Oekraïne

Gek eigenlijk als er in een papaverbol kwekend land, mannen met lange baarden en een geweer de dienst uit maken, dan gaan we onder leiding van de VS er op af. Ze vielen alleen zichzelf aan en geen NAVO land. Jaren lang gingen we er onze Westerse waarden opdringen aan mensen die daar toch eigenlijk geen zin hebben. Nu is er een land, vlakbij, wat graag volgens onze Westerse manier wil handelen en leven. Waarom gaan we dat land dan als NAVO niet helpen, ook onze waarden hoog in het vaandel te houden? Gek toch, dat mensen die heel veel meer met ons gemeen hebben met ons in het Westen, dat we die niet helpen en wel in landen onze waarden op gaan dringen in landen die ze niet willen. Ik zou zeggen geen woorden maar daden, zet de NAVO in, laat special forces Poetin uitschakelen, dat ging met Sadam en Osama ook goed. En laten we ons zelf afsluiten van Russisch gas, doe ik wel een extra trui aan. 

Goed genoeg over een onzin oorlog. Vandaag is het mooi weer en als ik alle actualiteitenprogramma’s gezien heb van gisteravond ga ik op de akker aan de gang met de bosmaaier. Het gras aan de rand van de akker moet gemaaid worden. Als dat gedaan is hark ik alles bij elkaar en voer het af naar de houtwal in het bos. Aan de rand van de akker langs het koeienpad willen we zonnebloemen, een heleboel want dat vinden we mooi.

Voor de zonnebloempitten moet ik even op en neer naar A Barrela. Op de zakjes staat niet hoeveel pitten er in zitten dus ik koop er maar 3. Thuis prik ik, daar waar ik het net schoon gemaaid heb om de 60 centimeter een gaatje en stop er een pit in. 3 zakjes bleken niet nodig wat aan het eerste zakje bleek ik meer dan genoeg te hebben. Ik zoek nog maar een plaats waar zonnebloemen mooi zouden staan. Daarna even alles wat water gegeven. 

Net als ik klaar ben met het water geven staat de internetprovider op de stoep. Mooi! dan gaan we vandaag dus de richtantennes richten. Ik vertel hem eerst wat de problemen zijn die we ondervonden hebben en daarna sluiten we de richtantennes aan op de router. Hij sluit zijn laptop aan en ik ga met gereedschap het dak op. Sol gaat ergens tussen in staan om door te geven wat ik moet doen. De antennes richten we van Zuidwest tot Zuidoost, Maar richting net niet het Noorden is de verbinding het best. Ik zet de antennes goed vast en ga het dak weer af. We zijn klaar en we krijgen vanaf nu een contract. De snelheid is met de antennes zo’n 9 keer sneller. Daar zijn we blij mee.

Rest mij nog alle Oekraïners sterkte te wensen. Geen idee of er volgers zijn onder de Oekraïners, maar we kunnen het maar gezegd hebben.

8 reacties

 1. Hoi Rob,
  Het is nu verschrikkelijk met die oorlog en ik hoop dat het gauw stopt maar dat weet je nooit met Poetin.

  Maar leuk fat je zonnebloemen heb gezet. Je akker gaat zo toch wat veranderen .we gaan maandag of dinsdag het pakje voor Sol haar verjaardag opsturen, dan is het zeker op tijd. Gr. Ma

 2. Hola,

  Jullie kennende had ik wel verwacht dat jullie duidelijk zouden maken hoe er in Frean over de situatie in Oekraine gedacht zou worden. Eens te meer HELAAS blijkt maar weer eens dat het alleen maar gaat om waardevolle grondstoffen (geld dus) zoals olie en nu bijv. gas. Olie nodig dus aanvallen. Gedeeltelijk afhankelijk van Russiesch gas dus “niet al te hard” maatregelen nemen. Blijft het feit dat het vooral triest is voor de gewone man daar.
  Dan toch even over op jou volgend onderwerp de zonnebloemen. Je zal het best mooi vinden maar wil je Galicie nu ook langzaam een van Gogh dependans gaan maken?
  Wel super dat je nu de snelle internetverbinding hebt waar je zolang naar uitgekeken hebt.
  Met jullie doen wij ook wel een trui extra aan.

  Houdoe

 3. Hoe het zal aflopen met die onzin oorlog weten we nog niet maar ik denk dat Putin doorgaat tot het gaatje , daarom zeg ik probeer te genieten van alles wat je lief hebt,
  Fijn weekend,
  José

 4. Goedemorgen , ja helaas heel triest wat er daar gebeurt . Die an lijkt / is gestoord om zoveel mensen op te jagen en te doden , puur om z’n stukjes land terug te krijgen. Na Ukraïne is het heus niet afgelopen , hij gaat door tot hij alle stuk(jes) terug heeft. Het enige dat we kunnen doen is de Ukraïners heel veel sterkte wensen .
  Hoop dat je zonnebloemen mooi opkomen , kun je tevens in de gaten houden waar de zon staat (volg hun bloemen 😅) !
  Geniet van je nu goede internet , hebben wij (lezers) ook voordeel van .
  Fijne Zaterdag .
  Groet. 🤗🤣👍

 5. Dank voor het verwoorden van je gedachten en gevoelens over de inval door P in de Ukraine. Ik denk dat heel veel mensen deze mening delen. Rusland, de grote beer (vooral leiders) is en blijft niet te vertrouwen.

  Zonnebloemen: Super.

  Wil ik ook nog even kwijt: ik vind dat jullie super hard werken en bijzonder veelzijdig. Lees met plezier de blog. Een feuilleton. Groetjes uit Albatera

 6. Ja heel naar dat er toch een oorlog is gekomen. Die P moesten ze afzetten en gelijk de kogel geven. Die is echt gestoord. Het word straks heel zonnig met al die zonnebloemen. Een fijn weekend beide.

 7. Groet uit Asturias, terug aan de Costa Verde 😍
  Wat een zegen om hier veilig & rustig te mogen wonen.
  Niet zo warm als bv in Albatera, maar alles mooi in gele bloei. Brem, mimosa, daar kunnen straks prachtig zonnebloemen na(ast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *