Op En Neer Naar Lugo

Vandaag zijn we even op en neer naar Lugo geweest. Maar pas nadat ik aan de vensterbanktegels heb aangepast. Deze morgen met ik eerst gaan meten en daarna heb ik alles nog eens gemeten. Als we tussen het kookeiland en het nieuwe aanrecht 70 centimeter ruimte willen hebben dan blijft er vanaf de rand van de vensterbanktegels en de voorkant van het aanrechtblad maar 50 en een beetje centimeter over. Gisteravond, toen ik klaar was met de tegels heb ik het ook al een keer gemeten. Maar nu wist ik het zeker, de vensterbank tegels moeten ingekort worden en wel 7 centimeter. 

Toen het karwei met de vensterbanktegels klaar was en ik het nog een keer gecontroleerd had, was het tijd op de randen van het luik in de lak te zetten. Even schuren, verven en klaar. Later op de dag kan het misschien al gemonteerd worden.

Het aanrechtblad dan. Sol is al de hele morgen op internet aan het zoeken of ze het aanrechtblad wat we willen misschien iets dichter bij huis kunnen vinden. Maar helaas komt ze geen bedrijf tegen waar te koop is wat we zoeken. Ze beld nog een keer naar ze zaak in Lugo om te vragen of er twee aanrechtbladen zijn. Die zijn er, dus we kunnen naar Lugo.

Wat we ook nog nodig hebben is een spoelbak. Ook daar probeert Sol er een van te vinden. Ze vind er wel, maar die kosten tussen de 700 en 1200 euro. We willen er een van keramiek. Een witte brede van minimaal 70 centimeter. 90 centimeter mag ook. Bij Leroy Merlin hebben ze niet de maat die we zoeken. Bij Ikea ook niet, bij andere gangbare zaken ook niet. Alleen de dure winkels blijken te hebben wat we zoeken. We vragen ons af wat zo’n spoelbak in Nederland zou kosten. Daar is het net zo duur. Marktplaats misschien? Nee ook niet. We zoeken verder. Een spoelbak van graniet in de maten die we zoeken is X keer goedkoper maar vinden we niet mooi en past niet bij de rest. 

Vandaag geen foto’s, alleen een plaatje van een soortgelijke spoelbak die we zoeken.

Het regent inmiddels en we willen de aanrechtbladen zo snel mogelijk naar binnen hebben. Ik maak snel plaats in de zaagwerkplaats en monteer het luik in het plafond. Daarna leggen we de aanrechtbladen snel binnen en zijn we klaar voor vandaag…. nou ja, we gaan maar verder met zoeken.

14 reacties

 1. Wel mooi zo’n spoelbak hopelijk vinden jullie er een naar jullie zin en maat. Ben heel benieuwd hoe de aanrechtbladen zijn als ze op hun plaats liggen. fijne avond en voor laten een goede nachtrust.

  • Hola,

   Jammer dat je voor een aanrechtblad “even” 200 km moet rijden.
   Zo’n soort spoelbak hadden wij in de boerderij ook. Destijds gekocht bij een soort sloperij/handelaar. Ik ben natuurlijk meteen nog even op internet gaan kijken en stuur je via de mail iets door waar je misschien iets aan hebt.
   Het jammere is natuurlijk wel dat je aan je aanrechtblad verder nog niets kan doen zolang je geen spoelbak hebt.

   Houdoe

   • Hoi Pa,

    Ik zit hioer ook op de tweedehands paginas te kijken. iets gevonden maar moet even de maten vragen. Vaak ztaan er maken bij wat de buiten maken zijn. maar wat is het dan van binnen.
    Maar het aanrechtblad kan ik toch gewoon monteren ook zonder bak. Ik zet het zo ie zo nog niet vast.

 2. Vergeet nog te vermelden: Spanjaarden houden niet van one stop shopping, maar gaan liever naar de especialista…. Dus het is heel normaal dat je alles van overal bij elkaar shopt.

  • Hallo Henriette,

   Dat is iets waar we langzaam achter beginnen te komen. Wat ik van die speciaal zaken dan wel weer lastig vind is dat ze of geen website hebben, of een vol met reclame zooi en chat programmas of ze zetten er de prijzen niet bij.

 3. Hoi Rob,
  Fijn dat je de aanrecht bladen al heb. En jammer dat de wasbak zo duur is. Toch maar g o wd blijfen zoeken wij hadden ook een tweedehands maar porselein daar moet je altijd voorzichtig mee zijn daar kunnen stukjes vanaf springen. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Wij hadden niet gedacht dat zo’n wasbak zo duur zou zijn. Als je het model vergelijkt met een WC pot dan zou je verwachten dat een WC pot vele malen duurder zou zijn omdat het model veel ingewikkelder is dan een vierkante bak.

 4. Zou prachtig staan zo’n strakke afwasbak misschien ook kijken bij een sanitair winkel of zelf maken van mooie grote tegels? Ik denk maar simpel mee😁
  Groetjes,
  José

  • HAllo José,

   Zelf maken zou kunnen als ik meer tijd zou hebben. Ik weet ook niet hoe je het dan waterdicht moet maken. Sanitair winkels zoeken we allemaal af op internet. Het is geen doen natuurlijk om ze in de omgeving allemaal af te rijden.

 5. Goedemorgen !
  Jammer dat er nu een oponthoud is in de renovatie van de keuken . Je ging zo lekker , kan me voorstellen dat je zeker het “grote ” werk graag geplaatst hebt voor je aan je “baan” begint . Afwerken kun je makkelijker na werktijd doen .
  Wel een mooie site die Henriëtte stuurde maar de grotere zijn ook daar duur , helaas
  Heel veel succes met zoeken , er komt er vast een op jullie pad die je mooi vindt .
  Ben benieuwd hoe het met je luik verder is 😉.
  Hele fijne , werkzame , succesvolle dag .
  Groet . 👍👋😂🙋‍♂️🙋‍♀️

  • Hallo Antoinette,

   Nee hoor, we hebben geen oponthoud. Als we niet snel een bak vinden naar ons zin qua model en prijs, dan krijgen we gewoon een aanrecht dat voorlopig nog zonder wasbak is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *