Of Toch Niet?

Gisteravond, toen het wat koeler was, ben ik nog maar even wat onkruid gaan wieden op de akker. Iets meer dan de helft op mijn gemakje geschoffeld. Op het stuk wat de buren gebruiken staat veel meer onkruid. Ik denk dat dat komt omdat ik, ons stuk, eerst helemaal vlak geharkt heb. Daarna hebben we de plantjes geplant en zijn we verschillende keren over de ‘looppaden’ gelopen. Dan druk je alles lekker aan en heeft onkruid minder kans en nu hebben wij dus minder schoon te maken. Als ik klaar ben en we nog een laatste rondje gelopen hebben met Antares en Foskie is het bewolkt en met de maan achter de wolken ziet het er spookachtig uit.

Vandaag ga ik snel met de bosmaaier aan de gang. Ik wil wat gedaan hebben omdat we straks naar Ourense moeten om de broer van Sol op het station op te gaan halen. Als ik het eerste stuk gedaan heb en koffie ga drinken vertelt Sol dat we niet naar Ourense hoeven. Hoe zo? Kom hij toch niet? Ja, maar zaterdag. Ook goed. Maar waarom vandaag niet? Dat blijkt met een festival in Barcelona te maken te hebben. De broer en een neef van Sol zijn alle twee in Europa, maar reizen niet samen. Wel zijn ze samen op het Primavera Sound Barcelona Festival. Voor wie het niet kent maar ooit op Pinkpop geweest is, Primavera Sound Barcelona is er een copy van. De combinatie van alcohol en luide muziek zal er wel de reden van zijn dat hij een dag moet bekomen. Morgen komen ze alle twee aan, de een ‘s morgens en de ander ‘s avonds. 

Dat betekend dus dat ik vandaag nog even verder kan met de bosmaaier. Na de rand van de akker ga ik verder met het koeienpad en daarna doe ik het campingveldje. Als dat allemaal gedaan is ga ik ook nog maar even in het bos aan de gang. Op het stuk, waar ik vorig jaar, een week bezig geweest ben komen de varens weer te voorschijn. Ook de braamstruiken doen een poging. In januari heb ik ook al eens een keer even snel alles geknipt en geschoren. Nu moet dat weer. Maar mijn idee lijkt te werken, er komt namelijk steeds minder te staan wat ik niet wil. Het gras begint langzaam de overhand te krijgen en dat ik precies de bedoeling.

Als ik klaar ben heeft Sol de lunch klaar en gaan we lekker buiten zitten en we kijken onder het eten naar de passerende koeien die bij ons achter alles gaan maaien. Dat is nog een paar dagen werk voor ze helemaal klaar zijn, maar altijd leuk om te zien hoe die koeien al grazend en herkauwend de dag door komen. Als we klaar zijn met eten ga ik de akker op om verder te gaan waar ik gisteravond gebleven was. Alles ligt er nu netjes bij. Er moet nog een klein stukje gedaan worden, maar dat is voor later.

De kippen lopen bij ons in een ruimte tegen de keuken. Ooit is die ruimte, alleen muren, iets geweest. Nu is het al een jaar kippenhok. Telkens als het wat is, komen de kippen onder het keukenraam staan en maken dan kabaal. Dat doen ze altijd en ze weten ook als je door het raam naar buiten kijken, de draaien dan hun kop om naar boven te kijken. Nu ook weer alarm, ik ga kijken en het water blijkt bijna op. Ik vul het ding weer met 10 liter water en zo kunnen ze weer vooruit. Voer hebben ze nog. Schaduw is er ook maar volgens mij willen ze meer en daar heb ik wel een oplossing voor. Ik geloof dat er maar weinig kippen zijn die onder een parasol kunnen gaan zitten. Het blijft warm maar een airco krijgen ze niet.

6 reacties

 1. Hola,

  We houden het kort vandaag. Antoinette & Ben bedankt voor het leuke en hartelijke bericht wat Rob doorgestuurd heeft. Onze eerste verplaatsing zit er al weer op was af en toe niet leuk in de mist met zicht van hooguit 20 meter in de bergen maar op een camping aan zee was alles weer perfect dus strandjutten.

  Houdoe

 2. Nogmaals Hola,

  In onze eerdere reactie bedankte we alleen Antoinette & Ben maar hadden toen de reacties van anderen op de blog van gister nog niet kunnen lezen (tijdelijk geen internet op de camping).
  Maar nu de techniek het weer doet kunnen we natuurlijk niet nalaten ook Mieke Mertens, Otto en Joke en Teresa bedanken voor hun aardige wensen aan ons.
  Ook wij zijn net als Otto en Joke nog wel even onderweg voordat ook wij in het zuiden van Nederland (West-Brabant) zullen zijn. We denken (maar je weet maar nooit) volgende week vrijdag thuis te zijn. En inderdaad Otto en Joke hopen wij verder geen paaltjes te gaan omhelzen.
  Morgen (zaterdag) verplaatsen we ons van Caravia richting Franse grens om nog 1 nachtje Spanje te houden en dan ons Frans (wat we net zo min kennen als Spaans) weer op te halen.

  Vandaar ook nu dus gewoon HOUDOE
  (= plat Brabants)

 3. Goedenmiddag intussen . Alweer druk genoeg geweest en dan is het zo heerlijk in Spanje te lunchen of zo maar een “bakkie” te doen op je plek bij je woning. Dat is pas puur genieten , meer hoeft het niet te zijn .
  Intussen is de rust over en genieten jullie samen van de visite . Leuk om weer van alles ,waar jezelf geniet, te delen. Wat een mooie zonnebloem heb je al . Hier blijven het “miezertjes” helaas , dus de laatste keer dat ik ze heb .
  Fijne tijd en weekend samen .
  Groet .🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾👍

 4. De foto’s zijn zoals altijd geweldig. Vooral de eerste ziet er dreigend uit. En zo krijgen we een blik in jullie privé wat gewoon leuk is. Je hebt weer genoeg gemaait en is een werk dat steeds terug komt. We wensen jullie veel plezier met het volgende bezoek wat ondertussen wel aangekomen zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *