Niet Echt Een Productieve Dag

Al sta ik vroeg op vandaag, veel heb ik niet gedaan. In de keuken heb ik niets anders gedaan dan koffie gezet. Als ik alles op TV heb gezien wat ik wil zien ben ik wel een beetje verbaast na het zien van de Avondshow van Arjen Lubach. Hij heeft een onderwerp over Heineken. Heineken blijkt nog gewoon te opereren in Rusland. Sterker nog, ze zijn volgens het programma in de gaten in de markt gesprongen die andere lieten toen die wel uit Rusland vertrokken. Voor Heineken geld dus de nieuwe slogan  ‘Heerlijk helder bommetje’. Lijkt me handig dat de Nederlandse regering eens een bommetje onder het bestaan van Heineken gaat leggen. Wij komen het in ieder geval niet meer.

Maar terug naar het hier en nu bij ons in Freán. Ik kijk een beetje op internet als ik klaar ben met TV kijken. Als ik ook daar mee klaar ben ga ik naar de plaatselijke electriciën informeren of ik daar kan werken. Maar het kantoor / winkel is gesloten. Morgen nog een poging. Met het solliciteren is me nog iets opgevallen. Het is iets wat hier wel vaker voorkomt. De provincie is heel belangrijk. Natuurlijk heb je in Nederland ook met bepaalde zaken met de provincie te maken, maar hier is het erger. We hebben al een paar keer wat gehad waarbij we in de stad Ourense iets wilde regelen, maar dat kon niet omdat wij uit de provincie Lugo komen en dus niet in de provincie Ourense geholpen kunnen worden. Dan gaat het dus over dingen van de overheid. Nu had ik ook gesolliciteerd bij een bedrijf waar ze schakelkasten voor bedrijven en fabrieken maken. Dat bedrijf zit in de stad Ourense en dus ook in de provincie Ourense. Het is 25 kilometer bij ons vandaan dat bedrijf. Maar ik ga niet door in de selectie want ik kom niet uit de provincie Ourense. Het kan dus zomaar zijn dat ze iemand aannemen die 80 km van het werk woont maar in ieder geval uit de provincie komt. En dit is iets wat ik al bij meer vacatures heb zien staan. Ik snap niet dat ze hier niet naar de afstand tot werk kijken. Op de banen websites kun je dat ook niet aangeven. Als ik bijvoorbeeld in onze provincie zoek, dan zijn er best geschikte banen. Maar die zijn wel 100 op meer kilometer weg. Lastig kiezen als je tot 50 km van huis wil werken.

Ik ben ook nog even bezig geweest met de foto’s van de kommeet. Daar moest ik nog een geheel van maken. De komeet is bijna niet meer te zien en nu met de bewolking hier zeker niet meer. Dus dit is een van de laatste foto’s die ik er van heb kunnen maken. Over 50000 jaar kan ik een volgende poging doen, als de telescoop het dan maar doet?

Comet C/2022 E3 (ZTF)

In de achtertuin heb ik vorig jaar een afscheiding gemaakt met wat paaltje en van dat plastic oranje gaas. Dat was om Antares en Foskie buiten te kunnen laten zonder er bij te hoeven zijn. Maar omdat Foskie altijd weet weg te komen werkt het dus niet.

Van de achtertuin maken we verder geen gebruik. Soms lieten we de koeien van de buren er even een ochtend in grazen. Veel te klein voor die koeien, maar dan was het gras wel weer kort en hoefde ik het niet met de bosmaaier te doen. Andere keren maaide ik het gras wel met de bosmaaier. Maar we laten de kippen er nu al ruim een half jaar scharrelen en in dat half jaar is er nog geen bosmaaier of koe geweest, dat hoeft niet want de kippen houden het bij.

Maar die kippen gaan maar tot het plastic gaas. Aan de andere kant van dat gaas is het gras dus wel lang. Tijd om het lelijke zooitje af te breken en de kippen verder te laten werken. Omdat ik het poortje van de achtertuin open laat staan nemen de kippen het er even van en gaan ergens anders aan de scharrel, ze gaan het koeienpad op.

Al een tijdje hebben we niet iedere dag 3 eieren van de kippen. Prima want wij eten geen 3 eieren per dag. Dus als die kippen geen zin hebben leggen ze lekker niets. Vandaag ga ik ook even eieren rapen in het hok. Er liggen geen eieren. Als ik met bovenstaande werkzaamheden bezig ben kom ik tussen onkruid een hoop eieren tegen. Er liggen zelfs witte eieren bij en die zijn van de kip zie al heel lang geen eieren meer legde, dachten we. Het zijn eieren van de kip die ziek is geworden, alle veren vielen uit, en niet meer leeft. Alle kippen blijken dus wel iedere dag eieren te hebben gelegd alleen niet op de plaats waar ik ze verwachtte te vinden. Deze eieren op de foto heb ik weggegooid, geen idee welke van vandaag of gisteren zijn of van 2 maanden terug.

In het eigenlijke kippenhok, buiten tegen de keuken, groeit een heleboel “kleine maagdenpalm’ ….als ik het goed heb. Het groeit als kool! Het is het hele jaar door groen en er komen paarse bloemetjes is. Op stukken van het koeien pas is de begroeiing niet mooi. Bij de kippen trek ik hier en daar van de plant met kluit en al uit de grond en plant die tegen de zijkant van het koeienpad. Als het aan wil slaan en ook weer wil groeien als kool dan is het hele koeien pad over een paar jaar het hele jaar groen met paarse bloemetjes. Nou wat wil je nog meer? 

6 reacties

 1. Hola,

  Als niet alcohol drinker hoef ik dus ook geen ander merk te zoeken. Helaas is het zo dat er altijd, en dat is ook altijd zo geweest, mensen en bedrijven zijn die zich totaal niets aantrekken van welk oorlogsgeweld dan ook. Voor hen teld alleen maar kassa.
  Bij jullie is het op de arbeidsmarkt dus nog erger als partijen hier in Nederland die mensen buiten willen houden. Hier (nog) niet per provincie. Maar ja of je het nu leuk vind of niet je hebt ermee te maken. Zo heeft ieder land zijn eigen voor en nadelen evenals het achteraf wonen.
  Ik heb het vermoeden dat je echt de komeet voor het laatst gezien hebt. Ook al komen er wellicht nog volgende levens voor jou de vraag is dan maar of jou actief geheugen dan nog terug gaat tot Frean.
  Jammer van de kippen produktiviteit op die verborgen plaatsen maar je hebt gelijk ze weg te gooien. Je weet immers maar nooit.

  Houdoe

 2. Goedenmorgen , jij zei geen productive dag ? Als ik het zo lees ben je wel mooi de hele dag bezig geweest met van alles en nog wat . Ook dat is “productie” en moet gebeuren .
  Wat leuk dat maagdenpalm (is het wel vlg.mij)dat zet zich gemakkelijk uit dus…wie weet idd een prachtig groen pad in de toekomst .
  Alweer een GEWELDIGE FOTO van de komeet , mooi duidelijk ! Heel veel dank weer !👍👊 50000 jaar wachten lijkt me een beetje lang , dus wij zijn superblij met deze foto’s .
  Dat wordt voortaan elke dag een “ommetje” maken om te kijken of er ergens een eitje ligt . Wel jammer van die andere maar idd beter ze weg te gooien.
  Kun je Antaris niet africhten dat ze eieren gaat zoeken ??😂.
  Bier van Nederland drinken we al niet meer sinds we in Spanje wonen. Het bier hier is heerlijk vooral Victoria 😋, beetje duurder maar voor af en toe een …
  Fijne vruchtbare dag daar . Hier verder met ons terras . De eerste 110 ltr afval en troep is al weggewerkt . Pfff het lijkt wel een tuin zoveel.
  Groet . 🌞👍👊😂😄🙋🙋‍♀️

 3. Wat een regeling met dat werk , kunnen ze een goeie kundige kracht in dienst nemen laten ze die schieten dat hij/zij niet uit hun provincie komt , denk ook eens aan de brandstof wat verspilt wordt enz. enz. , 🥹
  Succes,
  José

 4. Wat betreft het werken: De provincie is belangrijk in verband met de Seguridad Social. Ze moeten er gevestigd zijn (of bereid zijn zich er te vestigen of een payroll bedrijf in de arm nemen).

 5. Goh, ik heb een totaal andere reden om geen Heineken meer te drinken. En dat was de commercial in 2021 met dansende en feestende mensen. De slogan was: “Cheers to the vaccinated. Time to join them”. Een duidelijke oproep dus om je te laten inenten met experimentele troep. Heineken is er uiteindelijk van terug gekomen, toen duidelijk werd dat het hele covid-gebeuren niet zo dodelijk was als voorgesteld werd. Maar hoe het ook zij, ik drink hun bier niet meer. Dat ze willen blijven investeren in Rusland, moeten ze zelf weten. Ik heb er niks op tegen. Die sancties die Europa op legt aan Rusland halen totaal niks uit. In tegendeel. Rusland deert het niet. Alleen de Europese burger is de dupe ervan. Ik praat nu in het algemeen over sancties. Niet speciaal over Heineken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *