Of Toch Niet

Gisteravond schrijf ik op het blog dat er nog iemand komt kijken van de verwarmingsketel en wat die nodig heeft om alles af te werken. Na het posten van de blogpost, staan er even later 2 man op de stoep, een is de man van Hermanos Sanchez en de andere is de monteur van Bronpi. De monteur neemt op wat hij nodig heeft. Ik vraag hem of hij de WIFI en de thermostaat ook doet. O.. ja… dat zijn opties. Best, maar die hebben we er toch bij genomen. De monteur legt uit dat het ook allemaal met je telefoon kan. Snap ik, maar mijn telefoon weet niet hoe warm het bij ons in huis is en een thermostaat weet dat wel, en we hebben aangegeven dat er geen kabels getrokken kunnen worden, dus een WIFI thermostaat. Alles komt goed, belooft de man van Hermanos Sanchez. De monteur verteld dat hij er morgen is tussen 9 en half 10. Perfect, eerder mag ook want ik sta toch om 6 uur op. Ze vertrekken.

Net voor 20 uur gaat de telefoon van Sol. Met Hermanos Sanchez. bla bla bla….. ja toch niet morgen. O, oké. Ja,… bla bla bla…. monteur heeft niet alle onderdelen. O, oké. Volgende week dan. Prettig weekend. IK weet wel welke onderdelen de monteur niet heeft! De spullen om de ketel te verbinden met WIFI en een thermostaat, ook met WIFI. 

Het gaat regenen. Geen probleem want wij zitten binnen. Eerder op de dag hebben Ed en Willem Bever de zakken pellets in de schuur gezet. Die stonden op een pallet in hun bus. Nu staat alles naast de pallet op karton op de grond in de schuur.

Het gaat steeds harder regenen. Wij zitten nog steeds binnen, dus tot zover gisteravond geen probleem. Wat wel een probleem is, zijn de pellets in de schuur. Als het heel hard regent kan het gootje onder de schuurdeur het regenwater niet allemaal verwerken richting het putje en dan loopt het dus de schuur in. Dat is ook de reden dat we lang geleden een palletvloer hadden in de schuur en ook nu staan er nog spullen op pallets, behalve de pellets. Ik ga dus toch maar even een kijkje nemen om half 12 in de avond. Dat is ook het moment dat ik als een gek toch maar alle zakken pellets op de pallet tas. Het regenwater was namelijk al onderweg naar de zakken.

Vandaag toch maar niet om 6 uur uit bed, want de monteur komt toch niet. Ik ga vandaag eerst maar de schuur reorganiseren. De pallet met pellets staat nu in de weg. Ik schuif en zet alles aan de kant en leg een vrijgekomen pallet op de plaats waar ik toch de pallets wil stapelen. Eigenlijk zou ik hier eerst een verhoginkje moeten metselen. Maar daar heb ik de spullen niet voor in huis. Onder de pallet tas ik een paar stenen zodat deze waterpas en stevig staat en tas de zakken pellets van de ene pallet af en tas ze op de andere pallet op hun nieuwe en definitieve plaats.

Daarna kan ik alles wat ik eerst opzij heb gezet terug zetten. een paar dingen echter die breekbaar zijn (kisten met glas in lood ramen) zet ik toch maar beter helemaal ergens anders weg waar ze de komende jaren niet in de weg staan.

Als ik daar klaar mee ben ga ik verder met het tafeltje voor op de slaapkamer waar ik aan begonnen was. Het is een tussendoor projectje, dus haast heeft het zeker niet. Vandaag maar ik een mal met de vorm van de muur. Sol staat onder de douche als ik wil vragen of ze even kan kijken of ze het tafeltje zo groot geniet vindt. Dat vragen moet dus even wachten. 

Ik ga maar weer wat opruimen. Sol heeft afgelopen week opgeruimd en georganiseerd op haar hobbykamer. Er staat nu wat dozen in de hal die daar dus weer in de weg staan. Ik ga er een ander plekje voor zoeken en vind dat ik in ruimte naast de keuken. Daar staan al dozen en spullen die we niet nodig hebben. Maar voor ik er van alles bij tas, organiseer ik het daar ook maar. Als het mogelijk is de inhoud van één doos te verdelen over twee andere dozen met inhoud dan bespaard dat weer wat ruimte. 

Maandag is het in Spanje een feestdag, dan wordt dus de kliko niet geleegd. De kliko zit half vol en ik heb afval voor om nog een kliko te vullen. Alles in de auto en op naar A Barrela. Het is nu siësta tijd en dat is het moment dat ik in de verschillende containers onze zooi kan dumpen. Terug thuis blijkt het mogelijk de auto nog eens vol te laden. Ik doe dan nog maar een ritje. Daarna doe ik niet veel meer.

10 reacties

 1. Hola,

  Het zou toch ook bijna TE GEK geweest zijn als het vandaag wel afgewerkt had kunnen worden.
  Wat word er trouwens wat “afgesport” bij jullie…………….voor het naar bed gaan zoveel zakken pallets vertassen en dan na het opstaan diezelfde zakken weer op een andere plaats tassen.
  Als ik goed kijk naar de hoek waar het tafeltje in de slaapkamer moet komen dan heb je daar aan een winkelhaak niet veel.
  Het ruimte creeren naast de keuken snap ik niet zo goed. Je schrijft dat je ruimte bespaart als je de spullen van 1 doos in 2 dozen doet………….dat kost dan toch meer ruimte (ha,ha)

  Geniet van een verlengt weekend nu het maandag bij jullie weer eens een feestdag is en dan nog wel zonder Ed en Willem of een van de anderen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja het is hier af en toe net een sportschool, en je mag hier binnen, of buiten zonder QR code. Winkelhaak, nee niet handig in deze hoek. Word een lastiog werkje om het mooi aan te sluiten op de muur.

   De tekst over de doos heb ik aangepast. Misschien zijn ermeer die het niet snappen. haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *