Niets Om Te Schrijven

Soms heb ik niets om te schrijven, maar dan ineens dient zich toch wat aan om over te schrijven, dus jullie hebben mazzel 🙂

Bij ons zijn de leidingen van de badkamer gemaakt van gegalvaniseerd stalen pijp. Dat is niet iets wat gebruikelijk is. Sterker nog, ik denk dat het niet echt gezond is om het zo te drinken. Maar wie drink er nu veel water uit de badkamer kranen? Wij in ieder geval niet. Die leidingen zitten er ook al een jaar of 30 als het niet langer is. Hier en daar lekken ze en van binnen zijn ze zeker en vast geroest, getuigd het zeefje van de wastafelkraan als ik het weer eens schoon moet maken. Als ik onder de douche sta, wil ik nat worden en dat doe je dus niet onder een waterbesparende douchekop! Ik wil een soort regendouche van warm water. Het leidingwerk van de badkamer denkt daar inmiddels anders over en er komt dus niet veel water meer uit de douchekop. Het zeefje in de douchekop is schoon, maar misschien zit er in de kraan ook nog een zeefje. Dat ga ik komend weekend eens bekijken. Wat we ook bekeken hebben is de badkamer zelf. Die willen we verbouwen en dan worden de leidingen dus ook vervangen. We moeten daar dan wel een keer aan beginnen. Afgelopen weekend heb ik dus een begin gemaakt en heb alles opgemeten en in een tekenprogramma heb ik een nieuwe indeling gemaakt. Tot zo ver de verbouwing, want dat is iets voor volgend voorjaar.

De koeien en de paarden van Louis lopen zo nu en dan bij ons, dat heb ik al eens verteld. Louis wil graag alles van ons huren, en als voor hem het moment daar is zijn er stukken van ons die wij aan hem willen verkopen. Verhuren is echter iets waar Sol nog even niet aan wil, maar het gras moet wel kort gehouden worden. Louis gebruikt het dus gratis. Koeien blij, wij blij en Louis ook. Geld is geld natuurlijk, maar we eten er niet minder om als we de weilanden gratis laten gebruiken. Sterker nog, misschien eten we er straks wel beter van, omdat ik meer vertrouwen heb in het goed bewerken van de akker door Louis dan door de buurman van weleer. Die wilde namelijk meer van zijn gier af dan dat hij de tijd nam om de akker netjes te maken. 

Het is alweer bijna Kerst. Twee jaar lang had ik geen werkgever en dus ook geen Kerstpakket. Sol ook niet natuurlijk. Velen klagen altijd over wat er in een pakket zit, maar de ganzenleverpaté kun je ook aan iemand geven en met wazige biersoorten ook iemand blij maken. Dus Sol en ik waren altijd blij met onze Kerstpakketten. Afgelopen week hadden we het over Kerstpakketten en Spanje en of dat hier ook iets gebruikelijks is en belangrijker nog, zou ik een Kerstpakket krijgen nu ik weer een werkgever heb. Vragen waar op wij het antwoord niet wisten. Kerstpakketten bestaan in Spanje weten we nu, we hebben er namelijk een gehad, maar niet van mijn werkgever. 

Louis stond vandaag aan de deur. Er is iets met palen en prikkeldraad tussen twee weiden hem en ons. Alles is stuk en dat is mij ook al lang een doorn in het oog. Hij heeft daar al eens voor aan de deur gestaan. Maar dat was toen ik niet thuis was en bij Sol hoef je daar niets over te vragen. Sol heeft hem toen verteld wat mijn werktijden zijn en dat hij beter een keer kan komen als ik thuis ben. Vandaag was ik dus weer niet thuis. Dat zij Sol ook tegen hem. Maar dat gaf niet, hij had namelijk cadeau voor ons, een Kerstpakket.

18 reacties

 1. Hola,

  Ik snap je verhaal bijna helemaal over het Kerstpakket en dat Teresa een voorzet geeft over pakjesavond alleen wist ik niet dat jullie hem Nocolaas noemen en wij Nicolaas. En ik kan het weten aangezien ik vandaag voor de 3-de keer in een week zelf die Nicolaas geweest ben voor min of meer demente ouderen. Dus ook al kregen wij geen kerstpakket met Sinterklaas wel een mooie cadeaubon en nog wat te snoepen. Maar nog even naar jullie Kerstpakket wat je volgens jou al jaren niet gekregen hebt…………en wij maar denken dat wij voorgaande jaren Kertpakketten opgestuurd hebben.
  Wel heel leuk van Louis natuurlijk en wekt wel extra vertrouwen natuurlijk.
  Wat de badkamer betreft denk ik dat het voor jullie niet gauw genoeg volgende jaar kan zijn om daaraan te beginnen al zal dat nog wel niet in de wintermaanden zijn vermoed ik.
  Hier draaid trouwens de Kerstmachine al langer op volle toeren. Er zijn dingen die je moeder in 80 voud aan het doen is voor een vereniging en ik maar sport kijken om haar niet te belasten.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Nico of Noco… volgende keer gewoon de Sint. Kan het niet fout.

   Jullie kerst pakket komt ook wel aan, maar wij zien jullie niet als werkgever, al is Louis dat natuurlijk ook niet. De badkamer is voor het voorjaar. Wil nu in de koude maanden geen gedoe met water en de verwarming

 2. Sint Niklaas wordt hier meer en meer vergeten, alleen mensen met jonge kinderen maken er nog een feest van. De versieringen voor kerst hangen nu in de winkels en op straat al meer dan een maand. Ik vind het wel jammer !
  Toch fijn voor jullie dat er een kerstpakket nu al is toegekomen.

  • Goede avond , ahaa niets te schrijven zei er iemand ! En kijk nou een vette Blog als vanouds . Zelfs nog met renovatie plannen en tekening . Ziet er geweldig uit . Zou alleen de wastafel groter maken 🤣😇.
   Fijn dat het contact met Luis zo goed gaat idd beter dan de vorige gebruiker. Geniet van jullie Kerstpakket , ziet er lekker uit en…verdiend !
   Welterusten , slaap lekker
   Groet 💤😉🙋‍♂️🙋‍♀️👋

  • Hallo Francine,

   Ik ben het met je eens. De boot van de Sint is net op stoom en de Kerstman is ook al onderweg. Wat volgens mij velen niet weten de Kerstman … Santa Clause een verbastering is van Sinterklaas. De Kerstman is dus gewoon Sinterklaas. Maar ja, maar dat een Amerikaan maar eens wijs 😉

 3. Nou zeg niets te vertellen 🤷‍♀️dit was toch een hele hoop, de ene verrassing na de andere ,het mooie kerstpakket van de buren dit is een heel mooi dankjewel en de badkamer plannen beginnen te borrelen echt een klus voor het voorjaar / zomer kunnen jullie lekker buiten douchen , zal heel wat werk worden met die leidingen enz. maar je hebt al voor hetere vuren gestaan dus alle vertrouwen.👍😁
  José

 4. Wat een boel had jij te vertellen zeg haha. Wat leuk om een kerstpakket te krijgen een mooi gebaar als dank voor het gebruik van jullie weides. Dan weet je dat je gewaardeerd word. De badkamer zal zeker erg mooi worden maar misschien een gekke vraag waarom niet gelijk 2 wastafels naast elkaar, volgens mij is er de ruimte er wel voor zo op de tekening te zien. Maar je moet het zeker doen wat jullie willen. Het was weer een gezellige blog om te lezen.

  • Hallo Mieke,

   De badkamer is zeker groter dean de douche die we in ons Nederlands jaren 60 rijtjes huis hadden. Meer heel groot is deze ook weer niet. Daar waar nu het bad en de wc op de tekening staat zijn nu een douchebak en de wastafel. Als we geen bad meer zouden nemen dan zou ik daar wel iets met twee wastafels willen. Want dan blijft de WC ook waar die nu staat en dat is waar op de tekening de wastafel staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *