Net Als In Nederland

Nou, lekker dan. Het is hier net als in Nederland. Ik kom er zo op terug. 

Vandaag ga ik een uur eerder aan het werk, zodat ik ook een uur eerder klaar ben met werken. We hebben wat dingen te doen in Ourense vanmiddag. Ik geef alle koeien te eten en zet de koeien in de tweede stal vast. Opa gaat straks een rol gras naar de wei brengen. Ik ga verder met mijn ding. Maar waar blijft opa? Als ik koffie sta te drinken, komt er iemand aanrijden. Een man stapt uit de auto, hij heeft folders vast en wil weten wanneer Pablo komt. Geen idee, meneer. Kan zo zijn, maar ook pas over een uur. Hij gaat bellen en is even later weg. Waar blijft opa! De tijd begint namelijk een beetje te dringen. De voedermachine komt aanrijden en ik geef aan de chauffeur door dat de stal achter ook voer moet hebben. Hij doet eerst de stal met de melkkoeien. Opa! Waar blijf je? Als de machine klaar is met de melkkoeien moet hij het voer klaar gaan maken voor de tweede stal. Daarvoor had opa een baal gedroogd gras met de tractor klaar moeten zetten. De man wijst naar het beetje gedroogd gras wat er nog ligt en zegt dat het niet genoeg is. Ik wijs naar een baal die op een pallet staat en snijd die open. Hij staat eigenlijk niet goed voor de machine, maar goed, het is allemaal gelukt.

Daar komt Pablo aan. Of alles goed gaat wil hij weten. Nou, nee. Waar is je opa? De koeien staan vast voor een rol gras, ik wijs naar de zooi gedroogd gras en vraag nog eens naar opa. Hij lacht, opa zit bij de kapper. Leg mij dan volgende week maar even uit met welke handels ik wat moet doen op de tractor. Vroeger ook tractor gereden en met de tractor van de buren rijdt ik ook als ik hem nodig heb. Dus moeilijk is die tractor van jou ook niet. Maar volgende week, nu geen tijd. Pablo gaat weer. Iets bij de kippen stal en de zonnepanelen daar. Als ik even later op een knopje druk van de bediening van de melkmachine voor de kalfjes, waar ze melk van drinken, gaat het licht uit op de machine. Even later gaat het aggregaat aan. De stroom is in de omgeving weer eens uitgevallen.

Voor de kalfjes zal het een worst zijn of er wel of geen stroom is. Die dutten gewoon lekker door, op eentje na dan.

Als ik thuis ben, moet ik even de auto wat uitmesten voor we naar Ourense gaan. Ik heb nu weekend en de zon schijnt nog. Als we onderweg zijn naar Ourense vallen de eerste druppels, daarna is het alleen maar harder gaan regenen. Net als in Nederland dus, ik heb weekend en het regent! We hebben een heel programma in Ourense. Eerst gaan we de lekke band laten repareren. Maar de scheur blijkt te groot voor reparatie. Door naar de volgende, dat is de Leroy Merlin. Voor ons zelf niets nodig maar wel wat hout voor het kastje van de buren. Voor de reparatie van een scheur in het doek van onze partytent heeft Sol een bedrijf gevonden net iets voorbij de Leroy Merlin. Het is een bedrijf van hele dure zonweringen en partytenten. Nou, repareren kan. Maar dan moeten we weg zijn van de man. Aan die goedkope rommel doet hij liever niets. Sol maakt zich een beetje boor. Laat die vent, als het doek gemaakt is, is het toch goed. We hoeven overigens verder niets af te rekenen, maar worden wel nog een keer op onze goedkope tent gewezen. Doei! Laatste keer dat we hier waren. Dan moeten we in Ourense zelf zijn, eerst bij de zorgverzekering om het rekeningnummer aan te passen, maar ze zijn dicht. Sol wil nog naar een winkeltje wat om 17 uur open gaat. We moeten wachten en drinken ergens koffie. Om 17 uur staan we voor de deur. Tien minuten later zijn de rolluiken nog dicht. Ik kijk op internet en de laatste update van een iets van het winkeltje is van 2019. Dit winkeltje gaat nooit meer open hoor Sol, en ik laat de foto’s zien. Laatste adres is de Mercadona en dan naar huis. 

Misschien is er bij sommige wat verwarring ontstaan. Mijn weekend is normaal vrijdag en zaterdagmiddag en nu ineens vrijdagmiddag en zaterdag. Ja…. de komende weken is het omgedraaid. De komende zaterdagen moet ik naar school. Nee, niet voor Spaans maar voor de PRL cursus. Die veiligheidscursus die ik moet hebben om ergens te mogen werken bij bedrijven in bepaalde sectoren. Voor mijn werk wat ik nu heb, heb ik hem niet nodig. Maar het is gratis en Sonja van het arbeidsbureau op het gemeentehuis in A Barrela heeft het allemaal geregeld. 60 uur les, 20 uur op school en 40 uur online. Hopelijk is het allemaal in het Spaans, want in het Gallisch zal het moeilijk worden 😉

12 reacties

 1. Hola,

  De communicatie met Opa heeft kennelijk nog zijn beperkingen anders zou je hem vast aan hebben kunnen geven dat jij ook wel als kapper voor hem zou kunnen functioneren.
  Alhoewel het vandaag met dat uurtje eerder beginnen toch niet helemaal als gepland ging is het misschien wel een opstapje om voortaan altijd om 8.00 uur te beginnen dan word je middagruimte groter toch. Jammer dat jullie niet alles konden doen als gepland maar goed ook dat zal wel weer geregeld gaan worden.
  Morgen veel succes met de cursus.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Om 8 uur beginnen is lekker. Maar ik wil me daar niet op vast pinnen. Als ik om 9 uur begin zijn er ook nog mogelijkheden om ’s avonds en ’s nachts wat met de telescoop te doen als het weer het toe laat. Op het werk hebben we een koeienstaarttondeuse, die werkt met een accutol. Maar of opa er blij van wordt als ik heb daar meer knip en scheer weet ik niet hahaha

 2. Hoi Rob en Sol,
  Succes met je nieuwe cursus. Ik had van Sol een filmpje gehad over de katjes, Wat zijn ze schattig, ik heb er van genoten. Gr. Ma

 3. Goedenmorgen , je zult nu wel “op school”😉zijn ! Goed je best doen , is toch weer eens iets anders .
  Wat balen trouwens , door de week droog en op je vrije weekend regen ! Dan heb je wel andere wensen .
  Ik maakte me al zorgen om Opa ( jij natuurlijk ook) gelukkig was er niets aan de hand .
  IDD zou de wegen belasting hier wel omhoog mogen , zodat ,de buitenwegen zeker, beter onderhouden worden . Wij hebben het gisteren betaald ;€37.50 !!! Kan toch ook niet !
  Geniet van je “vrije ” weekend , hopelijk vanmiddag wel droog. Stuur de regen aub naar ons toe . Hebben we zooo hard nodig . Alles is grauw en stoffig de hele natuur .
  Groet . 🙃👊👍🙋‍♀️🙋😇🤣👋

 4. Ik had hetzelfde met mijn doek van de pergola, ik was naar bedrijf geweest in de buurt, duur!! daar kon ik een hele nieuwe “goedkope” pergola met doek voor kopen.
  Niet gedaan, doek eraf gehaald opgemeten en groot doek gekocht , zelf alles uitgemeten en naar naaister gebracht en voila voor 80 euro had ik een nieuw doek

 5. Goede avond ik heb net alle blogs vanaf dinsdag zitten lezen, want we zijn tot dinsdag weg met de caravan om samen met mijn broer en vrouw wat vakantie te houden. Waren weer fijn om te lezen en je hebt weer genoeg meegemaakt maar toch net iets rustiger dan anders. De katjes groeien ook lekker en inderdaad is WA groter dan de rest. Nog een fijne avond verder.

  • Hallo Mieke,

   Om de volgende keer bij te blijven op het blog moet jet het voortaan dagelijks uit printen. 4 keer in jou geval. in plaats van een spelletje met een potje bier gaan jullie dan het blog lezen en daar over discuseren 🙂 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *