Nieuwe Slangen En Een Trapje

Ik begin vast vroeg met het laatste stuk van de constructie in de eetkamer begonnen. Dat stuk is nu af. Wel moet ik nog scharnieren voor dat nieuwe oude raam gaan kopen. Dat doe ik zo na de koffie bij de ferreteria. Ik moet er nog wat meer kopen.

Gisteren was het koud en Sol wilde ver verwarming aan. Maar de diesel ketel was met geen mogelijkheid aan de krijgen. Het lijkt er op dat er geen diesel uit de tank komt, en ik denk te weten hoe dat komt. Op de dieselleiding zit een filter, waarop twee slangen zijn aangesloten, een is toevoer en de andere retour. De toevoer is nat aan de buitenkant. Dat betekend dat er via die slang ook lucht naar binnen kan. De verwarming is een hele tijd niet gebruikt, en als er lucht in de leiding kan komen loopt de diesel, voor een deel, terug de tank in en kan de pomp van de ketel het niet meer aanzuigen. Bij de ferreteria hebben ze de slangen niet. Dan maar even een bezoekje aan een recambios in Chantada, voor wie het niet weet een recambios is een onderdelen winkel, en die heb je dus voor auto’s, landbouw en nog meer. Die waar ik ga is voor kleine landbouw, een nieuwe slang hebben ze niet maar met de oude aansluitingen kunnen ze wel een nieuwe slang maken. Oké, doe maar. Ga ik ondertussen de andere slang thuis halen. Even op en neer dus. 

Ik sluit de slangen aan en haal de leiding op een ander punt  los en begin aan de leiding te zuigen. Zuigen, krantje open, kraantje dicht en herhaal dat tot ik diesel heb. Ik sluit de leiding weer aan en start de ketel. Die doet het weer en mag dus de boel binnen gaan verwarmen.

Het is weer even geleden dat ik wat met de bosmaaier gedaan heb. Tijd dus om eens te kijken of ik het werken met de bosmaaier niet verleerd ben. Voor 95% weet ik alles nog. Maar komt, als ik bijna klaar ben, tot de ontdekking dat ik de gelaatsbescherming vergeten ben op te zetten. Rond de telescooppaal staat het gras iets te hoog. dat dus eerst gedaan. Daarna langs het hek van de akker aan de wegkant gedaan en daarna aan de andere kant van het hek. Alles rond de akker is nu weer netjes en bij de telescooppaal heb ik ook geen last meer van hoog gras.

Dan een trapje. Om de akker op de komen is er vanaf de binnenplaats een trap gemaakt van keien. De functioneert prima. Maar als het nat is kan die trap wel glad worden. En als ik in het donker de trap op en af moet met telescoop onderdelen is het ook alles behalve veilig. Tijd om iets aan die trap te doen.

De eerste twee treden hebben een groot hoogteverschil en dat maakt het lastig. Dan is er ook nog een trede die maar klein is. Helaas kan ik daar niets aan doen. Maar als de rest wat makkelijker begaanbaar is, maar die kleine trede niets uit. Een tijdje terug heb ik langs de kant van de weg wat keien verzameld, die komen nu van pas. Ik prepareer de plaats waar de eerste nieuwe trede moet komen. Dan haal ik de kei en leg die even later op zijn plaats.

Daarna even pauze, want die kei weegt iets meer dan 50 kilo. Met kleine keien en zang maak ik dat de trede vlak, stevig en stabiel ligt. Daarna volgende andere nieuwe treden en hebben we een trap die iets beter begaanbaar is. Volgend jaar komt er een normale trap om super veilig omhoog te gaan.

Nu alles even opruimen en klaar voor vandaag! Prettig weekend.

Vergeet het bijna te vertellen. Gisteravond kastanjes in melk met bruine suiker gaat laten koken. Je krijgt dan een soort dikke prut, als rijstpap, die erg lekker is.

4 reacties

 1. Hola,

  Een hele tijd terug heb ik eens een lijstje gemaakt en op de blog geplaatst met alle beroepen die je uitoefend. Nu kom ik tot ontdekking dat ik er een vergeten ben namelijk KEILEGGER. Sorry en excuses.
  Goed en gevarieerd bezig verder.
  Prettig (werkzaam) weekend,

  Houdoe

   • Hola,

    Nee Rob nu zit je er naast.
    Keilegger is geen minderwaardig woord zoals jij het noemt. Jij zegt stratenmaker. In jou en redenering zou het dus TRAPPENMAKER moeten zijn en het zijn toch echt keien die je gelegd hebt als trap en niet als straat (ha,ha)

    Houdoe

 2. Toen ik vanochtend begon te lezen in de blog dacht ik hetzelfde als ‘Pa’ die vent bedenkt toch iedere keer weer geweldige oplossingen ha .. en het 2 de recept kastanjes van Sol is ook uitgeprobeerd😋
  Fijn weekend,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *