Onverrichter Zaken

Het ‘akker’ seizoen is begonnen. Als eerste vandaag de akker op. We hebben nog wat plantje bij gekocht, 3 courgette en 2 aubergine, die gaan de grond in. Ondertussen krijgen de tomaten, paprika’s en pepers water. Als de plantjes geplant zijn hebben de planten die water krijgen genoeg gehad en is het de beurt aan de andere planten. Die moeten met de hand. Regen, daar wachten we al een paar dagen op, er valt wel wat maar dat is niet genoeg. Daarom geven we zelf maar water. De planten die eerst nog niet echt fief er bij stonden gaan dat nu steeds meer doen. Dus het gaat helemaal goed komen op de akker.

De Berenklauw schiet hier als paddestoelen uit de grond. Prima, maar ik heb geen zin in de plant. Je krijgt er brandwonden van en voor honden zijn ze gevaarlijk. Weg met die planten!

Met de bosmaaier maai ik ze tot moes. Ook op het weiland wat aan ons weiland grenst staan er. Diegene van wie die wei is of die hem gebruikt heeft er vast geen problemen mee als ik die Berenklauwen ook even vermaal. Langs de stal in het weiland staat het gras ook weer veel te hoog. Als er koeien in het weiland lopen eten die daar niet. Ik maai het maar gelijk kaal nu ik toch bezig ben. 

Ik heb bedacht hoe ik denk het dak van de stal zonder dak te gaan doen. Maar voor er wat aan het dak gedaan kan worden moet er eerst wat aan de keien muur gedaan worden. De bovenkant van die muur ziet er uit als de bergen waar mijn ouders nu met de caravan door heen sjezen. Maar ik denk de oplossing te hebben gevonden om er een mooi vlak geheel van te maken. Ik heb hier in de stal aan huis wat stenen gevonden, ze zijn ongeveer 20 cm breed en 50 cm lang.

Ik meet op hoeveel meter ik nodig heb van die stenen, koppel de aanhanger aan en ga naar Castro voor cement en de stenen. Ik laat de foto zien van de stenen die ik wil hebben. Helaas, ze heeft er maar een paar liggen. Ik vraag haar of ze iets anders heeft wat er op lijkt en waar ik hetzelfde mee kan bereiken. Nee zegt ze, en zo ie zo kun je op die stenen geen betonnen balken leggen. Daar zijn ze te zwak voor. Het beste maak je een bedje van cement met wat beton ijzer er in. Maar dat gaat niet, er zitten zoveel grote gaten in de muur dat daar geen cement blijft liggen. Daar komt bij dat de muur een meter breed is en je hebt me net verteld dat het bedje over de hele breedte moet. Dat kost nogal wat cement. Ze lacht. Ik denk er nog even over na, zeg ik en ga onverrichter zaken met een lege aanhanger weer naar huis.

Tegen de muur, waar ik spullen voor wilde gaan kopen ligt een grote stapel hout wat nog klein gezaagd moet worden en dat geklieft moet worden. Als er aan de muur gewerkt gaat worden moet dat hout er zo ie zo weg. Daar ga ik me dus de rest van de dag mee bezig houden zo blijkt. Ik wil het hout achter de koeienstal, maar daar staan nu stapels dakpannen en keien. Die moeten daar weg. Maar waar laat ik die dakpannen? Eerst stapel ik ze ergens ander op. Maar die plek zint me niet. Ik heb een idee; er is een ingang van een kleine wei, waar ik ook veel Berenklauw heb weg gemaaid, waar naast de ingang een groot gat zit. Het gat is vol gegroeid, en dat trek ik er allemaal uit. Eigenlijk is het gat een slootje waar vroeger, toen de zitkuil nog een waterbassin was, water mee naar een wei stroomde. Nu ga ik het gat dicht maken met dakpannen. Als bij de Griek waar ze met service gooien als er wat te vieren is, gooi ik de dakpannen allemaal stuk in het gat. Daarna sla ik ze nog kleinen met een hamer. Het gat is dicht en de dakpannen zijn op.

De keien bewaar ik nog even. Misschien kan ik die weer gebruiken voor de muur. De plek die nu vrij is gekomen maai ik eerst even goed schoon. En om het gras zoveel mogelijk weg te houden leg ik er een grote droogloopmat weg. Die is versleten en moest de container in, maar nu komt die weer van pas. Tijd om het hout een beetje te sorteren en over te tassen naar de nieuwe locatie.

Nu alles aan vegen waar het hout lag. Nu het hout er niet meer ligt kan de aanhanger beter geparkeerd worden en ook de auto kan wat beter staan. We hebben nu zelf ruimte voor nog een auto. 

2 reacties

  1. Hola,
    Je kunt vandaag dus zeggen, ondanks niets spectaculairs, het was een afwisselende dag met van alles wat. Of het moet het Griekse feestgevoel geweest zijn om lekker alles stuk te gooien.
    Wat het uitvlakken van die dikke muur betreft is er uiteraard wel een oplossing maar dat gaat te ver om dat via de blog duidelijk te maken of te overleggen. Wij hadden vandaag een rustdag voor de auto. Vanaf de camping is er een schitterend natuurlijk wandelpad naast een snel stomend riviertje om naar het oude Carcassonne te gaan dus de benenwagen mag vandaag zijn werk doen. Zelfs je moeder vond het wel meevallen. Als wij zeggen dat het een schitterende oude stad is dan is dat voor de mensen die er al ooit geweest zijn niks nieuws en voor de anderen een aanrader om te gaan. Natuurlijk is het nogal eens “trapje op trapje af” maar daar blijf je van in conditie toch. Het weer was niet echt terrasjes achtig maar buiten luchen heeft zo zijn voordeel voor een peukje. We werden zelfs getracteerd (tot 2 x toe) op wat regen. Bijzonder handig met paraplu’s in een achtergelaten niet zelfrijdende auto. Morgen verlaten we voor een realtief korte rit Frankrijk om voor het eerst het belastingparadijs Andora te gaan bezoeken.

    Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *