Naar Sonja

Vandaag doen we niets in huis, we gaan weer eens naar een Sonja. Deze keer niet de Sonja van de bank die ons alleen maar een hoop kopzorgen heeft bezorgt maar naar Sonja op het gemeentehuis. 

Van welke afdeling Sonja precies is weet ik niet, maar als het gaat over werk en het arbeidsbureau dan moet je (ook) bij haar zijn. Omdat de spaarpot nog steeds even groot is maar er wel steeds minder in komt te zitten ontkomen we er niet aan om een keer werk te gaan zoeken. Voor nu wilde we graag weten hoe het in Spanje in zijn werk gaat. Daar hebben we dus uitleg over gekregen. 

Sonja blijkt in Santa Mariña do Castro te wonen. Via via wisten we al dat. Zij kwam tijdens de feesten van Santa Mariña ook met de doedelzak spelers bij ons langs. Nu gingen wij dus bij haar langs. Zij had echter ook nog een vraag aan ons. Haar vader blijkt een stuk grond te bezitten dat aan een stuk van ons grenst en volgens de kadastrale gegevens zou er een en ander niet kloppen. Wat er precies niet klopt weet Sonja ook niet. Afgesproken dat ze maar een keer langs moeten komen met de papieren die zij hebben, dan kunnen we die van ons er eens naast leggen om te kijken wat er niet zou kloppen en wat we daar aan zouden kunnen doen.

Als we klaar zijn bij Sonja op het gemeentehuis hebben we zin in koffie. Het door baas Tito (de man waar we de balken voor de keuken kochten) aanbevolen restaurant op de hoek in A Barrela was enige tijd gesloten. Wij dachten vakantie, maar het bleef dicht. Echter bleek het vandaag weer open te zijn dus zijn we daar koffie gaan drinken. Als ik het moet beschrijven dan ziet het er als je binnen stapt uit al een slagerij met een toog en 4 tafeltjes met stoeltjes. We krijgen onze koffie en drinken die op, het lijkt ons niet echt een restaurant waar je gaat wil eten. Maar…. dan kijk ik even door een deur met geslepen ruitjes. Ik zie de taxichauffeur zitten. Daar aan de andere kant van de deur ziet het er anders uit. Het is etenstijd en Sol vraagt aan de bediening of aan de andere kant van de deur het restaurant is. Ja zeker! We gaan de deur door en komen ineens heel ergens anders uit. Hier ziet het er gezellig uit, ook al zit alleen de taxichauffeur er te eten. Wat een verschil met de andere kan van de deur. We gaan zitten en bestellen te eten. Ik kan je vertellen dat baas Tito gelijk heeft! We hebben heerlijk gegeten. 

Natuurlijk staat er een TV aan, dat is overal zo. Er wordt verslag gedaan van het referendum in de Oekraïne, dat is erg want de uitslag stond eergisteren al vast natuurlijk, ‘de Oekraïners willen graag bij Rusland’. Waarvan ook verslag gedaan wordt is eigenlijk toch wel erger, dat is de deportatie van Russische mannen. Op het moment dat ze de bus in stappen weten ze al dat ze nooit meer terug komen. Ze worden door een gestoorde man de dood in gejaagd.

Als we thuis zijn gaan we katten aaien. Sol zit met Julio in een stoel en ik sta met Terra. Als je naar Terra kijkt dan begint ze al met spinnen. Vandaag doet Julio dat voor het eerst als hij bij Sol zit. 

Ik ga maar weer eens wat doen aan de telescoop. Eerst doe ik nog wat afstel werk. Daar is nu alles aan gedaan. Ik ga testen voor zo ver dat dat kan. Problemen zijn er nog en een oplossing weet ik er ook nog niet voor, maar dat komt wel. Ook was er een probleem met de fotocamera, zoals ik laatst schreef. Dat bleek een instelling in de camera te zijn. Een probleem minder dus. 

En voor wie wil zien waar ik afgelopen keren in het donker naar heb zitten kijken toen ik met de telescoop bezig was heb ik hier een video.

https://youtu.be/k7gsyFZxqkg

Prettig weekend allemaal.

10 reacties

 1. Hola,

  Bij het bekijken van je videofilm krijg ik het gevoel dat ik zit te kijken naar de rij deskundigen achter hun schermen bij een Formule 1 race. Op een of andere manier zijn ze allemaal bezig met fine tuning. Probleem is dat jij er alleen voorstaat. Van beide snap ik echter niets.
  Misschien moet je maar zo denken “de aliens hebben er wellicht ook lang over gedaan voordat ze hiet waren” Nou jij nog de omgekeerde weg.
  Hopelijk heb je met Sonja 2 meer succes al moet er wellicht op de achtergrond nog een kadastraal varkentje gewassen worden met haar vader.

  Houdoe

 2. Goedenavond/nacht , fijn dat jullie weer een nieuw en lekker restaurantje erbij hebben gevonden , altijd makkelijk als je er meerdere weet.
  Nou ben je misschien ook nog in een ruilverkaveling terecht gekomen , toch weer een beetje spannend. Succes. Wat betreft de video is het voor mij acadabra ! Zie alleen piepkleine sterretjes en ergens anders de maan. Daaronder steeds verspringende lijnen . Ik wens je er heel veel plezier mee en ook heel veel succes. Was mijn hobby niet , heb daar geen geduld voor. Zoiets moet werken en anders is de lol over . Maar mag graag naar het resultaat van je kijken.
  Trustuh , Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️👊👋😉

 3. Hee die Rob
  Dus een kleine rustdag gister
  Ik wist niet dat er hier wat is als je werk zoekt of wil werken
  Kun je mij eventueel per mail wat weg wijs in maken
  Het zal wel per provincie anders zijn
  Maar als je weet waar je moet beginnen en hoe het werkt
  Is het manlijker lopen

  Groeten Montefrio

 4. Hopelijk komt het goed met de verkaveling het is precies als in Frankrijk iedere familie heeft wel ergens jaren een lapje liggen en opeens worden ze wakker als er gebouwd gaat worden of tijdens de huizenverkoop💁‍♀️
  Heerlijk dat die twee beginnen te spinnen dan hebben ze jullie vertrouwen en voelen zich veilig en op hun gemak , vaker doen.
  José

  • Hallo José,

   Wat de stukken grond betreft hebben wij geen idee over wel stuk het gaat. MAar wat is niet snap is waarom ze niet eerder zijn gekomen. Bijvoorbeeld al toen het te koop stond. Maar goed, het zal ook wel SPaans zijn.

 5. Grappig dat winkeltje/koffietentje met daar een restaurant. Het doet mij herinneren aan die keer dat ik bij een bakkertje naar binnen stapte voor wat broodjes. Er ging een deur open en er kwam een etenslucht me tegemoet. Ik snoof de lucht op en de dame achter de toonbank zei, ja dat wat U ruikt is het restaurant. Ik was helemaal verbaasd en ze zei me dat het nu etenstijd was dus als we wilden konden we nog eten. Wij hebben daar gegeten en het was echt heerlijk voor weinig geld, ook dat nog. Wat we wel heel grappig vonden was de soep, vermicellisoep en in het midden van de soep lag een grote gehaktbal. Wij zijn gewend kleine balletjes te draaien maar daar niet, is toch ook veel makkelijker. Goed eten voor weinig geld kan men vaak in kleine dorpjes, ik neem aan dat dat eettentje bij jullie ook daaronder valt. Fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Het restaurant gedeelte zal niet veel groter geweest zijn dan 6 bij 12 meter of zo. Toen wij aan het eten waren liep het helemaal vol. Twee maal dagmenu met ieder een extra glas bier voor 28 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *