Niets Bijzonders 

Vandaag is het vrijdag de 11e, dat is iets anders dan vrijdag de 13e. Vrijdag de 11e gaat de boeken in als een niet bijzondere dag. Maar ook over een niet bijzondere dag kan ik vertellen.

Als wij al opgestaan zijn, ligt Antares nog te knorren. Maar als er op een gegeven moment teveel kabaal is volgens haar laat ze weten dat ze wakker is en van het bed af wil worden geholpen. Als zij gegeten heeft en ik mijn koffie op heb wil ik een rondje met haar gaan lopen omdat het nu even droog is. Maar ze heeft geen zin. Ook best, pak ik nog een bak koffie en kijk Goedemorgen Nederland verder. Als het over de gemeenteraadsverkiezingen gaat zet ik de TV uit. Wij kunnen en mogen daar toch niet meer voor stemmen dus hoef ik dat ook niet te volgen.

In mijn gereedschapshok ga ik wat aan de PLC hobbyen. Een oude VIPA PLC krijg ik met Siemens software niet aan de gang. Ik snap dat ik voor de meeste nu abacadabra schijf. En daar ga ik nog even mee door. Vipa is een merk wat Siemens net niet kopieert, het is dus net niet helemaal hetzelfde, maar moet eigenlijk wel met Siemens software te programmeren zijn. Maar dat wil niet helemaal lukken. Maar goed, ik heb nog een oud beestje. Vroeger hield ik daar mee bij hoeveel onze 3 zonnepanelen in op dak van de schuur aan stroom maakte. Dit is wel een Siemens en die doet het dus wel gewoon. Als gezegd, hiermee dus een beetje aan het hobbyen geweest.

Nu moet er wat gedaan worden aan ons (internet)netwerk. De hoofdrouter is van onze internetprovider. Via een netwerkkabel is er in de stal een oude router aangesloten, zodat ik daar ook internet heb. Vroeger was de PLC in de schuur aangesloten op die router en kon ik binnen in huis programmeren. Nu sta ik in een koud gereedschapshok en na een uur voel ik mijn voeten niet meer, dus ik wil weer gewoon binnen kunnen zitten met een laptop. Ik kan alles mee naar binnen nemen natuurlijk, maar dat is niet het plan. Het moet gewoon werken zoals ik het in Nederland werkend had. Nu is dus het probleem dat ik de PLC in huis niet kan bereiken. Ook al het andere in de stal is niet te zien voor speciale software. Ik vermoed dat er iets gedaan moet worden in de router van de provider en daar kan ik niet in. Maar ik moet nog even verder zoeken want in nog een andere router, ook aangesloten op de hoofdrouter, dan ik wel, zeg maar, heen en weer kijken. Ik zal het ooit werkend krijgen!

Dan had ik het een tijdje terug over ons terrein in Chili. Dat moet verkocht worden en als het aan ons ligt zo snel mogelijk. We zijn als eens bezig geweest met een makelaar (?) die er vreemde praktijken op na hield. Zij wilde zonder onze toestemming gaan kijken en ging de sleutels halen bij een Nederlanden die wij daar kennen. Die Nederlander was blijkbaar zelf afspraken gaan maken. Gelukkig belde zijn ex met ons om er een stokje voor te steken. Ik heb toen gezegd dat we met niemand iets gaan doen die we niet persoonlijk gezien hebben, dan verkopen we maar niets. Mijn zwager is advocaat en kwam met een makelaar op de proppe. Ik ken haar niet, maar Sol wel. Het blijkt een kennis te zijn van haar moeder. Heel de familie kent haar. Nu hebben we met haar contact. In tegenstelling tot de vorige, een vrouw van een jaar of 30 heeft deze iets meer ervaring als makelaar, waarschijnlijk meer dan dat de vorige oud was. Voor deze makelaar na de netwerk werkzaamheden een zetje foto’s verzameld en opgestuurd. Kan zij ook weer door.

13 reacties

 1. Hoi Rob,
  Dat zou wel leuk zijn als daar wat schot in kwam, en misschien hebben jullie in deze vrouw meer vertrouwen. Van je pc en nog wat daar heb ik geen kijk op ik zou zeggen ,doe je best maar..morgen een fijne dag met Sol. Gr. Ma

 2. Hola,

  Ik denk dat ik, naast je moeder, niet de enige ben die van het abacadabra van vandaag NIETS snap.
  Vind ik dat erg…..nee hoor het zal wel zo zijn zoals je zegt en als jij het niet snapt wie ben ik dan. Witte koppen op paaltjes zijn voor mij wel te snappen en te zien.
  Ben heel erg benieuwd wat de nieuwe Chileense makelaar (of is het makelaarster ) iets kan betekenen om een deel van jullie landgoederen van de hand te doen. Als je er veel voor wilt hebben moet je in Roebels denken dan word per dag het getal groter. Nu reeds een voor proficiat voor Sol en een hele fijne verjaardag morgen de 12-de.

  Houdoe

 3. Hoi Rob en Sol.

  Sol, muchas felicidades
  Rob jij ook gefeliciteerd met Sol
  Ik wens jullie een gezellige dag.
  Ik neem hier een lekker glaasje wijn op jullie gezondheid.

  Groetjes, Willy

 4. Dag Sol en Rob – Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag Sol. Rob ook natuurlijk, en heel veel mooi en gezonde jaren toegewenst, maak er een fijne dag van🥂🍾🎂🎉 Wat heeft Antares een goed leven zeg, uit bed getild worden en op haar wenken bediend nou ze heeft het voor elkaar bij jullie😄Fijn weekend samen lieve groetjes Biddie

 5. Sol, van Harte Gefeliciteerd met je Verjaardag en nog vele gelukkige jaren samen met Rob ,
  hopelijk gaat het snel lukken met de verkoop van het grondstuk, op afstand is het altijd moeilijker mits je een vertrouwd en bekwaam persoon hebt dus het zal nu wel lukken.
  Geniet de dag samen ,
  Groetjes,
  José

 6. Je moet eerst een elementaire verbinding tussen de PLC en de laptop maken. Ze moeten elkaar ‘zien’ via ping. Als de PLC op het netwerk zit kun je in de router kijken welke apparaten een ip adres hebben gekregen. Je PLC hoort daar ook tussen te staan.
  Als de PLC een vast IP adres heeft, wordt het lastig als je dat niet weet. Je kunt de PLC dan resetten en de procedure uit de handleiding volgen.
  Sommige apparaten hebben ping na een reset als default uitstaan. Je kunt dit misschien via een display op de PLC aanzetten.

 7. Rob HARTELIJK GEFELICITEERD met Sol haar verjaardag. maak er een gezellige dag van en nog veel mooie en gezonde jaren in Spanje.

  groetjes Corrie en Wijnand.

 8. Prachtige verhalen over het leven van alledag met de uitdagingen waar je tegenaan blijft lopen. Sol, gefeliciteerd met je verjaardag, ik hoop dat de lezers nog lang kunnen genieten van jullie avonturen.
  Missen jullie Chili? Jullie zijn een positief stel met enorm veel energie. Jammer dat er wel veel bewolking is (en nu ook nog te koud/nat) om aan stargazing toe te komen. Succes met het internet gebeuren, (daar hebben wij ook ervaring mee, zelfde verhaal, het blijft lang tobben). Een gezellig verjaardagsweekend gewenst. Groet vanuit Albatera aan de Costa Blanca

 9. Van harte gefeliciteerd Sol, met je verjaardag. Maak er samen met Rob een gezellige dag van. Ik geniet elke dag van jullie blog, met een bakkie erbij, mooi begin van de dag. Groeten Ruud en Marja. Den Helder.

 10. Hola Sol, Feliz Cumpleanos. Fijne dag verder. En jij natuurlijk ook gefeliciteerd Rob met Sol d’r verjaardag.

  groeten

  Martin

 11. Sol van harte gefeliciteerd, maak er samen met Rob een fijne dag van.

  Wij zijn nu in Amsterdam dus ook van Anouk de beste wensen.

  Rob alvast het beste met de operatie.

  Lieve groeten,

  Ome Karel en Marianne

 12. Hola Sol, Feliz Cumpleanos. En jij rob gefeliciteerd met jou Sol. Maak er samen een hele gezellige dag van en hopelijk hebben jullie niet te veel last van Storm Celia. Jij geeft ook niet snel op Rob met alle technische apparaten en ik geloof wel dat jij een oplossing vind. Je bent vasthoudend. Nog een fijne zaterdag verder. Gr. Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *