Om Gek Van Te Worden

Het is om gek van te worden. Zit ik gisteravond nog achter de PC met een vest aan en een deken om en zelfs een muts op omdat het niet warm te krijgen is in huis. Het was zo ie zo erg koud gisteren, maar de wind liet het nog wat kouder aanvoelen. Ook in huis dus, het is (nog) niet allemaal tocht dicht, vandaar. Vandaag is het strakblauw. Wind? Nee is er niet, het is warm.

Antares en ik gaan een rondje lopen, ik heb nog een trui aan. Ook al schijnt de zon, het is toch nog fris. Als we terug zijn kijken we wat Youtube video’s. In huis is het ook nog koud, dus we zitten onder een dekentje. We gaan maar weer een rondje lopen in het bos. Als we daarvan terugkomen en de weg over willen steken, zijn de buren net met de koeien bezig. Die zijn knettergek! Ze hebben zeker een week binnen gestaan vanwege de kou en de regen. 

Ik mag niets doen, goed gaat ook nog niet natuurlijk, maar ik weet nu even niet wat ik moet doen. We gaan maar weer een rondje lopen. We nemen een stukje bos aan de rand van een weiland van ons. Daarna gaan we gelijk de melk halen. Liep ik gister nog achter Antares aan, lopen we nu min of meer gelijk op. Als we terug zijn van de melk vraag ik me af wat we nu kunnen gaan doen. Na de koffie gaan we nog maar een ronde lopen Via weilanden van ons lopen we via die van anderen naar een bos wat een eindje achter ons ligt. In dat bos moeten we toch maar opletten, er zijn grote holen gegraven. Geen idee van wat voor dier ze zijn, maar Antares kan er met gemak in. Straks maar even aan de buren vragen, misschien weten die het. We lopen verder en dan is het pad geblokkeerd door een omgevallen boom. Even lastig, maar we komen zonder kleerscheuren op een lager gelegen pad. Nu krijg ik het toch wel warm, dus de trui kan uit. nog een kilometer en we zijn weer thuis. 

Nu moet ik toch even gaan werken. Ik verzeker je, heel licht werk. Van de blauweregen draai ik een takje los van de bamboe stok waar het nu om zit. Daarna draai ik het voorzichtig om het prikkeldraad heen waarlangs de blauweregen moet gaan groeien.

Nu ben ik toch wel moe van dat werk 😉 en omdat de zon erg zijn best doet, zet ik een luie stoel in het waterbassin wat zit kuil gaat worden. Korte broek aan boekje erbij en ik heb de dag lekker afgesloten in het zonnetje. Als ik naar binnen ga om te gaan eten, is het binnen nog steeds kouder dan buiten in de zon. Dus lange broek en trui weer terug aan.

Sol heeft ondertussen bericht gehad dat we volgende week donderdag voor de laatste delen grond het officiële contract moeten gaan tekenen en betalen. Daarvoor moeten we in Lugo zijn. Nu we de smaak te pakken hebben om te overnachten in Airbnb appartementen, zoek Sol er ook maar een appartement voor Lugo. We moeten er laat in de middag zijn, maar we gaan vroeg en de volgende dag laat naar huis. Hebben we gelijk 2 dagen Lugo. Hopelijk is het hetzelfde weer als vandaag.

6 reacties

 1. Hola,

  Je verteld dat de buren bezig zijn de koeien buiten te zetten nadat ze een week binnen hebben gestaan. Je zegt dan ” die zijn knettergek” waarvan ik aanneem dat je de koeien bedoeld en niet de buren. Ben wel erg benieuwd wat voor dier dergelijke holen maakt.
  De blauwe regen ziet er al erg ” indrukwekkend” uit maar dat komt helemaal goed net zoals je
  ” bruine” benen. Mooi vooruitzicht dat je eindelijk weer wat geld mag lossen voor het afwerken van de hele koop van vorig jaar. Maar dat wisten jullie en eindelijk word je dus verlost van dat geld in beheer houden. Dus ook weer een afgewerkte taak.

  Houdoe en fijn weekend

  • Hoi Pa,

   Tja… of de buren een week binnen hebben gestaan van wegen het weer en daardoor knettergek zijn weet ik niet. De koeien zouden iig vandaag niet hebben misstaan op een turn tournooi met de vrije oefeningen.

   Hopelijk is het nu afgelopen met die makelaar en horen of zien we er nooit meer wat van. Maar er moet natuurlijk nog steeds een stukje geregeld worden. De driehoek aan de overkant van de wei.

 2. Goedemorgen , zoals Henk hierboven al zei ; ” Boer pas op je kippen !” Daar houden vossen heel erg van. Er zijn er zeker veel en straks in het voorjaar met jonkies ….extra monden vullen !
  Hier in Spanje is het binnen altijd kouder dan buiten , dat komt in de Zomer goed uit , maar nu erg vervelend . De dagen hebben 3 seizoenen qua kleding ! Succes en doe vooral rustig aan , niet te ver lopen , je moet ook altijd nog terug of “de lus” wordt te groot . Niet forceren . Fijne Zaterdag Groet . 🐔🐓🦊🦊👍👋

 3. Ja Rob het is moeilijk voor je om rustig aan te doen maar nog effe geduld en die holen kunnen van vossen zijn want je hebt ze al eens gesignaleerd dus oppassen voor de kippetjes,
  een rustig weekend en alles komt goed,
  geniet ze,
  José

 4. De isolatie van de muren is slecht. Je zou kunnen overwegen om aan de binnen of buitenzijde isolatie aan te brengen met stucwerk of iets dergelijks er over heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *