Onze Lamborghini Start Niet

….Ja, wij hebben naast een Dacia Logan waar alles in kan, ook een Lamborghini, waar niets in kan! En de Lamborghini wilde niet starten, daarover verderop meer. Nu mijn nieuwe vloertje in de schuur ook hard genoeg is om er op te kunnen staan, kon ik wat gaan reorganiseren in de schuur. Er moet plaats gemaakt worden voor als ze de nieuwe pellet ketel eind september komen plaatsen en er is bijna niet meer te werken in de schuur. Stukken hout die ik wil bewaren, gaan naar de plaats waar ik het andere hout heb staan dat ik wil bewaren. Een grote, zelfgemaakte, kist waar alleen nog een zelfgemaakte lamp in zit, is een sta in de weg. Lamp er uit en kist uit elkaar. Nog wat andere dingen die eigenlijk ook best ergens anders kunnen staan naar een andere plek verhuisd. Daarna de boel aangeveegd.

Het is mooi weer. De bonen die liggen te drogen in een van de stalletjes onder het huis buiten op de binnenplaats weggelegd om lekker in het zonnetje te drogen. Later samen met Sol ook maar gelijk de bonen van de van de planten af getrokken. Dat gaat een stuk makkelijker nu alles al ver droog en dor is.

Ik ga de plantenresten op de akker gooien bij de rest van de planten resten. Met de kruiwagen loop ik ook maar even langs de tomaten. Gister 2 kilo, nu weer zo iets geplukt. Gaat goed als ik er zo iedere dag een paar kilo af kan halen. Ook maar gelijk even bij de paprika’s gekeken. Ver volle kruiwagen aan paprika’s. De planten zijn echter we ver uitgeput, kakken breken makkelijk af en ook de paprika’s blijven kleiner. Ik vind het prima, en Sol ook, we hebben al kilo’s in de vriezer zitten, we hebben genoeg en deze laatste lading niet nodig. 

Voor Sol is er een pakje afgegeven bij de tankstation en voor mij ook. Gister een expansievat besteld en dat is er vandaag al. Voor we vertrekken vraag is Sol of het misschien een idee is de lading paprika’s mee te nemen naar de tankstation en aan het personeel te vragen of zij ze willen hebben. Goed idee, dus alles in 2 tassen gedaan. Als we onze pakjes tussen de andere uitzoeken vraagt Sol aan een medewerker of ze paprika’s wil. Kopen? vraagt ze, nee gratis. Nou dan wil ze wel. We geven twee tassen af. Ze zegt dat het teveel is voor haar alleen. Nou dan deel het maar met je collega. 

Voor we naar huis gaan gaan we nog even bij de ferreteria wat spullen halen die ik nodig heb voor de verwarming en het expansievat. In heel de CV installatie is er namelijk geen verwarmingswater aftappunt. Toen ik het systeem leeg liet heb ik er ook zomaar laten lopen, wel op een plaats waar dat kon natuurlijk. Niet handig dus. Thuis monteer ik alles en ik zet het systeem onder druk. De al het nieuwe lekt! Ik heb er toch genoeg teflontape om gedaan. Nu al komt het aftappunt van pas! Slang er aan, kraan open en klaar. Alles gedemonteerd en nu maar met speciale Locktite (577) voor schroefdraadverbindingen in leidingen mee af te dichten. Even later zit alles weer terug en zet ik het systeem weer onder druk. 

Binnen moet ik nog even de thermostaat van de CV installatie anders aansluiten en dan kan ik de verwarming gaan testen. In de schuur steek ik de stekker van de installatie in het stopcontact, en zet de ketel aan, de pomp gaat lopen maar de automatische klep in het verwarmingssysteem gaan niet open. Er staat wel spanning op. Na even zoeken blijkt ook een heveltje van de klep al op hand te staan. De klep is dus al langer stuk. Ik zet alles nog een keer aan. Dan het volgende probleem. De Lamborghini wil niet starten. Dat iemand werkelijk dat wij een Lamborghini op 4 wielen hadden? De brander van de ketel is een Lamborghini. Ik heb al wel een vermoeden wat er aan de hand is. De pomp van de brander is geen zelfaanzuigende pomp. En dus zuigt de pomp geen diesel aan. De nieuwe leiding is natuurlijk helemaal leeg. Ik koppel de leiding bij het filter voor de brander los en sluit er een slang op aan, als die pomp niet wil zuigen dan zal ik het zelf moeten doen. Gelukkig heb ik zo diesel. Het is rode diesel, ik kan je vertellen dat rode wijn beter smaakt. Ik sluit de leiding weer terug aan op het filter en start de brander nog een keer. En… onze Lamborghini brand als een zonnetje.

5 reacties

  1. Hola,
    Leuk dat je een deel van jullie oogst kunt delen met medewerkers van de plaatselijke benzinepomp. Oogst ziet er op de foto’s ook weer indrukwekkend uit zo puur natuur. Dat je de verwarming weer goed aan de praat gekregen hebt is weer een topprestatie. Toen ik in de aanhef Lamborghini zag staan wist ik meteen waar je het over zou gaan hebben. Toch was een echte 4 wieler met die naam en die leeftijd iets echt supers geweest. Je had dan het halve dal erbij kunnen kopen wellicht (grapje !)

    Houdoe

  2. Hoihoi , heb je weer mooi gefixed . Komt nu wel heel goed uit daar dat je gouden handjes hebt . Alleen hou je er deze keer een vieze smaak aan over . 🙃🙂. Dacht idd echt , dat je in al die schuurtjes , ergens een echte Lamborgini had staan 🙈. Je kunt daar beter een oude Jeep of Range Rover hebben trouwens. Ook gemakkelijker in/uit 🤔stappen . Succes en groet.👊👋🙋‍♀️

  3. Heerlijk die groenten die tomaten vooral ,in de toekomst op een marktje gaan staan! Een goeie beurt maken bij de dames van het tankstation is natuurlijk super.
    Gelukkig functioneert nu alles knap stukje werk👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *