Op De Akker

Vandaag even geen koeien. Natuurlijk ben ik wel gaan werken. Maar ik val in herhaling als ik weer over een koe vertel die niet zo graag naar de robot wil. Als ik vandaag op mijn werk ben, is er op de weg een hoop getob. Geen idee wat er gaande is. Maar opa weet even later te vertellen dat ze iets aan de weg aan het doen zijn. Nou dat wordt een keer tijd! Ik betaal niet voor niets 45 euro wegenbelasting per jaar. De weg waaraan wij wonen is slecht. Maar het stuk van Cas de Perdo naar mijn werk is nog veel slechter. Er zijn hele stukken waar geen asfalt meer ligt. Dan heb je dus van die stukken weg, met aan een kant nog wat asfalt en aan de andere kant zijn het stenen. Even later als ik koffie sta te drinken komt er een grote schuiver voorbij. Nou, als daarmee de weg opgeknapt moet worden dan begrijp ik niet hoe. Misschien zijn het voorbereidingen op. Laten we het hopen. Ik heb het maar eens gefilmd, de rit op en neer naar mijn werk. Het is een minuut of 6. Ik verwacht veel likes op de video, er zitten tussen de volgers vast veel F1 fanaten. Dan moet die 6 minuten waar in ik op en neer race ook vol te houden zijn. Toch?

Tijdens de siësta moeten we even op en neer naar A Barrela. We moeten onder andere zoete maïs kopen. Nu de akker helemaal gereed is om beplant te worden, moeten we de maïs ook maar gelijk zaaien. We hadden nog een zakje maïs om te zaaien over van afgelopen jaar. Sol wil dit jaar ook meer maïs, dus we kopen 3 zakjes maïs bij. Als we thuis zijn, ga ik maar gelijk aan de slag met zaaien. Ik zet mooie rechte lijnen uit met een touwtje, maak een gleuf langs het touwtje en zaai er vervolgens maïs in. Daarna maak ik de gleuf dicht. Dat doe ik zo 4 keer. Volgens mij hebben we zo genoeg maïs. 

Vorig jaar hebben we ook een keer bezoek gehad van de een of ander die van onze maïs heeft gesnoept. Dat gaat dit jaar niet gebeuren en ik zat al vast paaltjes waar ik later schrikdraad aan ga spannen. Twee lagen schrikdraad, de eerste een centimeter of 10 boven de grond en de volgende daar 10 centimeter boven. Kijken of ze er bij durven komen.

Met de bosmaaier maai ik  de kant van de akker langs het koeienpad kort zodat ik er even later zonnebloemen kan zaaien. Vorig jaar hadden we er langs die rand niet zo veel staan. Maar omdat het over onze akker veel (kan) waaien, denk ik dat het misschien een beetje als windbreker kan fungeren. En ik vind het ook gewoon mooi. Als al het werk gedaan is op de akker is het tijd om te gaan eten, daarna moet ik weer aan het werk.

Natuurlijk zijn we ook verschillende keren bij Cleopatra en de kittens gaan kijken. Als je even mee wil kijken moet je het poezen filmpje hieronder even bekijken. Ga ik nu de koeienpeop van mijn lijf af wassen 😉

16 reacties

 1. Hola,

  Een heel bijzondere F1 ervaring om te zien. Nog nooit heb ik een “race” gezien waar ze de ene keer van A naar B rijden en aansluitend dan van B naar A. Maar inderdaad een knollenweggetje is er niets bij maar ja wat kun je ook verwachten voor zo’n gigantsich bedrag aan wegenbelasting (!) Wel leuk om zo’n filmpje te zien. Zal ook wel een aardige aanslag zijn op je banden en schokbrekers denk ik zo. Kittensfilmpje ook weer heel leuk en ze blijven maar ontdekken zo te zien. Ook al duurt het nog even maar de hagen van zonnebloemen zullen er straks best weer mooi uitzien is de verwachting. Moeten we een soort Vincent van Gogh gaan waarschuwen?
  Vandaag heb ik meegewerkt aan lokale TV opnamen in mijn kostuum wat ik altijd bij de historische rondleidingen gebruikte. Ik voelde me weer heel even in de late middeleeuwen. Je hoeft nog niet te gaan zoeken via internet aangezien het pas eind augustus uitgezonden word.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Van mij mag de wegenbelasting omhoog, als dan dit soort wegen maar aangepakt worden en goed. Geen gaten vullen met een beetje teer.
   Als de zonnebloemen en al het anderen staat en je wil in pak met een televisie ploeg komen kijken, dan kan dat natuurlijk 🙂

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat schattig, ik heb er van genoten van de katjes, ik ga direct het filmpje nog eens bekijken. En dat jij daar met je auto over dat weggetje rijt, is voor ons heel herkenbaar ,ik krijg er de kriebels van. Het wagentje is wel slecht maar het is daar o zo mooi. Gr. Ma

 3. Goedenmorgen , pfff dat is echt wel heel erg nodig dat ze daar wat aan de weg gaan doen , je bent wel helemaal wakker als je op je werk aankomt , dat scheelt dan weer wel .🤣. Het is een echte Spaanse “buitenweg” en die gaan ze echt pas doen als er geregeld wat gebeurt denk ik. Sterkte met elke dag 2x heen en terug daarover . Nogmaals sorry voor mijn opmerking toen je met de fiets moest , zo heftig !
  Gelukkig weer wat aan de akker kunnen doen . Dat geeft dan toch wel een Lente-gevoel ! En weer spannend hoe het gaat groeien ! Succes hoor.
  Aaah en dan die poezenkinderen met Mammie , zo heerlijk om naar te kijken . Hebben Antares en Foskie al kennis met ze gemaakt ?
  Fijne dag daar .
  Groet . 👊👍🙋🙋‍♀️🙃
  p.s. was leuk om weer een oude Blog te lezen , dus niet erg hoor .😉🤣

  • Hallo Antoinette,

   Met de fiets is het eigenlijk niet te doen. Niet zo zeer door de klim, maar die gaten en die losse stenen. Maar hopelijk is het over een paar weken een nieuwe racebaan. Op de akker moeten we volgens de boerenwijsheden nog wachten met plantje planten. Zaaien kan wel. Maar er komt blijkbaar nog een keer kou aan en iets met de maan. Daarna mag het.

 4. Hallo Sol en Rob,
  Heel erg leuk dat filmpje om even mee te rijden naar je werk. Het is ook een mooie omgeving en alles is zo mooi groen. Het filmpje van de katten is ook heel erg leuk om te zien. En Cleopatra die er dan één in haar bek neemt, omdat die daar weg moet. Zo schattig. Het zal niet lang meer duren en dan kunnen zij zich niet meer onder de pallet verstoppen. Ze groeien echt als kool. De schoenen bij de katten in de kamer deden bij mij een herinnering naar boven komen. Jaren geleden hadden wij een kat van 16 jaar en die wist het allemaal niet meer zo goed. Mijn man had zijn werkschoenen in de gang onder de kapstok gezet en de andere ochtend, toen hij naar zijn werk wilde gaan en zijn schoenen aantrok, hoorde ik hem heel hard allemaal woorden zeggen, die jij verleden week opa geleerd hebt toen jij onder stroom stond. Wat bleek onze oude demente kat dacht dat die schoenen haar kattenbak was en had daar in geplast. De schoenen konden gelijk de vuilnisbak in, want die lucht krijg je er nooit meer uit.
  Ik wens jullie een fijne dag en geniet heerlijk van die mooie omgeving.
  Groet,
  Yvonne

  • Hallo Ynonne,

   Je ziet alles met de dag groenen en frisser worden van kleur. Da kastanjes blijven altijd achter. De pallets, daar zijn ze idd al weer onder vandaag gehaald. Het is echt heel leuk om te zien. Als we voor we naarbed gaan nog even gaan kijken is het ewen dolle boel. Het is heel grappig om te zien hoe er gespeeld wordt. De twee katertjes, Willem en die zwarte zijn wel het rustigste. Het zijn de poezen die van ales ondernemen.

 5. Erg leuk Rob, je filmpjes, zo krijgen we ff een heel mooi inzicht hoe je woont en je naar je werk gaat, op de fiets ook een uitdaging……..en voor die 45 eurie kan je ook niet veel verwachten…..je hebt dan ook niet veel. Gaan jullie Cleopatra laten “helpen” of straks weer een nestje Kittens ? Happy day en groet

  • Hallo Aad,

   Van mij mag de wegenbelasing om hoog hoor. Niet net als in NL, maar iets meer kan wel, zeker als we daar van beter wegen onderhoud voor krijgen. Cleopatra wordt geholpen, zeker geen nieuw nestje meer.

   • Hoi Rob, ja dat je liever wat meer belasting voor de wegen betaal snap ik hoor, je auto rammelt helemaal uit elkaar zo, nu heb ik begrepen dat er in spanje op stapel staat dat kilometer belasting gaat worden ingevoerd, misschien komt er dan meer binnen voor beter onderhoud.Het word immers niet gratis neer gelegd dat asfalt. Heel goed weekend en uhhhh ja zeker ff leren hoe je de trekker met machines moet bedienen hoor, heb je alleen maar plezier van. Ik vond trekker rijden altijd wel heeeel leuk.

    • Hallo Aad,

     Die lekke band van laatst, die niet gemaakt kan worden komt niet voor niets. Zo ie zo als ik naar mijn banden kijk dan zijn die er eind 2021 op gegaan en zeker de voorbanden zijn al aan vervanging toe. Nog geen 2 jaar met banden!

 6. Oh ja, dat is zo leuk om die kleine poesjes te zien. Wij hadden vroeger Siamese katte en een keer kwamen 5 Siamese poesjes en een zwarte!
  Wat goed tegen katte luchtjes helpt is natron dat kan ook in de kattenbak dann ruikt het niet zo snel. In so een schön Dan nog azijn erbij – vulkaan ! De schön is toch al nat, dat helpt heel goed
  Groetjes en heel hartelijk dank, het is zo fijn dat iedere dag te kunnen lezen!

  • Hallo Liesbeth,

   Voor de luchtjes hebben we zo’n reuk ding voor in het stopcontact. Dat is speciaal voor katten, het ruikt fris en het is iets waar katten zich prettig bij voelen. Je moet me wel even helpen, wat is De Schön?

 7. Hallo Rob, van je ritje genoten, iedereen zegt wat over het bedrag van de wegenbelasting maar kijk even hoeveel auto’s er echt rondrijden, dat levert al aardig wat op zou ik zeggen. Ook denk ik dat je voor dat bedrag de belasting niet hoeft te ontduiken. Geweldig die kleine schatjes, en 1 rooie erbij, zo leuk. Weten jullie al welke mag blijven? Je zou haast denken dat ze wel van schoenenlucht houden of stallucht, kan ook. Fijne avond tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Tja, blijkbaar levert het niet genoieg op, anders zouden de weken bij ons in de omgeving wel beter zijn. Dit is niet de enige weg zidie zo is. Het meeste is zo. En voor een mooie weg wil ik best wat meer betalen. In Nederland betaalde ik ongeveer 40 euro permaant voor deze auto. Die Rooie die mag bijven. Hij heet Willem-Alexander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *