Op De Koffie Bij De Buren

Een week of twee terug kregen we een mail van Edwin en Emma uit Nederland. We zijn buren, stond er in de mail, en of we een keer af wilden spreken. Nou is ‘buren’ hier iets anders dan in Nederland. Ongeveer zo’n beetje alles wat wij van ons af kunnen zien is buren. Dat betekent dat als we uit het woonkamer raam kijken of uit het badkamerraam, alles wat we aan huizen zien buren zijn. Achter ons, de berg op woont niemand meer en over de top van de berg zien we niets, dus die daar wonen zijn geen buren. Iedereen uit dezelfde parochie, zijn zo ie zo buren, ook al zien we die huizen zo niet staan. Buren is een ruim begrip dus. Emma en Edwin hebben een huis, al een tijdje, in A grade, dat kunnen we net zien. Ze hebben een huis, net binnen de rode cirkel op het plaatje. Ze hebben een huis, schrijf ik, dat is omdat ze nog niet in dat huis kunnen wonen en ook omdat ze helemaal nog niet in Spanje wonen. Hun plan is dat ze over een jaar of twee deze kant uit komen. Ze hebben overigens ook dezelfde soort ervaringen met hun makelaar als die wij met onze makelaar hadden. Het blijkt namelijk dezelfde. Dus!! Niets bij Galician Country Home of Gold kopen. Ze zijn op je centen uit en hebben verder het lak aan je.

Na mijn werk rijden we naar  A Grade en daar zijn we zo, hemelsbreed is het iets meer dan 3,5 kilometer, over de weg doen we er een minuut kwartiertje over. A Grade is een gehucht waar je dus zo door bent en niet eens weet dat je er door kwam. We passeren een kerkje en staan op een kruising. Geen bordje A grade gezien. Even bellen waar we moeten zijn. We moeten omdraaien en met de telefoon in de hand loodst Edwin me de juiste richting in. Sol loopt met Emma een rondje door hun huis en ik met Edwin. Er moet heel veel aan het huis gedaan worden, maar als je door alles heen kijkt dan staat er een mooi groot huis. Als we wat zitten te babbelen, komt de buurvrouw van hen aan. Of ze koffie komen drinken, wij mogen ook mee, zegt de vrouw. Maar dat gaat niet, want ik moet zo weer gaan werken. De vrouw wil wel van alles weten over ons. Wij wonen in Freán, het duurt even en dan zegt Sol; in het huis van Alberto. Ze zal ongeveer dezelfde leeftijd hebben als Alberto, had Alberto nog geleefd. Nu komt ze los. Aha… dus jullie hebben dat gekocht! Met al die grond? Ja, alles. Ze wil nog meer weten en Sol zegt dat ik in de koeienstal werk van Pablo. Mijn baas, Pablo, is 30 jaar en die kent ze niet. Maar José-Luis, de dierenarts en tevens de vader van Pablo, die kent ze wel. Nu begint ze over Rodrigo, of ik in zijn stal werk, ja ik werk in die stal. Rodrigo is de opa van Pablo, de opa waar ik het wel eens over heb. Nu is alles duidelijk en de vrouw zegt dat ze maar eens bij ons moet komen kijken. Ze moet natuurlijk even kijken wat wij aan het doen zijn met het huis van Alberto 😉

We moeten weer gaan, want ik moet gaan werken. Zie ie zo moeten we weg, want voor de buurvrouw van Edwin en Emma staat de auto in van hen en die van ons in de weg. Er moeten koeien komen lopen om het gras voor Emma en Edwin te maaien.  We gaan en spreken af dat we nog een keer afspreken maar dan bij ons. Sol gaat met de buurvrouw afspreken dat die ook een keer op de koffie kan komen. 

Dan heb ik nog nieuws. En ik denk dat het nieuws is wat een aantal niet zo leuk zal vinden. Met het schrijven van het blog ben ik ongeveer een half uur bezig, dat moet ik er nog van alles mee doen zodat het netjes op internet staat en jullie, voor wie aangemeld is, het in de mail krijgen, ik ben er dus ongeveer een uur mee bezig. Omdat ik nu gewoon werk, wordt het voor mij steeds lastiger om iets te schrijven. In de meeste gevallen is het nu iedere dag min of meer hetzelfde. Ik ga werken, kom thuis, we gaan iets doen en ik ga weer werken. Ik ga daarom vanaf volgende week 2 keer per week wat schrijven. Op dinsdag en donderdag post ik een blog, die ook gewoon met de mail komt. Tegen de tijd dat we weer iets groters aan gaan pakken ga ik weer meer posten. Dus, sorry voor wie wacht met naar bed gaan op het blog en sorry voor die er mee op staat en sorry voor al die anderen die iedere dag wat willen lezen. Maar als ik 2 keer per week wat post, en jullie ook Spanjevandaag bijhouden, dan heb je dus 3 keer wat uit Freán.

16 reacties

 1. Hola.

  OEF…….OEF…..OEF….OEF….OEF
  Dus morgen (donderdag) nog post en dan nagelbijten tot zondag (Spanje vandaag) of dinsdag.
  Hoe moeten wij de andere dagen dan vullen???????????? met geen nieuws vanuit landgoed FREAN????

  Houdoe

   • Hola,

    Kun je nagaan hoe ik in de put zat. Nu heb ik gelukkig nog enkele dagen om me er geestelijk op voor te bereiden. Ik hoop dat dat zonder hulp lukt.
    Gelukkig hebben we het deze week nog druk met activiteiten van je moeder aangezien die vrijdagavond a.s. haar creatieve en kunstzinnige bezigheden gaat tonen op een soort van kunstenaarsmarkt (Mont Marthre) hier op de Leur. en mogen we in het weekend hopelijk weer van Max genieten.
    Maar daarna??????????

    Houdoe

    • Hoi Rob en Sol,
     Ik had gisterenavond ook wat geschreven maar om de een of andere reden is het niet door de komen. Ik begrijp het helemaal dat je minder ga schrijven maar je stelt een hoop mensen te leur. Maar wel lief zo iedereen reageert.
     Wij zullen nu ook meer moeten gaan Whatsapp. Gr. En werk ze. Ma

     • Mevrouw. v.d.Wijngaart , wij wensen U heel veel succes toe ! Misschien
      een aanleiding voor een “verhaal” !? Hoe het is geweest , MET foto’s natuurlijk . 😉🤣
      Groet .👍👊👋🙋‍♂️🙋‍♀️

 2. Oeii, dat zal wennen worden, nog maar 3 keer per week een bericht. Ik vind het knap dat het je tot nu toe gelukt is elke dag een stukje te schrijven, te voorzien van een leuke titel, en ook nog aangevuld met mooie plaatjes. Respect hiervoor.

 3. Goede avond , alle begrip hoor ….maar….ik kan wel janken !!!! Zo leuk elke dag hetzelfde te moeten lezen en dat neem je ons nog af ook . Je weet toch dat we “gewoonte dieren ” aan het worden zijn ?? Hoe moeten we daar nu aan wennen . Blèh,blèh !!
  Zeker op onze leeftijd hebben we houvast nodig en dat is dan ook weg . Hopen dat we het kunnen oppakken die andere tijden. Het werd juist spannend ; poezen weg , nieuwe buren , visites , plantjes enz. enz .
  GRAPJE hoor ik begrijp het volkomen . Geniet van je extra verdiende tijd , wordt vooral nu het Voorjaar steeds drukker. Wees jezelf en baas over je eigen tijd !
  Gelukkig hebben we nu de D-D-Z !
  Nu nog even afkicken en hopen dat jullie gauw een nieuw project kunnen starten.
  Succes en groet vanuit Twente 😉😂🙋‍♂️🙋‍♀️👍👊👋👋👋👋

 4. Tjah , wat zal ik zeggen logisch dat je gaat minderen . Tien keer bijna hetzelfde moeten schrijven is jammer van je kostbare tijd. Groot gelijk . Je hebt er in elk geval voor gezorgd dat wij in jullie streek gaan rondreizen tijdens onze vakantie in september. Veel van Spanje gezien tijdens onze zoektocht als pre-pensionistas maar jullie gebied was ons net te koud leek het in de winter.
  Nog bedankt voor het dagelijks leesplezier.

 5. Beste Rob en Sol, inderdaad dit zal wennen zijn, maar ik vond het al knap dat je nog zó uitgebreid alles beschrijft en er foto’s bijzet, je hobby met de microscoop in tijden van hemelse veranderingen ons zo goed hebt uitgelegd, jullie tuin, de poezenfamilie en het gemis van de de twee poezen. Het agrarische leven, dingen te weten gekomen die onbekend waren. De reacties hierop van de bijna “bekenden” voor mij en anderen, denk ik. De leuke reacties van je pa en ma! Maar gelukkig we kunnen de belevenissen nog 3x per week volgen. Daar hebben we het mee te doen! Voor nu alvast bedankt voor de mooie belevenissen! Muchas gracias 😗

 6. Net een paar weken geleden je site gevonden en ben al van af 2018 tot op de helft van 2022 bij gelezen met veel plezier. Inmiddels lees ik ook al het dagelijks de nieuwe post. Dus voorlopig heb ik nog wel dagelijks iets te lezen. Bijdeze heel veel dank voor al het lees plezier.
  Groetjes van uit onze Camper in Viveiro, Lugo tijdens onze vakantie.

 7. Ja begrijpelijk Rob, er zijn meer dingen dan alleen je lezers publiek “bezig houden” gelukkig laat je ons niet helemaal in de steek…………Grote groet

 8. Alle begrip dat je wat meer vrije tijd neemt al zal ik die dagelijkse belevenissen van jullie missen!
  Zoals gewoonlijk heb je wel een goede oplossing gevonden en kunnen we blijven genieten van jullie belevenissen! Heel veel dank voor al die tijd die je daaraan hebt besteed. Warme groetjes, Renée

 9. Beste Rob, je dagelijkse blog zal zeker gemist worden. Uiteraard, alle begrip voor iemand met zoveel ballen in de lucht te houden. Petje af. Dank je wel voor de blog tot dusver en tweemaal, nee, driemaal per week mogen we blijven genieten. Super. Veel succes met jullie bezigheden, groetjes aan Sol en nogmaals Petje af voor alles dat al gerealiseerd is. Never a dull moment in Frean. Veel interesse in de beestenboel en hoe het met ZERO en de overige huisgenoten verder gaat. Nogmaals dank voor de vele dagelijkse blogs.

 10. Hallo Rob en Sol wat jammer nu dat je moet minderen, maar het is wel logisch. Je hebt zoveel te doen en zelfs jij kan niet alles al lijkt het er wel op 🤣. Ik blijf jullie natuurlijk volgen!
  Groetjes Corry

 11. Ach eerlijk gezegd vond ik het al een hele prestatie iedere dag toch wat schrijven. Natuurlijk is en was het leuk maar wel begrijpelijk dat je minder gaat doen omdat je nu ook een baan hebt. Met alles wat je nu nog gaat doen wens ik je sterkte en succes. Ik blijf wel lezen hoor ook al is het nu minder. Fijne avond.

 12. Goedemiddag, we zijn weer terug van een vakantie en heb al de dagen teruggelezen was weer heerlijk om dat te doen en dan het laatste nieuws komt even aan, maar is ook zeer begrijpelijk. We blijven je nu dadelijk toch 3 dagen je fijne verhalen lezen daar zullen we van blijven genieten hoor. Je raakt je lezers echt niet kwijt. Nog een fijne donderdag al moet je weer bijna gaan werken denk ik zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *