Occluderen

Het wordt een lastige vandaag om er een verhaal van te maken voor de post van vandaag. Althans dat dacht ik, we kwamen toch iets tegen waar ik over kon schrijven.

Als ik vandaag wakker wordt heb ik het gevoel alsof ik in elkaar geslagen ben. Maar als ik even op gang ben gaat het wel. Nou, wat ga ik doen? TV kijken dan maar. Als ik volgens mij gezien heb wat ik wil zien op NPOstart, ga ik verder op youtube. Daarna gaan Antares en ik een rondje lopen. Het is hier ontzettend koud en er staat een hele harde wind, dus plassen, poepen, terug en weer voor de Tv onder een extra dekentje. In de eetkamer, waar we dus zitten, missen we nog steeds een raam. We stoken wel, maar warm wordt het er niet. 

Het weer klaart op. Koud is het nog steeds en waaien doet het ook nog, maar de zon krijgt meer ruimte van de wolken. Het is tien voor 12 en Antares en ik gaan maar vast lopen voor de melk. Lopen gaat langzamer dan normaal en ik heb verder toch niet te doen, dus slof ik naar de buren voor een litertje melk. Normaal moet ik Antares roepen dat ze wat door moet lopen, nu kijkt ze iedere keer achterom om te zien waar ik blijf.

Als we weer thuis zijn ga ik op de computer aan foto’s werken. Ik maak telkens backups van de foto’s maar er is ooit iets mis gegaan en er zijn fotobestanden beschadigd geraakt. Laat dat nou ook net foto’s zijn waar veel werk in zit. Het gaat om startrail foto’s, en in totaal ben ik er, zeg maar, 7 kwijt. Met een programma, wat ik aan het testen ben blijk ik 5 van de 7 foto’s te kunnen herstellen. Twee moet ik helemaal opnieuw maken. Hier onder staat er een. Het is de schoorsteen van De Faam in Breda. Bij De Faam heb ik 2 keer gewerkt. En er is in ieder geval één volger van het blog die er ook gewerkt heeft. Een oud collega dus en die noemt zich als hij reageert Patrick Dongen. Dat is soms verwarrend, want ik heb nog een oud collega ook een Patrick uit Dongen. Tot zo ver oud collega’s uit Dongen. Toen ik al lang niet meer bij de Faam werkte heb ik eens contact gezocht met de beheerder van de gebouwen (wat vroeger een leidinggevende was bij de TD). Met toestemming van heb heb ik twee nachten achter het hek de monumentale schoorsteen gefotografeerd. Vandaag dus de foto’s in ere hersteld. 

Morgen moeten de wonden schoongemaakt worden en moeten er nieuwe gaasjes en pleisters op. Dat kan gedaan worden in Ourense bij het ziekenhuis of bij de Centro de Salud in A Barrela. Maar omdat wij een particuliere zorgverzekering hebben, gaan ze mij daar niet helpen. Maar dat is geen punt. Ik ben naar huis gestuurd met een brief waar in staat wat er gedaan moet worden en hoe en waar mee. We moeten dus nog even naar de apotheek om wat spullen te gaan halen. Sol leest de brief nog een keer door en zegt; wat betekent ocluya in godsnaam? Geen idee, wat zegt Google translate? Die maakt er occluderen van. Nu weten we dus nog niet wat het betekent. Misschien iets medisch en dat weten ze vast bij de apotheek. Nou nee dus. We gaan nog even naar de plaatselijk supermarkt. In de auto zoek ik ondertussen op wat occluderen betekent. Maar ook google blijkt er niet veel over te kunnen zeggen. Het blijkt overigens iets te zijn wat we allemaal regelmatig doen. Als je voordeur achter je dicht trekt en je draait de deur op slot, dan heb je geoccludeerd. Bij ongelukken op snelwegen wordt er ook wel eens een rijbaan geoccludeerd. Het betekent AFSLUITEN. Zet dat dan ook gewoon in een brief die je aan mensen meegeeft die iedereen moet kunnen lezen. Goed, bij deze occludeer ik deze blog post. …De Faam is trouwens ook geoccludeerd.

13 reacties

 1. Hoi Rob,
  Blij te horen dat het goed gaat.
  En die foto’s van de Faam zijn geweldig ,daar heb je nu lekker tijd voor om die te bewerken. Gr. Ma

  • Altijd mooi om terug te zien die startrail foto’s van de Faam. Ik ben er later ook nog eens geweest voor een professionele fotoshoot met oud werknemers. Was een leuke ervaring.
   Nogmaals beterschap. ..rustig aan!

 2. Hola,

  Denken dat je niets kunt maken kan altijd dus toch nog leiden tot waar wel iets van te maken valt.
  Overigens ben ik het niet helemaal (dat is iets anders dan helemaal niet he) met je eens w
  hoe je eindigd met je uitleg over OCULYA of occuleren. Je zegt dan “zet dat dan gewoon in een brief aan mensen”. Maar denk jij dan dat Spanjaarden en/of Galiciers weten wat AFSLUITEN betekend? Ook dit is maar een voorbeeld om van niets iets te maken. Stand 1:1

  Houdoe (en wij hebben mooi weer)

  • Haha het wordt hier nog leuker !! Die “strijd” tussen je Pa en jou geweldig .
   De foto’s zijn fantastisch , alhoewel ik bij de eerste het gevoel kreeg , die ga ik even wat recht zetten 😅.
   Fijn dat het qua genezing goed gaat en je al “wat” kunt lopen !
   Bereidt je alvast voor , dat het zo waarschijnlijk je toekomst wordt en je er dan blij mee bent ! Dan bedoel ik de snelheid , denk aan je houding , goed rechtop blijven lopen !
   ( zei ze) Fijne dag en succes met verband wisselen.
   Groet . 🤣👍👋🤏

 3. Rob, ik zit in het Spaanse ziekenfonds en werd na de operatie van een dubbele liesbreuk naar huis gestuurd en na een bezoek aan het Centro de Salud kreeg ik een hand vol gaasjes mee en de boodschap dat kan je zelf ook wel. Dat scheelde voor mij het gereis er naar toe, dus het is praktischer om de wond zelf schoon te houden scheelt het heen en weer gereis en tijd. Groeten Henk.

  • Hallo Henk,

   Het steld ook niet veel voor natuurlijk. Er staat alleen in de brief dat we het met een zoutoplossing schoon moeten maken. Van de apotheek kregen we daarvoor zoutoplossing mee in een fles voor een infus. Zie daar maar eens wat uit te krijgen zonder slangen.

 4. Goed in beweging blijven is de beste optie na een operatie dan kunnen de spieren
  en de bloedstollingsplekken sneller herstellen , dus extra jas aan en wandelen Antares is de beste begeleider.
  Fijn weekend,
  José

 5. Wat een mooie foto van de Faam ben daar eens op excursie geweest met mijn school heeeel lang geleden haha. Hopelijk houden ze dit gebouw in ere. Wat fijn dat je al een eindje kan lopen ook al is het langzaam, maar beweging kan alleen maar goed zijn. Wij zijn hier in Spanje ook gewoon in de Spaanse ziekenfonds. Een fijne vrijdag samen.

  • Hallo Mieke,

   Met die gebouwen doen ze aan de buitenkant niets. Zijn monumenten of iig beschermde gebouwen. Binnen is het een ander verhaal. Van een snoepjesfabriek herken je er nu niet meer in terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *