Nog Meer Palen

Eerst vandaag in de wei waar ik gister bezig was opgeruimd. Al het afval hout bij elkaar op een stapel, restanten van het oude prikkeldraad bij elkaar gezocht en de nieuwe palen die over zijn verzameld en met de Fiat Punto van de wei naar huis gebracht. Ook wilde in alle palen nog op gelijke hoogte afzagen boven de bovenste laag prikkeldraad. Zo ziet alles er even strak uit. Ik was er zo mee klaar.

Aan de overkant van de weg is ons bos en is ook een weiland van ons. Dat weiland heeft alleen maar een afrastering die ooit afrastering was. Ik heb geen zin om vandaag veel palen te zetten en ik heb iik niet genoeg om alles te kunnen doen. Maar er is een stukje wat ik graag gedaan wil hebben. Dat is bij de ingang van het bos. Hier staat helemaal niets meer overeind van de oude afrastering en alles is overgroeid met braamstruiken. Als eerste ga ik daar alle oude palen onder het groen vandaan trekken. Dat daar niet zo makkelijk want het ligt allemaal al jaren en is dus ook al jaren overwoekerd. Als alles weg is en ik nergens nog prikkeldraad zie liggen ga ik met de bosmaaier aan de gang. Daarna meet ik uit waar de palen moeten komen en ga aan de slag met hetzelfde werk als gisteren, gaten maken, palen slaan en prikkeldraad spannen. 

Zoals ik zeg heb ik voor deze wei niet genoeg palen van gisteren over. Ik moet er zo ie zo ook nog een hoop bij hebben. Ik denk dat ik nog 250 meter palen moet zetten wil ik alles gedaan hebben langs de kant van de weg. Maar ook het weghalen van de oude palen is nog zeker een week werk om daarna nog eens een paar dagen met de bosmaaier aan de gang te gaan. Geen zin in voorlopig!

Blauwe lijn in het plaatje moet nog gedaan worden.

Sol is ondertussen een citroen taart aan het maken. Als die klaar is en ik ben ook klaar gaan we naar de pomp voor een pakje waar spullen in zitten die ik morgen nodig heb om de groepenkast aan te passen. Ook moeten we nog even naar de plaatselijke super. Goed ga ik nu nog even een stukje van die taart eten 🙂

7 reacties

 1. Hola,

  Je krijgt er zo wel steeds meer routine in maar de beloning is steeds weer dat het er strak en super uitziet. De beloning is natuurlijk ook dat Sol precies weet hoe ze “lekkerbekje” het naar zijn zin moet maken.
  Smul en geniet.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Het ziet er weer super uit, maar dat je nog zoveel moest doen ,dat wist ik niet. Je heb vorig jaar er ook al zoveel gezet.
  Maar net als je vader zegt, de beloning is zoet. Sol de groeten gr. Ma

 3. Hola Rob
  Ziet er strak uit
  Zijn je pallen behandeld
  Mocht dit niet het geval zijn dan zou ik je willen adviseren op het toch te doen
  Om het rotten boven de grond te voorkomen
  Ca 20 cm in de grond en er boven
  Om het water wind te voorkomen
  Wij hebben een zelfde klus gehad vorig jaar ca 800 meter
  Alleen wij wonen op een berg dus elke paal was hakken en aanstorten met beton
  Je moet wat doen om je honden binnen te houden
  Hier zijn ze zeer streng 250 euro als je hond buiten je terrein los loopt
  We hebben er 4

  Groeten uit Montefrio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *