Niet Zo Veel Te Melden

Vandaag eerst uitgeslapen en daarna tv gekeken. Als de zon even later weer lekker zijn best doet zet ik weer een stoel klaar op de binnenplaats en ga lekker verder in een boek. Eerst komt Terra weer laten weten laten weten dat lezen niet gezond is en dat spelen met haar een beter tijdverdrijf is. Als ik even later verder kan met lezen komt Julio mij mij bezig houden. Ook met Antares ga ik twee keer een lekker stuk wandelen. Vandaag is waarschijnlijk de laatste dag met mooi weer, dus nemen we het er maar van.

Met de buren willen we ook een nieuw contract. Volgens hun is er alleen een mondeling contract, maar wij hebben iets op papier uit 1997 met een revisie in 2005. Nou denk ik dat de geldigheid van het contract en de revisie zijn komen te vervallen toen wij het kochten, maar ik weet te weinig van contacten en de geldigheid ervan dus dat moeten we uit laten zoeken. Ik probeer ondertussen wel wegwijs te worden over wat er in staat en ik kan je vertellen dat er geen touw aan vast te knopen is!

De percelen hebben nummers, maar die worden in het contract niet gebruikt. Daar staat beschreven dat het om een weiland gaat met buren die en die, en aan de andere kant buren zus en zo. De namen die in dat contract als buren staan zijn naar alle waarschijnlijkheid niet meer de eigenaren omdat ze niet meer leven of de boel verkocht is. Dus hoe moeten wij dan weten om wat wel stuk het gaat. Daar komt bij dat de vorige eigenaar van alles wat wij nu hebben, vroeger meer grond had. Als dat dan ook in het contract staat wordt het alleen maar onduidelijker.

Komende dagen maak ik een lijst van grond en de nummers die daar bij horen en dan gaan we in Chantada bij een organisatie eens voor informatie over hoe het allemaal werkt en hoe we een nieuw contract opstellen wat meer van deze tijd is.

12 reacties

 1. Hola,

  Vandaag is dus eigenlijk een “echte rustdag” geweest. Niet slecht met 2 van die eigenwijze katten in de buurt. Helemaal zonder werk heb je toch niet echt gezeten. Je verdiepen in contracten waarvan de gebiedsbeschrijvingen, zoals jij het zegt, mij doen denken hoe het hier eraan toeging in de Middeleeuwen. Zoiets als “links waar Piet woont en rechts halve dag gaans bij Rinus Jan zijn zoon etc.” Hoe het ook beschreven is als jullie maar weten wat jullie willen dat is belangrijk en niet wat de buren zeggen “er is geen contract”.
  Succes met met contractvoorbereidingen en doe er nog maar ’n snipperdag bij.

  Houdoe

 2. Fijn dat het goed gaat met je en dat je lekker van de zon kan genieten.Wel leuk dat de poezen met je willen spelen. En je al best snel flink kan wandelen. Ziek goed uit dan komt het allemaal goed, nog een fijne avond samen.

  • Hallo Mieke,

   Dat wandelen gaat prima, daar heb ik eigenlijk helemaal geen last van. Soms zijn mijn buikspieren stram en dan loop ik wat raar. Maar van de liesbreuk of waar die zat heb ik geen last met lopen

 3. Hoi Rob,
  Lekker aan het uitrusten maar ik weet dat je daar eigenlijk geen zin in heb. Maar ja het kan niet anders. Succes met alles uitzoeken. Gr. Ma

 4. Hoihoi , denk dat je nu al slaapt ! Van niksen wordt je lui .
  Fijn dat je in elk geval wel weer een eind kunt wandelen , dat breekt de tijd . Hoop dat het morgen nog wel droog blijft voor je . Goed dat jullie alles goed nakijken en hulp erbij zoeken betreffende de contracten ( die er niet zijn🤔) Heel veel succes ermee .
  Ik ga ook slapen , het is weer mooi geweest .
  Groet . 👋😴👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️

 5. Die 2 willen volop genieten van hun baasje die anders altijd met van alles in de weer is dus ook jij geniet van deze aandacht ha…en een rustperiode doet goed.
  José

  • Hallo José,

   Het is ook echt wel heel leuk hoor twee van die kroel katten. We zijn blij dat we ze in het begin ook heel veel aandacht hebben (moeten) gegeven. Daar plukken we nu de vruchten van. Bij de buurvrou lopen er ook een hoop katten, maar zij kan ze niet aanraken.

 6. niet veel te melden zeg je, nou dat valt wel mee. Ik kan je vertellen dat waar je mee bezig bent wel heel belangrijk is, je betaalt over je stuk grond toch belasting. Heel klein stukje ervaring in de loop der tijd. Succes met uitzoeken en natuurlijk met de herstelperiode. Groetjes

  • Hallo Lady Wieser,

   Ja ja, belangrijk is het zeker. Telkens komen we weer ergens achter. Overal pikken we wat informatie op. Je zou kunnen zeggen wat we een hele boel klepels hebben en de bij behorende klokken ook maar we weten niet wat bij elkaar hoort.
   Maar volgende week weten we vast weer wat meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *