Op En Neer Naar Santiago

Ja, weer heb ik mijn rondje gelopen en als ik terug ben vertrekken we even later naar Santiago de Compostela. Daar zit het tuincentrum van Leroy Merlin. We willen daar kijken of er meer tuinmeubels zijn dan in Ourense. En we hebben nog wat plantjes nodig. Nou, volgens ons is dat allemaal in een tuincentrum te vinden. Antares gaat mee, want als we hebben wat we willen gaan we nog even naar Santiago of misschien ergens anders naar toe. 

We komen op het industrieterrein aan waar van alles is, bouwmarkten, supermarkten, Elektronicazaken en zo meer. We gaan eerst ergens een bakkie doen. Daarna gaan we gelijk naar het tuincentrum van Leroy Merlin. Nou was de moeite, geen tuinmeubelen. Plantjes staan er wel, maar alleen de plastic varianten staan er netjes bij. De rest heeft al een tijd geen water gehad. 4 euro voor groen met verwelkte bloemen? Nee, doen we niet. Ander spul wat we al gepakt hadden leg ik terug. Dit is niks!

We kijken op internet en vinden een tuincentrum even buiten Santiago. Vraag me niet hoe het dorpje heet, maar er was zowaar een tuincentrum, geen Intratuin oid, maar ze hadden een hoop en voordeliger en mooier. We kopen wat plantje en wat andere zaken. We zijn al even onderweg en ondanks dat we lijnen moeten we wel eten natuurlijk. Dat doen we dan maar bij een restaurant vlakbij het tuincentrum. 

Nou was mijn idee niet om voor een paar plantjes 180 km op en neer te rijden want dan zijn het dure plantes. We gaan nu nog een keer naar het industrieterrein. Bij de Bricomart komen wat spullen. Daarna gaan naar de Mediamarkt, we willen graag zo’n apparaat om vacuüm te kunnen verpakken. 59 euro is de goedkoopste. In kijk op internet en zie de zelfde staan bij de Makro voor 39 euro. Bj de Mediamarkt binnen maken we een account aan en bestellen gelijk het apparaat we naar de Aldi en de Lidl. Bij de Lidl ligt een vacuüm zuiger die bij de Mediamarkt 70 euro kost voor 24 euro, zelfde model! Afbestellen wat we net besteld hebben, alleen dat blijkt lastiger dan bestellen. Daar moeten we zo thuis maar even voor gaan zitten. De eerstvolgende keer dat we een lidl tegenkomen, kopen we hem daar.

We hebben zin in een milkshake voor op de terugweg. Die moeten ze hebben bij de Burgerking. Ik stuur de drive-inn in en bestel 2 milkshake. Uit de bestelzuil klinkt dat ze geen milkshake verkopen. We zien toch duidelijk een plaatje. Maar goed, als je niet wil verkopen gaan we toch naar de MCDonalds. Ik stuurd de drive-inn en bestel 2 milkshake. Wederom klinkt het uit de bestelzuil dat ze bij MCDonalds geen milkshake hebben. Oké prima. Kopen we bij het eerstvolgende pompstation wel een ijsje. Ook lekker. Daarna is het tijd voor de terug weg en die laat ik de navigatie regelen. Maar ik geen aan, geen snelweg en geen tolweg. Een half uur later en een paar kilometer verder heb ik de instellingen maar aangepast. Wel snelweg en geen tolweg. We moesten op een gegeven moment de spiegels inklappen van de auto! Over dit soort weggetjes zouden we pas morgenochtend thuis komen. Wel leuk, maar niet voor nu.

Helaas, geen foto voor vandaag.

21 reacties

 1. Hola,

  Och ja er gaat weleens iets mis moet je maar denken. Geen plantjes, geen tuinmeubelen, geen milkshake en zo te begrijpen weggetjes waar zat plantjes middenop groeien (alleen die bedoelen jullie niet). Maar milieuvriendelijk 180 km gereden maar dan heb je ook een ijsje en heb je weer andere plekjes gezien moet je maar denken. Als je maar lol hebt toch. Maar dan wij……..zonder aan de lijn te denken ergens lekker gaan lunchen en letten jullie vooral wel op de lijn aangezien je moeder een nieuwe beterkijker aan heeft laten meten. Of jullie ze straks nog herkennen is maar de vraag met haar nieuwe uiterlijk en ca. 10 kg slanker. Ik ga verder met mijn route plannen en zit al in de buurt van Carcassonne en zijn dan reeds 7 of 8 dagen onderweg.
  Wij zien het al wel zitten om tijdelijk Nederland te verlaten en het zonder genoeg tuinplantjes/meubelen en milkshakes te doen binnen loopafstand.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja alles voor niets. Maar jullie willen straks ook lekker buiten kunnen zitten als julie er zijn. Toch? Voor ons ma, zullen wij naambordjes gaan dragen. We maken; Sol, Rob, Antares, een aantal bordje Koeien en buren. Moet het goed komen. Komen julie bij ons op de camping staan?

   • Hola,

    Ik denk dat je het niet helemaal goed begrepen hebt. Jullie hoeven geen naambordjes te dragen maar juist je moeder anders kennen jullie ze niet meer misschien. Om met jullie zoektocht naar plantjes te spreken ” zij is het bloempje uit Brabant” (ha,ha).
    Heeft jullie “camping” ook warm water, douche, toilet etc? Maar op jou verzoek gaan we er vanuit dat we naast het verdiepte terras kunnen staan.

 2. Hoi Rob,
  Lekker gereden en het is toch wel fijn om in een andere omgeving te zijn. En ja ik heb een nieuwe bril uitgezocht over 14 dagen is hij klaar. Het is hier vandaag niet het aller lekkerste weer maar ja dat komt wel goed.als je stof heb voor de keuken dan moet je maar een foto sturen dan kan ik zien welke kleur garen ik moet kopen . Gr. Ma

 3. Haha , ook dat is typical Spaans , tuinvcentrum heten , maar weinig erin wat je denkt in zoiets te vinden. Als je Ouders komen kunnen zij beter plantjes meenemen (1- jarigen), die zijn hier per stuk bijna net zoveel als in Ned. voor een heel tray’tje !
  De Carrefour heeft ook tuinmeubelen trouwens , weet niet of die daar ergens is . Heel veel succes met alles en geniet ! Groet . 👍👋😄

 4. Hola Rob
  Vind het soms wel aardig om te zien waar jullie tegenaan lopen
  Wij hadden het zelfde maar hebben onze weg gevonden internet super winkel
  En gelijk prijs vergelijk
  Plantjes zaad meststof kopen we bij cocopot.es
  Tuinmeubelen gemaakt van euro pellets genoeg voorbeelden op Google
  Kaas in Tilburg heb je wat nodig wat ze niet hebben geen probleem daar afleveren en het komt zo met de kaas mee

  We helpen elkaar wennen aan het Spaanse leven

  Un saludos Montefrio

  • Hallo Jack,

   Soms is het hier nog 1980 met zaken. Maar we wennen er wel aan. Die site heb ik maar gelijk opgeslagen. Kaas in Tilburg, dit begrijp ik even niet. Verklaar u nader.

 5. Interessant tripje maar wel met een kater. Het is hier al tijden dat je tevergeefs op zoek gaat naar een milkshake. Niemand kan je vertellen waarom dit niet te leveren is bij de Mc en Burger. Zelf maar maken dan, ijs, banaan en andere vrucht(en) door de mixer. In onze regio is een milkshake nog wel te scoren bij een ned. snackbar. Wel weer een avontuur deze trip. Een fijne dag mensen en uitzien naar bezoek van familie uit NL. Ook leuk. Groet uit Albatera aan de Costa Blanca.

  • Hallo Magriet,

   De wereld vergaat niet als we geen milkshake hebben. Zelf maken we ze wel eens, maar om nou alles mee te slepen mochten we onderweg zin hebben in een shake……

 6. Weer een avontuur beleefd helaas zonder resultaat, vrienden van ons hebben tuinmeubels gekocht bij een second-hand winkel en geloof me nog hele mooie je moet alleen effe uitkijken of googelen waar ze zich bevinden , natuurlijk vind je ze meer langs de costas waar huizen m.n. Engelsen terug gekeerd zijn naar hun land. In de buurt van Marbella langs de grote weg zijn wij zelf al gaan kijken en in de buurt van Cartagena, is natuurlijk te ver voor jullie maar het gaat mij om de tip.
  Fijn dat de ouders komen kunnen jullie uitkijken naar een gezellige tijd en wat hulp bij van alles.
  Groetjes,
  José

 7. Nou jullie hebben weer een geweldige dag gehad zonder je gewenste resultaat. Maar ergens heb je je toch goed vermaakt en wijzer geworden.

 8. Hoi Rob en Sol,

  Bij carrefour Ourense hebben ze best leuke keus aan tuinmeubelen.
  Van plastic tot metaal…
  Voor plantjes/bomen gaan wij gewoon naar de wekelijkse/maandelijkse markt…Feira geheten.
  Daar kopen we ieder jaar de mooiste en leuke plantjes voor een redelijke prijs.

  Groet, Willy

  • Hallo Willy,

   Sol is al aan het kijken op de site van de Carrefour. Maandag moeten we toch in Ourense zijn, dus gaan we gelijk even langs. En voor bloemen en planten gaan we de 21ste in Chantada naar de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *