Net Als In Nederland!

Net als in Nederland. Ja echt! Heb ik na een week weekend mijn weekend van anderhalve dat, regent het pijpenstelen op de eerste dag van mijn welverdiende weekend. Ja, ik weet het. Het is pas vrijdag, maar ik heb een flexibel weekend. Het heet ook geen weekend, het zijn dagen om uit te rusten. Vandaag dus rustdag 1, nou veel meer dan voor de TV hangen met Antares op schoot heb ik niet gedaan. Morgen nog een halve dag weekend, dan moet ik eerst in de ochtend werken en ben dan de rest van de dag vrij.

Vandaag kijk ik ook maar eens in de paddenstoelenkweek doos of er nog wat te oogsten is. Er staan twee grote paddestoelen in waarop bovenop een vorm van paddestoelen groeit. De kweek doos heeft zijn best gedaan en voor die ongeveer 20 euro hebben we een hoop paddestoelen gegeten. Volgend jaar gaan we toch maar de paddestoelen oogsten die hier gewoon groeien, ik weet welke ik moet hebben. De doos kan in ieder geval weg.

Sol is vandaag een beetje zenuwachtig. Vandaag heeft ze een sollicitatiegesprek om 13 uur. Alles moet stil zijn. Wilde de laatste waar ze een gesprek had een snelle internetverbinding, wil deze zeker weten dat er gewerkt kan worden in een stille omgeving. Gelukkig is de wasmachine op tijd klaar met centrifugeren als Sol een Zoom gesprek heeft met een Nederlander van een Nederlands bedrijf gevestigd in Spanje. Het gesprek gaat goed en ergens volgende week zal ze meer horen.

Als we om boodschappen gaan in A Barrela en ik in de auto zit te wachten krijg ik een email binnen. Ik kijk en het blijkt een mail van de tussen persoon van de auto verzekering. Die is via Orangeinsurance verzekerd bij Caser. Caser zegt de verzekering eenzijdig op omdat ik te veel geld heb gekost. Raar. Ik mail gelijk even terug, met de vraag om wat meer uitleg en ik vertel dat ik één keer ben aangereden en ik één keer een aanrijding veroorzaakt heb. Volgens de tussenpersoon blijkt het in Spanje gebruikelijk te zijn je dan uit de verzekering te zetten. Beide schadegevallen tellen namelijk voor de verzekering als schade geval en dat daarvan een mijn schuld niet is maakt niet uit. Nou dan geen Caser verzekering meer. Ik mail nog een keer terug dat ik er natuurlijk ook mee stop om Orangeinsurance en Caser aan te raden om een verzekering af te sluiten. Misschien dat de tussenpersoon niet veel blaam treft en voor het karretje gespannen wordt van Caser, maar mij maakt dat niet uit. Ik raad beide niet meer aan. Ik krijg nog een mail terug dat ze mijn woede begrijpen. Maar van woede is geen sprake. We gaan gewoon op zoek naar een nieuwe verzekeraar. Inmiddels weet ik dat er verzekeraars zijn die deze praktijk inderdaad bezigen en je uit de verzekering zetten al heb je niets op je verzekerings kerfstok.

Het is droog en Antares wil een rondje gaan lopen denk ik. Laten we dat maar gaan doen. Cleopatra is overigens nog niet bevallen.

15 reacties

 1. Wij waren ook bij Caser verzekerd en we verkochten onze auto 3 dagen nadat het verzekeringsjaar in was gegaan en kochten geen andere auto meer. In Nederland krijg je dan je resterende premie terug hier in Spanje niet Ze houden het geld een jaar vast en daarna vervalt die gewoon. Koste ons toch veel geld. Wat fijn dat het sollicitatiegesprek goed is gegaan Bij Sol, nu duimen we voor haar dat ze goed nieuws krijgt volgende week.Wel jammer dat op je eerste vrije dag het zo regent. Fijne avond nog.

 2. Hola,

  Wat is het toch een heerlijk deel van de wereld waarin we leven. Je mag en kunt hier bijna alles zeggen. Zelfs dat iemand gedemoniseerd word terwijl de persoon waar het over gaat vrijwel alleen demonische denkenbeelden de wereld ingooid. Ik weet er nog wel een paar zoals, de wereld is plat, de zee is hoog boven ons en de lucht diep onder water.
  Maar alle gekheid op een stokje het stof van de Nederlandse verkiezingsuitslag begint in te dalen en langzaam maar zeker zullen we gaan ontdekken wat verkiezingsbeloften echt waard zijn of waren.
  Wat een raar verhaal van die autoverzekering. Het is niet te hopen dat andere verzekeringen ook inzage in dat soort gegevens hebben.
  Wat leuk en fijn te horen dat Sol weer een sollicitatie gesprek heeft gehad. Een garantie kon ze in ieder geval wel geven en dat is dat zij vanuit een rustige omgeving kan werken. Geen last van buren of langracende auto’s.
  We duimen richting de uitslag volgende week.
  Bij jullie slecht weer bij ons heerlijk 17 graden en geen wind dus voor mij was het wat pedaleren en Jan Meulemans verwennen met pralines gevuld met advocaat. Iedereen weer blij.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Wat de beloftes waard zijn is na de verkiezingen altijd de vraag bij alle partijen.
   Van verschillende (reacties en Xavier) begrijp ik dat het wel een meer voorkomt Als dat zo is dat meer het doen dan lijkt het me niet moeilijk een ander te vinden. Sol gaat maandag bellen voor een verzekering.

 3. Goedenavond,
  Dat van die verzekering is “normale”praktjk hier in Spanje. Als je een keer afgesleept moet worden (Grua) gaat het nog wel, maar bij echte schade moet je daarna wisselen… Dat geldt voor alle verzekeringen. Inboedel, ziektekosten enz. Na een inbraak gooien je ze er ook vaak uit.
  Geen andere mogelijkheid om bij een andere verzekering te gaan, tot het volgende akkefietje.
  Aan de andere kant, je krijgt hier zo maar de maximale no claim toegepast zonder dat je eerst 12 jaar schadevrij hoeft te rijden. Das dan weer een voordeel.
  Goed weekeinde.
  Henriette

 4. Hoi Rob geniet ff van je vrije tijd en bedankt vd info over verzekeringen……dan werkt het hier toch net ff anders………….nou ja zo heeft ieder land zijn eigenaardigheid….zo word het nooit saai laten we maar zeggen. Zou mooi zijn als Sol straks ook een baan heeft, en de rust zit volgens mij bij jullie wel goed ………..

 5. Wat een gedoe met die verzekering, misschien maar dat is altijd achteraf had je de de schade die je zelf veroorzaakte niet moeten opgeven, maar waar heb je dan een verzekering voor. Wij hebben al jaren een bij de bank en tot nu toe gaat dat goed, ik weet ook niet of zij dezelfde strategie hanteren. Van de ziektekostenverzekering hebben wij ook geen centje last maar moet er wel bijzeggen dat het niet de goedkoopste is. Jaren geleden hebben zij mensen die zonder verzekering zaten geholpen en helaas hangt daar een prijskaartje aan. Jammer dat het op zaterdag regent, misschien een troost maar hier (Benijofar) regent het ook, morgen zou het weer zonnig zijn, ik hoop bij jullie ook. Fijne dag verder

  • Hallo Lady Wieser,

   Als het een schade van 20 euro was geweest misschien wel. Maar het is natuurlijk van de zotte dat als je premie betaald je zelf schade zou gaan betalen. Waar ben je dan vor verzekerd. We zoeken gewoon een andere, komt vast goed.

 6. Hola, dat van de verzekering is ook hier in Nederland, ik kon moeilijk een andere verzekering afsluiten omdat we te veel schades hadden, overigens allemaal schades die veroorzaakt werden en verhaald werden op een andere verzekeraar omdat het niet onze schuld was, toch wordt dat ons aan gerekend in mijn ogen bizar, wat kan ik er aan doen doen iemand in een parkeer garage waar mijn auto geparkeerd staat tegen mij aanrijdt?? ff voorbeeld

  • Hallo Simone,

   Dat dat in NL ook gedaan wordt heb ik nog nooit gehoord. Wel eens gehoord dat een collega zijn auto niet meer kon verzekeren om dat er vwel verdacht veel autoradios uit werden gestolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *