Nancy Sinatra

Nancy Sinatra? Ja! Maar daar kom ik zo op terug.

Vandaag moet er een rekening van iets betaald worden wat te maken heeft met de zonnepanelen. In ieder geval iets van de gemeente, denk voor het aanvragen van de vergunning. Alles gaat hier nog min of meer als 40 jaar geleden in Nederland, dus we moeten er voor naar de bank. We kunnen kiezen uit 2 banken, Abanca en Caixa Rural. Abanca zit in A Barella. Mooi rijden we voordat we naar Ourense gaan daar even langs om te betalen. Er staat een lange rij, Ik parkeer de auto en Sol gaat in de rij staan om te betalen. Na 10 minuten bel ik haar op dat we beter bij een andere bank proberen. We rijden naar Chantada, ik parkeer de auto weer en Sol gaat in de rij staan bij Caixa Rural. Na 10 minuten bel ik haar weer op dat we morgen wel kijken. We moeten naar Ourense en we moeten daar wat winkels bezoeken voor dat alles om 2 uur dicht gaat voor de siësta. We rijden naar Ourense en in een dorpje passeren we een Abanca. Er staat daar zo waar geen rij buiten en binnen lijkt het of er ook niemand staat. Ik parkeer de auto weer en Sol gaat betalen en is even later weer terug. Door naar Ourense.

Net voor Ourense zit een houthandel die ook laminaat verkopen. Daar willen we naar toe. We stappen binnen. Beetje rommelige zaak, laminaat wat we zien ziet er nogal kantoor achtig uit vinden wij en het is per vierkante meter ook nog eens duur. We vertrekken weer en rijden naar de Lyromerlin en kijken daar voor laminaat. Al zijn we het niet helemaal eens over de kleur, we lijken het ook over een kleur een concessie te hebben. Maar verderop zit nog een bouwmarkt. Daar gaan we ook nog even kijken. Helaas, wel laminaat maar niet iets voor ons en dat wat ik wel mooi vindt is 30 euro de vierkante meter.

We willen ook nog naar een zaak waar ze verwarmingsinstallaties verkopen die werken op diesel of op pellets. De verhalen lopen uit een over de gebruikte brandstof. Voor het milieu zijn ze beiden even slecht als het over de CO2 gaat. Dus moeten we kijken welke installatie qua prijs en rendement het beste bij ons past. We willen ons daarom laten informeren bij een zaak die dus beide verkoopt. Zo hopen we een eerlijk verhaal te krijgen. Als we aankomen op het juiste adres in Ourense, blijkt het te gaan om het adres van een uithangbord. De zaak zelf zit er, zo lijkt het, al een tijd je niet meer. We zoeken nog een zaak, Dat blijkt een ferreteria te zijn die zig, vrij vertaald, ‘De schoorsteen’ noemt, ook geen installaties dus. We gaan maar naar huis voor we heel de dag rondjes rijden en niet vinden wat we zoeken.

Nu Nancy Sinatra! Die zong ooit een ‘these boots are made for walking’. Goed ik had dan wel geen ‘boots’ aan maar ik ging wel ‘walking’ de melk halen. Samen met Antares loop ik dus naar de buren een kilometer verderop. Als ik er bijna ben word ik gebelt voor Martin. Martin mailde eens dat hij een keer op visite wilde komen. Wij, Sol en ik, hebben geen idee wie Martin is maar als, blijk baar, trouwe blog volger vonden wij dat een prima idee. Hier is mijn nummer, en bel maar een keer. Dat was dus toen ik onderweg was voor de melk. Als ik weer thuis ben deel ik Sol mee dat Martin zo komt. Omdat het bij ons altijd spik en span is schieten wij dus niet in de schoonmaak stress 😉

Even later staat Martin aan de deur met een flesje wijn. Raar, hij ziet Antares en zegt ‘hallo Antares’. Raar dat iemand ons kent die wij niet kennen. Maar dat is dus het resultaat van een dagelijks blog. Raar en grappig. We geven een rondleiding en dat doe ik buiten ook. Daarna zitten kletsen over van alles en nog wat. Martin heeft trouwens ook een website (vakantiehuisjeingalicie.nl), van zijn huis, iets Zuidelijk van Ourense, is ook plaats voor vakantiegangers. 

Als Martin weer richting Ourense onderweg is ga ik foto’s maken en daar bij komt weer Nancy Sinatra aan bod! Ging het in mijn geval niet om ‘boots’ maar om ‘shoes’ gaat het in dit geval niet om ‘walking’ maar om ‘working’, dus ‘These boots are made for working and that’s just what the’ll do, one of these days these boots are gonna work just for you’ Goed alle Sinatra gekheid op een stokkie, ik was laatst aan het opruimen in de stal die woonkamer gaat worden en vond daar een paar veiligheidsschoenen. Leer, leren veters, stalen neus en houten zool. Wel is waar aangevreten door houtworm en muizen, maar deze gaan de kliko niet in! En zeg nou zelf, gave schoenen toch! En bijna zeker te weten veel ouder dan de pa van Nancy!

Laatste nieuwtje: Gisteravond kwam de buurman aanlopen met een nieuw klein kalfje. Foto is niet je van het, maar wilde geen flits gebruiken, kalfje is nog erg bang.

7 reacties

 1. Hola,

  Jullie geven toch alles een naam……..
  Als je voor de nieuwe huisvriendin nog geen naam hebt dan is, gezien de blog van vandaag: NANCY misscheien wel toepasselijk.

  Houdoe

 2. Vertel uw vriend dat hij het huis moet registreren om te huren voor vakanties.
  Verf de laarzen met houtbehandeling. Laat het leer hard worden en bewaar als decoratie. Een herinnering aan de voorbije tijd.
  Er zijn Nederlanders in heel Galicië misschien een meeting?

  • Hallo Fans,

   De schoenen zijn bij ons in goede handen. Volgens de buren al tegen de 100 jaar oud, als het aan ons ligt gaan ze als decoratie nog een 100 jaar mee.

   Een meeting is niet aan ons besteed. We vinden het leuk als er iemand op de koffie komt, en dan maakt het ons niet uit waar (oorspronkelijk) vandaan. Of we gaan eens op de koffie natuurlijk.

   En ik geef de info door.

 3. Geweldig die schoenen zeer decoratief als je ze prepareert , en ergens een mooie foto ervan ophangen de 3 de foto van boven gezien is prachtig.
  het kalfje is is weer een wonder,
  saludos, José

 4. Die schoenen!!!!!!Een museumstuk!
  Nisje maken en ze daarin zetten.
  Hier in Nederland kennen we “the wooden shoe”.
  Met Brabantse groeten. Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *