Net Zoveel Te Melden

Zoals de titel doet vermoeden heb ik vandaag niet zoveel te melden. Maar ik moet toch wat schrijven zonder het uit mijn duim te zuigen. We gaan eerst maar een rondje lopen in de stromende regen. MAar wel kort, dus poepen, plassen en weer terug. Daarna wil ik OP1 kijken maar de wind blaast de internetverbinding telkens als een kaars uit. Dan tijd om iets te gaan doen in de eetkamer. Ik wil verder met het grijs op de muren. Gelukkig is het vandaag iets minder koud dan gisteren. Je vraagt je vast af wat dat met grijze verf en een muur te maken heeft. Nou, heel simpel. De radiatoren moeten van de muur af, dus kan de verwarming niet aan. Ik laat het water uit de CV, demonteer even later 2 radiatoren en schilder de muur. 

We hebben ook in de hal nog een radiator waar van de plastic ophangbeugels stuk zijn. Die radiator zit nu tijdelijk vast met een touw aan de muur. Orion denk echter dat hij een hamster is en moet dus alles stuk knagen, ook het touw! Nu het water toch uit het systeem is vervang ik die beugels ook maag gelijk. Als de verf op de muur droog genoeg is monteer ik de radiatoren terug tegen de muur. Het systeem onder druk zetten valt niet mee. De bron met de pomp geeft nog steeds geen water. Maar gelukkig weet de bron zonder pomp de 1,2 bar te halen die op het systeem moet staan. Ik schakel de ketel in en ga ontluchten.

We gaan weer naar het weiland met Antares en Orion. Orion mag weer los en gaat er weer vandoor als een op hol geslagen paard. Het zal vast spelen zijn wat hij wil doen, maar keihard op Antares af rennen en dan niet remmen is niet leuk, niet voor Antares en niet voor ons. Hond aan de lijn en een streep naar binnen toe!

Antares en ik gaan nog even met een bal spelen en stenen zoeken. Ook als ik de stal schoonmaak blijf ze er bij. Dat schoonmaken van de stal kon eindelijk weer een keer goed gedaan worden. Die koeien hebben 4 dagen binnen gestaan, mochten niet naar buiten vanwege de kou, regen en de wind. Maar omdat nu de zon schijnt en het in de zon zelfs warm is mag het weer, en daar zijn ze blij mee!

Nu het mooi weer is ga ik met de ladder maar eens goed kijken hoe het bij het raam zit wat we willen vervangen door ook een deur/raam. De latei die ik dacht te zien zitten van beneden af gezien, blijkt een houten balk. Op deze balk steunt één dak balk. Het lijkt mij dus geen probleem het raam te vervangen door een deur. Gaan we volgende week regelen en bij redelijk weer slijp ik ook maar gelijk het gat. Hier kan ik er vanaf buiten beter en veiliger bij dan bij de andere deur.

Sol beld nog maar een keer met het bedrijf van de waterpomp in Chantada. Als ze iemand aan de lijn krijgt blijkt deze vrouw ons niet te kunnen helpen, het blijkt de schoonmaakster te zijn die Sol aan de lijn krijgt. Als ze na de siësta nog eens belt krijgt ze weer een vrouw aan de telefoon die van haar Spaanse bureaustoel afvalt als ze van Sol hoort dat er nog geen monteur geweest is. Maar nu komt het goed….. ja zeker, we wachten we af.

Reacties op het blog. Er zijn dagen bij dat er nogal wat binnen komen en dat is leuk! We lezen ze iedere dag als ze binnenkomen, ik krijg ze via de mail gelijk te zien. Soms heb ik een reageer dag en reageer ik dus op jullie reactie. Vandaag ook camera adviezen. Maar ook met camera(s) gaat Orion natuurlijk gewoon door met slopen. We kunnen het dan ook zien op onze telefoons als we niet thuis zijn. Dan kunnen we het dus ook niet stoppen. Maar goed, blijf vooral reageren op het blog!

4 reacties

 1. Hola,

  Jammer dat Orion zo vernielzuchtig is. Hopelijk is dat van tijdelijke aard. Race energie zit er kennelijk wel voldoende in. Fijn te horen dat het idee van nog een raam/deur in de eetkamer technisch verantwoord en dus uitvoerbaar is. Het zou fijn zijn als je in ieder geval voor het afwerken van de kamer het gat in de muur kan krijgen dat scheelt weer een hoop slijp en hakstof binnen. Voor de Kerst daar de nieuwe oplossing in gaat vast niet meer lukken natuurlijk. Hopelijk heeft die mevrouw die van haar stoel afgevallen is geen letsel overgehouden en kan ze het nog op tijd doorgeven. Ja weer een manjana.

  Houdoe en fijn (produktief) weekend

 2. Nou zeg niet veel te vertellen er is heel wat gebeurd hopelijk heeft die dame nu echt wat ondernomen , ben benieuwd.
  Wat doe je met zo’n hond als Orion heel veel buiten laten uitrazen en alle speeltjes afpakken maar wel Antares beschermen door voor Antares te gaan staan als hij komt aanrennen , we volgen een programma op TV van een honden opvoedkundige en die doet zulke dingen en warempel het helpt consequent uitvoeren , hoop dat het goed komt hij heeft heel veel aandacht nodig, succes.
  Gr. José

 3. Ach gut Anteres heeft wat te verduren met een aanstormende medegezel. Je weet natuurlijk ook niet de afkomst van Orion en daardoor ook niet of die vernielzucht er altijd is geweest. Hopelijk word het minder als hij helemaal gewend is aan jullie aandacht en regeltjes fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *