Op Naar Santiago de Compostela

Vandaag naar Santiago de Compostela, naar de Bricomart. Ik ga daar zoals ik gister schreef isolatie kopen. Bedoeling was dat ik gelijk veel meer mee zou nemen van de spullen die ik nodig ga hebben bij het nieuw te maken plafond in de eetkamer. Het MDF wat ik in de slaapkamer gebruikt heb blijkt echter bij de Bricomart 4 euro per plaat duurder dan bij de Leroymerlin. Maar zo wat naast de Bricomart zit ook een Leroymerlin. Helaas is de voorraad daar erg laag. 13 platen volgens de website op voorraad. In Ourense staan er 28 op voorraad. De platen heb ik nu ook nog niet gelijk nodig, dus die haal ik dan later wel in Ourense. Ik hoef dan ook vandaag niet met de aanhangwagen op pad. Als ik aankom op het ‘polígono industrial’ het industrieterrein, blijken er nog veel meer bouwmarkt achtige winkels te zijn. Rondkijken zit vandaag niet in de planning, dus dat doen we wel een andere keer. Op naar de Bricomart! Schreef ik deze morgen nog een mailtje aan de Hornbach dat ik eigenlijk niets mis vanuit Nederland behalve de Hornbach, stap ik de Bricomart binnen en tref ik een bouwmarkt aan naar voorbeeld van de Hornbach. Niet net zoals bij de andere een rek met schroeven, nee een lange rij met schroeven in alle soorten en maten. Gereedschap, verlichting, andere elektra, verf, vloeren, hout noem maar op! Als ik de Bricomart mag vergelijken met de Hornbach, dan vergelijk ik de Leroymerlin met de Karwei, ook niet echt mijn winkel. Ik shop wat spullen bij elkaar en voor de isolatie moet naar een hal naast de winkel waar je met de auto binnen gaat. Volgeladen ga ik weer terug naar huis.

27 vierkante meter isolatie.

Thuis ga ik wat kleine elektro klusjes doen. In de slat wil ik graag nog een lamp, zoals ik vorige week heb opgehangen, bij plaatsen op een plaats waar nog net te weinig licht was. Nu dus niet meer. Met deze extra lamp is er meer dan voldoende licht in de stal.

De buurvrouw vindt de lampen die in de stal hangen mooi. Vorige week vroeg ze of ik als ik bij een bouwmarkt was voor haar ook zo’n lamp mee kan nemen. Vandaag dus een lamp meegenomen. Ik ga hem ook maar gelijk ophangen boven de melkmachine. Daar hangt nu een roestige TL lamp. Ik start de werkzaamheden als iedereen lekker met siesta is. Dan loopt er niemand in de weg en wordt ik ook niet van mijn werk afgehouden. Een half uurtje later hangt de lamp en ga ik weer naar huis voor de volgende E klus. Na het enige tijd geleden slopen van het plafond in de hal, hebben we daar geen verlichting meer. Maar nu het steeds vroeger donker wordt begint dat lastig te worden. Net als in de andere hal moet het licht er gaan werken op een sensor. Laat ik die sensor vandaag gekocht hebben in Santiago. Het moet allemaal even tijdelijk. Dus netjes zit het niet, het gaat er ook alleen maar om dat het licht is als we in de hal komen. Later, met het nieuwe plafond, komen er led spotjes in. Voor nu dus een lamp met de sensor die zo maar hangt.

Nog twee kleine klusjes. Naast de stal is een ruimte waar ik ook een nieuwe lamp wil hebben. Daar moet alles nog aangepast worden wat de elektra betreft, maar dat is voor later. Nu alleen even een nieuwe lamp ophangen. Op de eerste verdieping van de stal moet ik de schakelaar verzetten om het licht aan en it te doen. Nu lopen we eerst een donker gat in op zoek naar de schakelaar. Ook hier moet ter zijner tijd de installatie helemaal aangepast worden. Maar een nieuwe schakelaar kan ik al wel vast netjes monteren. Die zit daar dus niet tijdelijk. 

Nog even alles opruimen en we kunnen om boodschappen in Chantada.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *