Op de Koffie Bij Marc En Irene

Antoinette schrijft in haar reactie op het blog van gisteren dat we het vandaag rustig aan moeten doen. Nou dat hebben we dan maar gedaan. We slapen uit! 

Om 9 uur als we nog op bed liggen komen de eerste berichtjes binnen. Ik was al wakker maar nu ga ik ook maar uit bed. Ik krijg berichten van Irene. Ze schrijft dat Marc getekend heeft en de sleutel heeft van zijn huis in Ardesende. Volgens mij heb ik er laatst al iets over dat plaatsje verteld. Het is een gehucht ongeveer 20 minuten bij ons vandaan. Irene vraagt of we op de koffie komen. Nou, laten we dat maar doen, want van Antoinette mogen we ons op deze zondag niet druk maken. Dus ik schrijf terug dat we rond een uur of 2 in Ardesende zijn.

Even later nog een bericht of we voor de koffie wel onze eigen mok mee kunnen brengen want er is nog niets veel in huis. Geen probleem. En als we verse pompoensoep willen dan moeten we een grote pan mee brengen om de soep in te kunnen maken. Geen probleem.

Ik ga de rode pannenset zoeken. Als ik gevonden heb was ik ze even om. We nemen alle pannen mee want misschien hebben ze helemaal niets en willen ze de pannen voorlopig even lenen. We lopen nog een rondje en vertrekken dan naar Marc en Irene.

Het is een klein gehucht waar van de meeste bewoners vertrokken zijn. Veel staat er lees en hier en daar staat er ook wat op instorten of heeft dat deels al gedaan. Het huis van Marc staat ook al een aantal jaar leeg. De oud eigenaren zijn oud en bejaard en wonen in Vigo. We maken eerst een rondleiding door het huis. Het is enorm! En aan de straat kan is dat niet te zien. Alles is netjes al zijn de tegels in de keuken en de badkamer van een ander tijdperk. Grote woonkamer en een grote slaapkamer. Via een deur komen we uit op een balustrade die alles in huis met elkaar verbindt. Het ziet er allemaal goed uit. 

De tuin is omsloten met een grote muur en aan de tuin moet wat gedaan worden. Er is al een tijdje niet veel aan gedaan. Maar met wat snoeien en maaien is het binnen een week of wat weer netjes. Buiten de muur blijkt nog een stuk met fruitbomen te zijn wat er ook bij hoord. Als we de tuin gezien hebben gaan we weer snel naar binnen, want buiten is het koud. Binnen is het ook koud. Het huis heeft geen centrale verwarming, maar daar zijn oplossingen voor te vinden natuurlijk. Als we zo in de keuken aan de koffie zitten en Marc en Irene aan de soep beginnen wordt het vanzelf wat warmer in de keuken.

Als de soep staat te pruttelen hebben we het over van alles en nog wat. Als de soep klaar is is het ook tijd om te proosten met een glas wijn.

Praten we nog verder over van alles en nog wat en dan is het op een gegeven moment tijd om weer huiswaarts te gaan.

Het was erg gezellig en Marc nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe huis. Irene hopelijk kunnen we bij jou ook binnenkort op de koffie 🙂

15 reacties

 1. Hola,

  Wat een leuke uitnodiging van Marc en Irene en wat een mooie foto met die balustrade. Jammer dat je geen foto laat zien van de buiten kant. Had bij hun huis een pionnetje op de plaatsduiding gezet dan weten wij ook waar ze gaan wonen. Als ik goed gekeken heb op de kaart ligt Ardesende ca. 20 km. bij jullie vandaan. Wel grappig dat je potten en pannen mee moest brengen. Dat komt wel heel gastvrij en gemoedelijk over.
  Heerlijk dergelijke gastvrijheid en even wat anders dan met de bosmaaier of koeien bezig zijn.
  Nog even terug naar gister. Ik denk dat je gelijk hebt met het skelet dat het van een vos is.

  Houdoe

  • Goedenavond . “Goede raad is niet duur!” en kijk waar het toe leid . Een geweldige Zondag gehad zo te lezen , daar heb je zelfs een beetje kou voor over ! Zodra je dan hete pompoensoep gaat eten plus een lekker rood wijntje komt de warmte vanzelf . Bovendien verwarmen waxinelichtjes ook heel goed ! Alleen in zo’n geweldige ruimte mag je er wel 200 aansteken .
   Irene en Mark lezen vast je Blog ook !? Wens ze heel veel succes om er een gezellig “thuis” van te maken .
   Voor jullie , welterusten later en slaap lekker. Op naar een nieuwe week.
   Groet .🤪😂👍👊🙋‍♀️🙋💤👋😴

   • Hallo Antoinette,

    Zo zie je maar dat ik ook wel eens naar volgers luister en de advisen opvolg 🙂
    Als Cleopatra kittens heeft gaan we vragen of we hen er bij mee kunnen maken. MAar ding is wel dat er al twee katten rond lopen.

  • Hoi Pa,

   Ik snap dat jij graag wil weten waar ze gaan wonen. Maar niet iedereen hoeft te weten waar ze gaan wonen. Vandaar geen pion waar het precies is. Wat de afstand betreft klopt het. Als we binnendoor gaan zijn we er zo.
   Als jullie hier zijn vraag ik wel of ze koffie zetten voor ons en gaan we kijken

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat gezellig en leuk dat jullie je eigen pannen mee hebben genomen. Maar het is een heel mooi stekje, Van harte gefeliciteerd Marc en Irene, ik hoop dat jullie er heel gelukkig zullen worden. Je vader heeft het dorp al opgezocht. Dus wij komen vast een keertje kijken. Vandaag is het hier fris maar met mijn lekkere dikke trui aan heb ik nergens last van.(Sol heeft de trui voor mijn gehaakt) welterusten gr. Ma

 3. Heerlijk zo op de valreep uitgenodigd worden en dan improviseren met wat je in huis hebt is heel gezellig en gastvrij, daar heb je vrienden voor👍
  Mooi huis daar valt wat van te maken en inderdaad een paar gezellige katjes erbij is het helemaal compleet.
  Veel geluk en genot ,
  José

  • Hallo José,

   Ja was echt op de valreep en heel spontaan. Het is idd een heel mooi huis. Hier en daar wat moderiniseren is nodig, maar alles is netjes en werkt en de tegeltjes in de badkamer zijn over 10 jaar in de mode 😉

 4. Prachtige foto van de ballustrade het lijkt me een gezellig huis en natuurlijk wens ik hun ook heel veel woonplezier en inburging in Spanje. Ja en wat er al is gezegd een poes om de muizen weg te houden is misschien ook een goed idee en een kitten kun je nog opvoeden. En voor jullie was het ook een hele gezellige dag en rustig. Nog een heerlijke maandagmiddag en avond.

  • Hallo Mieke,

   Als je over die balustrade loopt is het er echt zo een waar ’s nachts een geest rond waand hahaha. Wat de katten betreft, er lopen er twee. Maar als we verse poesjes hebben gaan we het zeker vragen

 5. Dat lijkt me een onverwachte prachtige zondag geweest te zijn! Voor mij is zo een spontane uitnodiging altijd positief!!! En wat een mooie balustrade! Ik denk dat Rob daar wel wat klusjes kan verwezenlijken en niet direct naar werk moet zoeken… zomaar een idee!
  Als verrassing bij een volgend bezoek zouden een paar kittens van Cleopatra weleens van pas kunnen komen!
  Fijne dag nog!

  • Hallo Renée,

   Ja het was Brabants gezellig, zij komen uit de omgeving Den Bosch. We hebben er al katten rond zien lopen en als verrassing zo maar een poes of katertje meenemen… ik weet niet. Dat gaan we zeker vragen.

 6. Leuk hoor, mensen die je niet kent maar dan opeens vrienden worden. Ziet er goed uit, ik houd wel van dat houtwerk. En voor jullie een lekker uitje, jammer dat het zo koud is. Hier zou het vandaag 21 graden worden, maar of dat lukt, zonnetje is weg. Ik hoor iedereen over jonge poesjes praten, heb ik iets gemist, zijn er al katjes? Fijne dag verder, tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   We kennen die mensen als. Zij kennen ons via het blog en zijn hier een paar weten terug geweest. Jonge poesjes…. nee hoor nog niets gemist. Die zijn er nog niet, al gaat dat niet lang meer duren denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *