Nederlands Weer

Al gaat het vandaag weer een beetje, maar de afgelopen dagen was het hier niet te harden. Koelde het nog maar tijdens de warme dagen nog af gedurende de nacht, is dat deze week wel anders. Het weer is Nederlands, te warm, en te vochtig en ’s nachts ook te warm. De dikke muren van ons huis helpen wel een beetje tegen de warmte, maar op een gegeven moment zit de warmte hier ook gewoon binnen en is het niet aangenaam meer. Antares en Foskie weten ook niet waar ze het zoeken moeten. We gaan er dus ook niet veel mee wandelen. Even naar buiten, plassen en poepen en klaar.

Zo ook op mijn werk, ook de koeien staan te puffen. Er zijn er bij die staan te hijgen met hun tong uit hun bek. Ook al is het warm tijdens het werk en wil ik de koeien niet te veel stress bezorgen, toch werk ik in een hoger tempo dan normaal, want, zo ben ik telkens eerder klaar.

Thuis proberen we alles koel te houden door de ramen op de, denken we, juiste tijden open te zetten en weer dicht te doen en de rolluiken te sluiten. Ventilatoren draaien op volle toeren. Al is de wind lekker, ook deze is warm.

Tijd voor Action! Nee, geen schrijffout, ik bedoelde geen actie. Het laatste, of voorlaatste jaar in Nederland hebben we bij de Action een mobiele airco gekocht. Die was net genoeg om onze woonkamer (8×4 meter) in Nederland iets koeler te houden. Vandaag de airco maar eens onder het stof vandaan gehaald en aangezet. Dat de airco alles in huis koel gaat krijgen wagen we te betwijfelen. Maar niet geschoten is altijd mis. Daar komt bij dat met de zonnepanelen de airco gratis draait zolang de zon zijn best doet. 

In combinatie met verschillende ventilatoren is het met de airco aan nog steeds warm in huis, maar al wel wat aangenamer dan dat het gisteren was.

De muurschilderingen van Sol liggen ook even stil. We hebben een hoop tomaten gehad die verwerkt moeten worden tot tomatensaus. Daarna moet het in potten gedaan worden. Normaal als Sol wat klaarmaakt wat in glazen potten gaat, moeten die potten met inhoud koken (?). Op gas vind ik dat een beetje gevaarlijk. Op internet zijn we een elektrische pan tegengekomen die daar speciaal voor is. Dat werkt veel veiliger omdat een elektrisch apparaat beveiligingen heeft die een pan op het gas niet heeft. Die pan komt vrijdag aan en gaan dan gelijk gebruikt gaan worden.

Omdat baas Pablo komend weekend geen tijd heeft om te werken, hij moet zonnepanelen plaatsen, moet ik komend weekend werken. Daarom vandaag al mijn halve vrije dag en morgen de hele dag. Me zelf druk maken met de bosmaaier zie ik niet zitten, daarom maar eens wat opgeruimd in mijn gereedschapshok. Alles is weer netjes en staat weer terug op zijn plaats.

Mijn oog, je zou kunnen zeggen dat ik op het moment een LHBTI Q+ oog heb, want het heeft alle kleuren van de regenboog. Iedere morgen is het weer een verrassing met welke permanente make-up ik de dag ga beginnen. Maar gelukkig is het allemaal al minder aan het worden en heb ik er in het geheel geen last van.

16 reacties

 1. Hola,

  Ik ga er vooralsnog vanuit de onze planning om de sleurhut aan te koppelen de juiste is.
  Nu is het in Frankrijk code rood in een gedeelte en zijn jullie al begonnen met airco te koelen dus tegen die tijd dat wij die kant op gaan/komen zijn het HOPELIJK normale dragelijke temperaturen.
  Dat heet dus planning. Jou niet geplande verkleuring geeft gelukkig geen pijn effecten en ik heb inmiddels via een ander kanaal al een een foto gezien die aan jou laatste omschrijving voldoet.
  Maar met die temperaturen zal jullie Olympisch bad toch ook wel overuren gedraaid hebben verwacht ik of kun je er Foskie en Antaris zwemles in geven.
  Toen ik vandaag de auto aan het uitzuigen was kwamen de buren vragen of we al op vacantie gingen aangezien ik de auto aan het oppimpen was. Mijn verbaasde blik gaf als reactie bij hen……O maar dat deed je vorige jaar toch ook net voor jullie vertrokken.

  Houdoe

  • Hoi PA,

   Hoe het weer in Frankrijk nu is weet ik niet, maar het is hier weer veilig voor mensen die niet van 25+ graden houden. Wind en wolken is wat de klok op het moment slaat.
   Ik heb afgelopen dagen het water van het olympisch bad vervangen. Het was smerig geworden. Pomp/filter werkte niet meer. Nu is alles weer fris, en is het buiten ook (te) fris om te gaan badderen.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Gelukkig dat je geen last heb van je oog.
  Vanmiddag zei ik je dat het bij ons ging regenen maar dat is heel erg mee gevallen er is wel een buitje geweest maar dat viel wel mee. Wij zijn gisteren bezig geweest met pruimen frambozen en tomaten, het was een ravage in de keuken. Wij hadden alles van Ad en Petra gehad. Ik heb de pruimen gekookt je vader had er de pitten al uit gehaald en dan met de staafmixer en dan door de zeef het weer even koken de potten met koud water omspoelendan het spul er in deksel er op even ondersteboven wegzetten omdraaien en dan hoor je even daarna de deksel klikken dan is het vacuüm. Dan hoef je niet zo’n pan aan te schaffen. Pas wel op het is heet. Misschien heeft iemand anders nog een makkelijker tip. En jammer dat het zo warm is bij jullie.groetjes en hou je gemak. Gr. Ma😏

  • Hoi Ma,

   Volgens mij was dat ook de manier zo als Sol dingen maakte. maar ook door de pot met inhoud te koken zo blijft het langer goed. Maar omdat je over vuur minder controle hebt dan een electrische pan hebben we een speciale pan gekocht. Dat is ook gewoon veiliger.

 3. Wij hadden gisteren hier op de Dominicaanse rep. een heerlijk verfrissende storm genaamd ‘Franklin’ nu is het weer ouderwets plakweer. Komende week weer naar Nederland. Hopelijk is Pablo ook flexibel als jij vrij wil hebben als jou dat uit komt.

  • Hallo Erik,

   Ja hoor, Pablo is net zo flexibel als ik. Ik kan beginnen wanneer ik wil, al moety ik wel een beetje rekening houden met het ritme van de koeien. En als ik op andere dagen dan normaal mijn weekend wil dan kan dat ook (als het kan natuurlijk, maar dat geld ook bij mij)

 4. Hola, buenas días. De warmte in Spanje weerhoudt ons ook nog om te vertrekken richting Spanje. Het wordt vast wel koeler. Wij denken ook de westkust van Frankrijk en noord Spanje aan te houden! Het verwerken van al het fruit etc dat doe ik ook zoals je moeder omschrijft. Wij hebben alleen wat druiven. Die lijken mislukt te zijn dit jaar. Vast te nat, te koud en teveel zon gehad. Anders heerlijke gelei en sap ervan gemaakt. Zonder alcohol! Daar hebben we geen apparatuur voor! Volgend jaar beter. Mooi weekend gewenst allemaal!

  • Hallo Joke en Otto,

   Het is al weer veilig hoor om de noord kust van Spanje aan te doen. het is hier nu weer een normale temperatuur. Gelukkig was het maar 2 dagen heet. Zo als mijn moeder schrijft was ook de manier waarop Sol het deed. Maar met deze pan is het makkelijker en veiliger.

 5. Goedenmorgen , Fijn dat de dreun op je hoofd/oog is meegevallen en geen verdere gevolgen voor je heeft. (een kleurenfoto was leuk geweest🙈)
  Ach de warmte , we kunnen er “hoog en breed” – ” lang en kort” over klagen het helpt allemaal geen fl…niets , helaas. Wel fijn dat je er een airco bij hebt zodat die de warmte een beetje uit de ruimte haalt. Ventilatoren zijn heerlijk maar verplaatsen de lucht alleen. Alhoewel we hier ook zeker niet zonder zouden kunnen. Ook hier (zelfs aan de kust ) blijft het voorlopig nog warm/heet. Helaas moet je wel eens wat arbeid verzetten waarna het lijkt of je je kleren hebt aangehouden onder de douche 🤣! Ach we gaan het vast wel overleven , allemaal ff doorbijten en….een regendansje graag !
  ☀️🌝🌞👊👍🫣🙋‍♂️🙋‍♀️👋

  • HAllo Antoinette,

   Zeker! we overleven het wel. En zeker met die vbentilatoren is het wel te doen ook al verplaatsen die alleen de warme lucht maar. Het lijk dan iig koeler. Het is allemaal al weer voor bij met de warmte. We moeten nu in de avond weer iets aan met lange mauwen.

 6. Nog eens leuk foto’s te zien van die lieve twee ze zullen met hun vacht zeker warm hebben , natuurlijk kan het ook beschermend zijn maar met deze hitte ..
  je oog zal nog een paar weekjes duren , gelukkig geen erger letsel.
  Rustig aan doen want er komen vast weer minder goeie dagen, hier moeten wij het doen met regen en onweer en tussen de buien door onze dingen doen, Ineke ik zou langzaam richting Spanje vertrekken 👍🌞🍀
  Goeie reis,
  José

  • HAllo José,

   Gekke hondjes zijn het, eerst hebben ze het warm en willen ze spelen al hebben ze er de fut niet voor. Een dag later hebben ze het weer koud en willen ze niet naar buiten.
   Ik denk ook dat ik nog wel een tijdje met een minder symetrisch gezicht rond loop. Als ik de verkleuring al een heel stuk minder, er zit nog wel een bult.

 7. Ach ja ik herken het hoor, vandaag 37 graden en dan wordt je de lust ontnomen om wat maar ook te doen, maar je kan ook niet de hele dag niksen. Het zal hoop ik niet zo lang meer duren voor het ietsje af gaat koelen. Konden we het maar zelf regelen van de zomer wat koeler en van de winter wat warmer, zodat we minder hoeven te stoken. Het inmaken in weckpotten herken ik nog van mijn jeugd, leerde het van mijn moeder en heb het zelf ook de eerste jaren van mijn huwelijk gedaan. In de winter je eigen groenten en fruit. Later kwam de diepvries en ging het daar in. Succes met alles en nu maar duimen dat het wat koeler wordt. Fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Een weer regelaar… daar teken ik voor. Heel jaar lang 25 graden met een briesje en strak blauwe luchten. Ook ‘snachts natuurlijk zodat ik met mijn telescoop aan de gang kan.

 8. Hey Rob, is er in de loopstal geen regen vernevelaar? Ik heb hier gezien dat ze met hele kleine waterdruppels over de koeien het klimaat net wat aangenamer maken…..lijkt me voor spanje ook niet zo gek…….En verder ja te veel warmte is niet fijn,volgende maand zal het beter worden was mijn ervaring. Sterkte daar en geniet van het heerlijke spanje.Grote groet

  • Hallo Aad,

   Ik weet wat je bedoeld, ik ken het van de metro stations in Chili. Grote ventilator en een vernevelaar er voor. Heel veel koeler zal het denk ik niet worden in de stal. De stal is helemaal open en het tocht er eigenlijk altijd. Maar er komt een moment dat de tocht ook warm is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *