Niets Spectaculairs Vandaag

Voor ik begin met de post van vandaag even het volgende: We zochten pellets, er zijn misschien meer lezers (in Spanje) die ook pallets willen komen voordat ze nog duurder worden. De laatste keer (maart) dat we een pallet met 77 zakken van 15kg kochten betaalde we daar 280 euro voor. Nu 500 euro voor een pallet met 72 zakken. Afgelopen week heb ik echter een bedrijf gevonden die nog voor de prijs van maart verkoopt of iets duurder. Bedrijf zit in het zuiden van Spanje en komt de pallet gratis brengen. Doe ons er maar twee! Maar als Sol belt krijgt ze nooit iemand aan de lijn. Op e-mail reageren ze ook niet. Toen ben ik naar het telefoonnummer op internet gaan zoeken. Ze verkopen ook I-Phones en andere dure zaken voor een, op zich, niet gekke prijs. Er blijken echter een hoop mensen, en wij bijna, betaald te hebben en nooit iets te hebben ontvangen. Dus pallets voor de prijs van eerder dit jaar klopt niet en riekt naar fraude. Jack, de link die je stuurde heb ik daarom weggehaald, die klopt niet bicicletaxxxx.com en dan geen fietsen verkopen? 

DUS! EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR TWEE!

Vandaag dan. Als eerste ga ik aan de gang met de laptop van de telescoop. Ik probeer van alles maar het wil niet lukken. Hij start niet of bijna niet op. Op helpmij.nl stel ik mijn vraag waar ik antwoorden krijg waarvan ik er een net heb geprobeerd ‘haal de batterij van de BIOS los’. Als je dat doet dan reset de BIOS zich. Na opnieuw installeren van de BIOS start hij weer op. Met een speciaal programma test ik heb helemaal. Alles is goed zegt het programma na 3 uur testen. Hopelijk blijft hij het doen en kan ik vanavond de telescoop testen en afstellen.

Ondertussen het werk aan de laptop ben ik ook wat in de keuken bezig geweest. Ik heb de oude keukenkraan gemonteerd en ben wat stukken cement van de vloer los aan het hakken geweest op de plek waar straks een spouwmuur moet komen. 

We zijn ook even een pallet met pellets gaan komen bij de Aira. We kennen het mañana mañana van de buren. Wij gaan het semana semana voor heb in voeren. Ik koppel de aanhanger aan en we gaan naar de winkel. We kopen een pallet en medewerker van de Aira vraagt of heel de pallet in de aanhanger moet. Nou nee… 1080 kilo kan de as niet hebben. We doen het in twee keer vertellen we. De man laad met mij de helft van de pallet in en zet daarna de andere helft terug binnen. Wij gaan naar huis de aanhanger uitladen om vervolgens de rest op te gaan halen. De man ziet ons komen en komt gelijk met de halve pallet weer naar buiten en we laden de andere helft in de aanhanger en gaan weer. We hebben u iets minder dan 2 pallets voorraad en ongeveer 500 liter diesel. We gaan denk ik de komende winter eerst op diesel stoken omdat dat goedkoper is dan op pellets gezien de prijs. 

Kou gaan we het niet krijgen, we gaan er overigens nog wel wat maatregelen voor nemen. hier en daar waar radiatoren tegen buitenmuren hangen gaan we radiatorfolie doen, dat soort dingen. Een ding heb ik al gedaan! De badkamer ventilator draaide altijd 45 minuten na, dat heb ik maar naar 5 minuten gezet, scheelt stroom en warmte die nu niet naar buiten gezogen wordt.

Julio als hij net ingezeept is met specia shampoo. Die moet even intrekken en dan kunnen we hem afspoelen.

9 reacties

 1. Hola,

  Inderdaad niet normaal wat alle energieprijzen stijgen dus de pelletboeren denken “dan wij ook maar”. Hier is het niet anders in 1/2 jaar tijd 100% prijsstijging.
  Maar goed van zakken laden en lossen nog maar niet te spreken over cement weghakken krijg je het ook warm.
  Maar twee woorden voor ingezeepte kat “zielige Julio”.
  Mocht het vannacht helder zijn bij jullie veel succes dan met je telescoop.

  Houdoe

 2. Fijn dat jullie dat je voor de winter klaar bent om je huis te verwarmen. En je hebt ook al weer werk verzet in de keuken. Wat een zielig hoopje is het nu hij onder de shampoo zit. Maar het is voor zijn bestwil.

 3. Hola 2,

  Toch nog even over pallets.
  Vanavond ook in Nederland een site ontdekt waar pellets te koop zijn voor prijzen van “vroeger”.
  Gratis leveren door heel Nederland vanuit een adres in Dokkum per pallet met een Frans rekening nummer en een erg Spaans klinkende naam. Betalen kan alleen door overboeken en niet met Ideal of creditkaart.
  Bedrijf heet LANGVUUR.com
  Dus opletten palletstoker !!!!

 4. Goedemorgen . Het blijkt maar weer ; ” Als het te mooi klinkt om waar te zijn ….is het niet waar !”
  Gelukkig ben je er niet ingestonken . Smeerlappen zijn er op de wereld genoeg , over de problemen van anderen .
  Aah die Julio , zielepootje zo , maar blijft wel netjes zitten ! Veel succes en een fijne Zaterdag .
  Groet 🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾👋👍

  • HAllo Antoinette,

   Ja klopt. Via Marktplaats een gehad. Wilde onze camper kopen voor meer dan de vraagprijs, ging op transort naar Roemenië. Ja ja! Moest dan wel allemaal via Paypal betaald worden. Niets mis met Paypal, maar via Paypal is het mogelijk een deel van het bedrag te blokkeren en storneren. Dan ben je dus je ding kwijt en je hebt geen geld.

 5. Het blijft oppassen helaas dat nog zoveel mensen erin trappen,
  Julio ziet er zielig uit met die natte vacht ,maar hij heeft toch al het vertrouwen van jullie gewonnen hij blijft er rustig onder.
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *