Nog Meer Sleuf Werk

Even als eerste. Om de een of andere reden is de achtergrond van de website zwart. Dat blijkt te komen door een update van een programma. Er wordt aan gewerkt en tijdelijk heb ik de tekst kleur aangepast zodat alles wel leesbaar blijft.

Gisteravond en afgelopen nacht lekker buiten gezeten. De telescoop rond een uur of 9 opgebouwd en aan de gang ze zet. Ik heb hetzelfde object gefotografeerd, de Pacman Nevel. Hoe meer data (lees foto’s) hoe beter de uiteindelijke foto moet zijn. Komende avond en nacht nog maar een keer de Pacman Nevel.

Vandaag wat later uit bed. Dan zie ik als ik de blogpost op Facebook zet, dat de achtergrond zwart is. Ik krijg het zo 1, 2, 3 niet voor elkaar en weet ook niet hoe het komt. Mail gestuurd, even afwachten.

Dan gaan Antares en ik weer op de akker aan de slag, zij met stenen en graven van kuilen, ik ga verder met de sleuf. Ik wil de sleuf het liefst 50 centimeter diep. Maar ik weet nu ook waarom hier alle kabels boven de grond zijn aangelegd, 50 centimeter diep gaat mij met een schep niet lukken. Kleine stenen zijn niet zo’n probleem, maar die grote van een meter doorsnede, daar kan ik niets mee. Dan dus meer een minder diepe sleuf. De sleuf is op een klein stukje na klaar, dat is het laatste stukje bij de telescooppaal. De slang waar de kabel doorheen moet ligt er in en ik leg ook gelijk een slang voor een wateraansluiting op een plek waar die straks handig is.

In de eetkamer zijn is ook een sleuf die dicht moet. Ook zijn er hier en daar wat scheuren in de muur en moet het rond de inbouwdozen afgewerkt worden. Ik maar een pasta aan waarmee ik de sleuven, gaten en scheuren dicht maak. Meer heb ik op in de eetkamer niet gedaan. 

Na het schoonmaken van het gereedschap en mezelf laad ik de auto vol met oud papier, plastic en troep die niet in de kliko past. We rijden even later naar A Barrela om alles in de juiste containers in het dorp te dumpen. Ook is het bestelde onderdeel voor de bosmaaier aangekomen bij de benzinepomp. En dan is het na het schrijven van deze post tijd op de telescoop vast op te stellen.

3 reacties

 1. Hola,

  Na het graven van zo’n sleuf hebben je spieren wel even rust verdiend denk ik zo. Die waterslang waar je het over hebt die ook in de sleuf komt (of als is) is zeker bedoeld voor de sproeiinstalatie voor de akker volgend jaar denk ik zo. Ik weet natuurlijk niet hoe diep de vorst ’s winters bij jullie de grond ik kan komen anders moet je denken aan iets van isolatie om de waterslang. Of kun je hem aftappen ’s winters?
  Succes met het nachtelijk fotograferen.

  Houdoe

 2. Hoihoi een goedemorgen . Nou petje af als je in Spanje (met de hand ) zo’n sleuf graaft ! Geweldig ! Kijk uit naar foto’s , altijd bijzonder . Fijne dag , groet , 👍👌👋👊

 3. Hoi, ik dacht al dat het aan mijn I-Pad lag gelukkig niet dus.., poeh wat een rot klus die sleuven maar dan heb je ook profijt ervan,
  Gr. José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *