Nog Meer Bos

Vandaag nog meer bos. Gister was ik nog niet klaar met het stuk bos wat schoon moet. Om half 9 sta ik vandaag in het bos en slinger de bosmaaier aan. Ik maar er weer een dagje uitlaatgassnuiven van. Omdat er niet veel wind staat en zeker niet in het bos, blijven de uitlaatgassen hekker hangen waar ik bezig ben. Nou vind ik uitlaatgassen niet altijd stinken en soms haald het herrineringen boven. Een oude diesel, die net gestart is doen mij denken aan onze tweede camper. Over een paar jaar en ik ruik de lucht van vandaag nog eens doet me dan vast denken aan mijn eerste bosmaaier. Maar goed, genoeg gepraat. Het bos moet gedaan worden en daar ging ik over vertellen. Het eerste stuk gaat lekker want ik had gisteravond nog het mes geslepen. Maar al snel wordt het weer moeilijker. Dat komt dan niet door het mes wat ook weer bot wordt, maar door de zooi die hier in de jaren gedumpt is. De tegels die in de logeerkamers liggen, liggen ook in het bos. In ieder geval de stukken die ze niet meer nodig hadden. Een wit emaille kannetje met een blauw randje komt te voorschijn. Er is ook heel veel met touw bij elkaar gebonden. Dat wat er gebonden zat is er niet meer, maar het touw nog wel. Telkens als ik het zie trek ik het er eerst maar uit. Maar ik zie het ook vaak niet! Dan moet de bosmaaier weer uit en kan ik het touw er uit frunniken. 

Het mes is weer helemaal bot. Eigenlijk is het gewoon versleten. Ik ga maar even een nieuwe kopen. Deze heb ik bij de Aira gekocht, een 3 punt met gebogen punten. Snijd en hakseld als een tierelier, ik wil er dus weer een. Helaas zijn ze op. Dan naar de ferreteria, ik moet toch ook slotbouten hebben voor de slaapkamerdeur. Het mes wat ik zoek hebben zij ook niet, slotbouten wel en ik neem gelijk een afbraamslijpschijfje mee om het oude mes dan nog maar een keer goed te slijpen.

Thuis ga ik maar weer gelijk aan de gang, mes slijpen en verder met maaien. Het gaat langzaam. Op het stuk langs de scheidingsmuur staat het vol met braamstruiken. Dat met wat inmiddels al weer bot is hakt de duimdikke takken niet goed meer door. Het gaat allemaal een beetjes als of je een overrijpe tomaat met een bot mes in stukken wil snijden. Dat gaat ook niet van harte. Dan is de brandstof op. Nou dan is die van mij voor vandaag in het bos ook op.

Ik ga even wat doe aan de schuifdeur voor de slaapkamer. De slotbouten heb ik gekocht om de dwarsplanken onder en boven mee vast te zetten. Dat zit nu allemaal wel stevig met lijm, maar ik zie toch ook liever een boutverbinding. De bovenste plank zet ik vast, de onderste kan nog niet omdat ik er nog een stuk in moet maken waar een geleidings gleuf in moet komen. De plank die in een vorm van een S schuin over de deur moet komen is zo krom dat ik die eerst maar in het water leg en dan onder iets zwaars leg om een beetje vlakker te maken, pas dan kan ik hem op de deur maken. Volgens de instructies van het schuifdeur systeem mag een deur maximaal 40 kilo wegen. Ik denk wel dat ik dag haal met deze deur. Om dan de loopwielen vast te zetten met schroefjes van nog geen 4 centimeter lang lijkt mij iets te zwak. Van de 4 schroeven per wiel vervang ik er 2 voor schieven van 8 centimeter, dat blijft denk ik beter zitten. Dan kan de deur getest worden. Waar van onderstaande foto’s getuigen. De deur is dus nog niet klaar. Maar vanavond gaat de slaapkamerdeur dicht.

8 reacties

  1. Hola,
    Wat ziet de deur er al fantastisch uit ondanks dat hij nog niet helemaal klaar is. Neem even de tijd om de S plank recht te krijgen. Het bos wat je al wel klaar hebt begint bijna op een park te lijken. Ik heb wel medelijden met je grote vriend de bosmaaier.

    Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *