Toen we met Mary en Xavier afgelopen weekend in het restaurant zaten, kregen we het ook over eten. Niet zo gek als je in een restaurant zit natuurlijk. Als we wel eens op een feestje zijn bij de opa en oma van mijn baas, komt er regelmatig oor voorbij. Sol en ik laten het oor aan ons voorbij gaan, of het nu oor tussen de aardappelen is of in de soep, oor eten we niet. In het restaurant vertelde Mary of Xavier over het eten van oor en hoe je het klaar moet maken. Bij opa en oma komt het hele oor van een varken voorbij en misschien is dat de reden dat wij het niet eten. Maar op de manier zoals Mary en Xavier het klaarmaken moet het wel lekker zijn. Op de terugweg van het restaurant worden we uitgenodigd om, onder andere, oor te komen eten. 

Afgelopen dinsdag, tijdens mijn siësta, togen we naar Cas de Pedro om oor te gaan eten. Het is gezellig druk, ook de ouders van Xavier zijn er. Ik heb die al eens ontmoet maar Sol nog niet. We gaan aan tafel en er staat een bord met kleine stukjes gebakken oor voor mijn neus. Ik neem een klein stukje, snij het in twee stukjes, zodat het te proeven stukje nog kleiner is. Nee… dat ga ik niet eten. Gelukkig was er nog ontzettend veel te veel ander eten. ‘s Avonds worden we nog een keer verwacht om te komen eten. Voor de volgende dag krijgen we van alles mee en dus hoeven we zelf geen eten klaar te maken 🙂

Nu we het dan toch over eten hebben. Twee weken terug kregen we van Luis, de nieuwe huurder, een half varken aan vlees, zonder oren 😉 Deze week vraagt ook Pablo of wij veel vlees eten en of we misschien een half kalf willen kopen als het zo ver is. Nou we hebben nog plaats in de vriezer, dus bij dat halve varken is nog plaats voor een half kalf. Nou ligt er bij ons natuurlijk niet letterlijk een half varken in de vriezer, ook komt er geen half kalf natuurlijk. Dat gaat allemaal klaargemaakt worden door een slager. 

Deze week ook weer wat in huis gedaan, al is het niet veel. De keukendeur staat altijd open, van de ene naar de andere hal hebben we geen deur en van de hal naar de bijkeuken in wording is er een lelijke deur. Omdat de keukendeur altijd open staat komt de radiator die in de keuken hangt niet tot zijn recht, hij hangt namelijk achter de openstaande deur. Die deur moet dus weg. Maar met alle deuren weg gaat ook alle warmte alle kanten uit behalve de goede. We willen dus dikke gordijnen voor alle deuropeningen. Alle deuren bewaren we, mocht het een keer HEEL erg koud worden, dan kunnen ze terug. De gordijnen hebben we al, maar moeten vermaakt worden. We hebben namelijk koperkleurige (gordijn) pijp met alle toebehoren. Iets wat mijn ouders een keer meegenomen hebben onder de caravan. De pijpen voor de gordijnen heb ik nu op maat gemaakt en gemonteerd. 

De wei waar ik laatst de afrastering van heb vervangen, had ook nog een behandeling nodig met een kettingmaaier (ik geloof dat dat de juiste benaming is). Het is een bosmaaier voor achter de tractor, zou je kunnen zeggen. Op mijn werk hebben we er een en ook hebben we een tractor natuurlijk. Na wat kleine reparaties was de maaier klaar voor gebruik. Gistermiddag, tijdens mijn siësta, ben ik 4 uur aan het maaien geweest. Ik doe er allemaal veel langer over dan de ervaren tractorbestuurder. Ik ben bang dat ik omval met de tractor als ik te schuin ga, dus op de stukken die schuin zijn ga ik niet van links naar rechts, maar doe alles van boven naar beneden en andersom. Zou ik niet het idee hebben om te vallen, dan zou ik rondjes kunnen rijden en was het werk zo gedaan. 

Vandaag, tijdens mijn vrije dag, ga ik al vroeg de tractor ophalen en ga weer aan de gang. Nu moeten er kanten van de wei gedaan worden. De braamstruiken zijn hier meters dik. Maar na mijn werkzaamheden niet meer. Ook moeten er her en der van de bomen overhangende takken worden afgezaagd. Stookhout voor komend jaar hebben we genoeg na vandaag. Als de wei naar mijn zin is, moet de wei in het bos nog gedaan worden. Ik weet dat er ergens in de wei met de grens van een buurman een muur moet staan, alleen heb ik die nog nooit gezien. Maar nu er 5 meter dik over een lengte van 50 meter(?) braamstruiken weg zijn, heb ik de muur eindelijk gezien. Ook in deze wei moesten er weer dikke takken van bomen af om goed te kunnen werken. 

Ik dacht dat het spelen met een tractor niet iets was waar je moe van zou worden. Het komt vast omdat ik anderhalve dag in een stuur heb zitten knijpen, maar ik ben bek af! Het hout van al de afgezaagde takken had ik op willen ruimen, maar dat is voor een volgende keer.

Mieke en Carlos Vervolg

Jullie verhalen door Mieke Mertens  VERHALEN

14 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Weer een gezellige blog, Fijn dat je al zo goed ben met de tractor nog even en je gaat zelf een boerderij beginnen. Ik zag wel dat het bij jullie ook nog regenachtig is gisteren was het bij ons een prachtige dag het weer werkte heel goed mee en dat hadden we nodig. Vandaag is het weer druilerig maar heel zacht.

  Hoi Mieke en Carlos,
  Jullie hebben ook weer een hoop werk verzet, Begint er al gezellig uit te zien met je kastje. Veel plezier met het werk. Gr. Ineke 🏡

 2. Hola,

  Eerst even een reactie op het nieuwe vervolgverhaal van Mieke en Carlos.
  Fantastisch om te horen dat jullie zo tevreden zijn en genieten van de keuze die jullie gemaakt hebben.
  Het komt over alsof jullie echt een droom aan het leen zijn en jullie Utopia aan het ontwikkelen zijn. Altijd mooi als mensen zo tevreden zijn. Er zouden wat mij betreft er nog wel een “paar” mogen zijn op deze aardkloot die er zo over zouden denken.
  Dan nog even naar delen van het varken. Misschien moet je eens proberen om met je ogen dicht te proeven al moet ik zeggen dat het niet meteen smakelijk overkomt. Wel ontzettend leuk dat jullie een half varken aangeboden kregen. Straks nog dat halve kalfje erbij en jullie komen zeker niet om van de honger. Mooi ook dat de koperen pijpen (die ons bekend voorkomen) een goede en nuttige bestemming hebben gekregen.
  Wij hadden deze week een afscheidsbijeenkomst van een goede kennis. Natuurlijk is afscheid nemen nooit echt leuk maar gezien de situatie was het hem gegund. Omdat ook hij een echt natuurmens was was alles in een mooie natuurstijl in een dito locatie. Soms kunnen er dan dingen gebeuren die onverklaarbaar magisch zijn. Tijdens de toespraak van zijn zoon kwam er plotseling een vlinder langs vliegen…………en dat in februari……… Voor mij heeft zoiets een onverklaarbare betekenis.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Nee, geen oren meer voor mij. Misschien zit het ook in frikandel, maar die eet ik ook al ruim 25 jaar niet meer.

   Die vlinder. Tja, dat moet dan toch iets betekeken als je het mij vraagt.

 3. Goedemorgen , hier vanuit een lekker zonnig Estepona .
  Wat weer een lange , gezellige , geweldige actie-blog . Idd ben je heel druk geweest tussen “de maaltijden” door 😋😋!
  Lekker dat jullie vriezer mooi vol zit , pas op dat je niet het lekkerst er eerst ui eet , dan zit je laten met allemaal “moet-” stukken 🤣.
  Wat fijn dat je zo’n tractor mag gebruiken voor de ” landerij ” , het is ook anders niet te doen naast je werk .
  Mooi hoor die koperen roedes , staan daar heel mooi , nu de gordijnen nog , ook zwaar werk , dat doe je niet zo maar even tussendoor .
  Zo komen jullie toch weer telkens een stapje verder met alles .
  Veel succes , het buitenwerk komt eraan !
  Eet niet te veel en blijf vooral samen genieten met vrienden/buren .
  Groet 🙋‍♀️🙋‍♂️👊👍👋

  • Hallo Antoinette,

   Ben blij dat je weer lekker hebt kunnen lezen. De volgende blogpost wordt ook weer wat hoor 😉 maar nog even wachten dus.
   Nee we gaan niet eerst het lekkerste eten. Het was even passen en meten met die roedes en nu idd de gordijnen nog. Maar die moeten vermaakt worden. Die we kochten hebben zilverkleurige ogen en ze zijn te lang. Bij de roedes zitten koper kleurige ringen. Maar dat zal binnenkort allemaal wel goed komen. We moeten het aan de moeder van Xavier vragen of zij ze korter kan en wil maken

 4. Mieke & Carlos , wat mooi die
  ” zonnevanger” kan die ook ingeklapt worden ? Zag er hier laatst een , een ronde en kon als een waaier ingeschoven worden.
  Ook bij jullie gaat het er al een beetje op lijken. Leuk hoor met die stenen in jullie tuin , als het later allemasl gaat groeien geeft het een mooie sfeer.
  Mooie kas ook hoor.
  Heel veel succes met al het werk wat nog gedaan moet worden. “Kassie-an !” Dan blijft het leuk. Rome is ook niet in een dag gebouwd.
  Groet 😅👋👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️

  • Hallo Ben en Antoinette, nee de zonnevolger kan niet ingeklapt worden wel gaat hij naar een horizontale stand als de zon onder gaat en als de zon weer opkomt gaat hij vanzelf richting de zon en volgt hij elke 10 minuten wat meer naar de zon.

 5. Allereerst wat een leuke reacties op ons verhaal. En Rob je hebt zo te lezen weer een heleboel gedaan met behulp van een tractor. Fijn dat je die mag gebruiken, maakt het werk wat gemakkelijker en hoe meer je er mee werkt hoe relaxer het gaat. Leuk weer een etentje bij Xavier maar ik zou het ook niet eten hoor oren van een dier. En die koperen roedes zijn prachtig ben ook benieuwd naar de gordijnen. Voor iedereen nog een fijn weekend.

  • Hallo Mieke,

   Ja leuk hé, bijna je eigen blog 🙂
   Ja was even werk met de tractor en dan ben ik nog niet helemaal klaar. Maar er zijn wat stukken die ik pas kan doen als er geen water meer stroomt. Het is idd fijn dat ik de tractor van het werk gewoon kan gebruiken, was dat niet het geval dan hadden we misschien toch eens zelf naar eer tractor moeten kijken.

 6. Tja Rob,na een dag trekker rijden ben je echt wel zat hoor,ook al zit je op je kont, je moet je toch inspannen. Zo’n maaier ken ik niet, in nederland heb je dan een kleppel maaier voor dit soort werk maar met veel stenen enz lijkt me het in Spanje dat dit beter werkt anders zit er aan het einde van de dag geen enkele klepel meer aan……….Mooie blog.

  • Hallo Aad,

   Zo’n maaier als op de foto hebben ze bijna allemaal. Je hebt ze ook met twee rotors en dan dus 8 kettingen. Maar die zijn breder. Stenen, die zijn levens gevaarlijk. De maaier kan er wel tegen, maar hij kan ze ook weg slingeren, dan wil je er geen tegen je kop krijgen als voorbijganger

 7. Wat een zware klus die bramen struiken , gelukkig ziet het wel prachtig uit ,de buurt zal blij zijn dat deze klus eindelijk iemand aanpakt. Die varkensoren heel lang geleden stonden die gedroogd of gefrituurd in stukjes op de toonbank bij de nog echte slagers in de dorpen in Limburg , bedoeld als snack ik heb ze nooit geproefd want lekker roken ze bepaald niet..
  Mieke schreef ooit in een blog ( als ik het goed heb onthouden ) een gedicht over de contente mens ik heb het bewaard omdat het zo mooi is, nu dat is heel toepasselijk op hun
  levensstijl , heel content die twee👍, en pa heeft ook gelijk !
  Groetjes,
  José

  • Hallo José,

   Het ziet er idd allemaal weer netjes en strak uit. Ben bij dat het nu eindelij gedaan is. De contente mens… Dat denk ik ook. Maar wij kennen er inmidels al een hoop die in Spanje zijn komen wonen die dat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *