast aan. Na een middag je hard werken gaan we weer naar huis.

Alle andere foto’s moeten nog bewerkt worden. Hopelijk lukt het vandaag nog er wat aan te doen. Ik probeer in ieder geval deze week een pagina te maken met foto’s. Later meer dus.

12 reacties

 1. Hoi Rob,
  Je tuin ziet er weer goed uit. En je weet de foto’s met de pop vindt ik lugubere. Maar ja als jij er maar plezier ik heb. Gr. Ma

 2. De planten staan er al prima bij het zal een goeie oogst worden en de zonnepitten kun je vast wel naderhand aan iemand kwijt.
  Beetje bizar die rooie Lola te zien hangen en die dode vos brrr.. nou ja zij is in ieder geval geen concurrentie voor Sol.
  Dat huis heeft toch een zekere aantrekkingskracht op jou denk ik , misschien nieuwsgierig van wie en wat het is , blijft spannend.
  José

 3. Goedemorgen . Whow wat een geweldige foto met die pop ! Wel een beetje luguber hoor ook die uit Breda , krijg er een beetje enge kriebels bij , maar kijk ze toch weer opnieuw.
  Als je zou moeten werken in de toekomst ….. is dit misschien iets om uit te bouwen.
  Dank je wel en veel succes.
  Fijne Dinsdag.
  Groet 👋🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾

 4. Het gebouw staat vast al jaren leeg! Mooi project, mocht je je ooit gaan vervelen ! Knap, het filmpje met de Bredase schone! Beetje luguber, dat wel. Dat wordt een grote oogst bij jullie! Sol krijgt het er druk mee, met invriezen en wecken etc. Ik ben erg benieuwd naar voortgang keuken! Succes en groetjes vanuit een windstil en grijs Oosterhout 🙌

  • Hallo Joke en Otto,

   Die verlaten gebouwen is een bak met werk hoor om het weet mooi te maken. Maar het staat wel op een schitterende plek. Snap niet dat ze het ooit hebben verlaten.

 5. Sommige popfoto’s vind ik eng maar fotograferen dat kun jij wel. De tuin staat er weer fris bij en alles groeit goed je zult denk ik een mooie oogst gaan krijgen. Ik heb het boek bijna uit ben bij de vertaalde brieven ook interesant om te lezen en ik heb verder genoten van die mooie geschiedenis.

 6. Rob, mocht je volgend jaar weer mais willen planten, moet je niet vergeten dat bonen, zonnebloemen en pompoen het goed tussen de mais doen. De bonen gebruiken de mais als klimstok, de pompoen bedekt de grond (minder onkruid dus) en de zonnebloemen daar eten de vogels de zaadjes van dus heb je minder schade aan de mais. En het belangrijkste is je hebt er minder onderhoud aan met meer opbrengst.
  Ik zelf doe dit al wat jaartjes en het gaat goed, maar ik geef de zonnebloempitten aan de kippen als extra, ik ben op zoek naar de oliehoudende zonnebloempitten zodat ik er zelf olie van kan maken. Op mijn face-book pagina heb ik zaterdag een filmpje zo als ik het heb ingezaaid.

  Groeten uit Serantes de Moraime, Henk.

  • Hallo Henk,

   Van de bonen en maïs had iemand me hier in de buurt al verteld. Dat is zeker iets voor volgend jaar. Van de pompoen, en misschien dan ook wel de courette, als bodembedekker wist ik niet. Maar ik heb nu gezien op het filmpje hoe het er bij jou voor staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *