Naar School

Vandaag de eerste schooldag. De laatste keer dat ik in de schoolbanken zat was ruim voor corona. Lange leden dus. De lessen zijn op zaterdagochtend van 9 tot 14 uur. Maar op de eerste dag worden we verwacht om half 9. Dat is om ons allemaal te registreren met vingerafdrukken. Dat valt overigens niet mee, iedereen die de cursus volgt werkt met zijn handen en dat geeft enige problemen met de vingerafdrukscanner. Met mijn telefoon heb ik daar ook problemen mee, daar werkt alleen de afdruk van mijn rechterpink. Maar als alle vingers in de computer zitten kunnen we naar het klaslokaal. Als ik het publiek in de klas bekijk, dan ben ik niet de enige buitenlander. Volgens mij zitten er ook behoorlijk wat Zuid-Amerikanen in de klas, en als ik ze hoor spreken dan weet ik zeker dat het geen Spanjaarden zijn. 

Na alle uitleg moest er een test gemaakt worden. De test is meer een test om te kijken wat iedereen al weet. De cursusleidster wijst ons er op dat het niet moeilijk is, dat als je schrijffouten maakt het geen probleem is en dat iedereen de test moet kunnen maken ongeacht scholing, leeftijd en andere ervaringen. Met de vertaal app op mijn telefoon maak ik telkens een vertaling van de vraag en geef dan antwoord. Naast mij zit een oudere man, hij gebruikt op zijn telefoon een app genaamd AI ChatGPT, dat is dus zo’n kunstmatige intelligentie app. Handig. Maar als we de vragen gaan controleren, blijkt de AI leuke verhaaltjes te vertellen die op antwoorden lijken maar wel fout zijn. Ook ik heb niet alles goed. Om stipt 14 uur mogen we het lokaal verlaten, mogen we uitloggen met onze vingerafdruk en beginnen we over 2 weken op zaterdag voor het echt. Volgende week zaterdag is er iets met een feestdag, er zal wel een of andere Heilige jarig zijn.

Iets wat heel belangrijk blijkt te zijn, is dat we telkens op tijd zijn, dus voor 9 uur en niet eerder vertrekken dan 14 uur. Maandag moet er online wat gedaan worden, maar dat is ook weer uitleg, zo begreep ik, over het online stuk van de cursus. Ook daar zijn de spelregels streng, of eigenlijk gewoon normaal. Je moet minimaal 20 van de 40 online uren volgen. En dat kan niet door in te loggen en dan ergens op de koffie te gaan. De activiteiten worden namelijk gemonitord. De uitleg erbij is dat alles zo strikt is omdat het een cursus is die volledig betaald wordt door subsidies. Terecht dus, als je het mij vraagt.

Vandaag heb ik verder geen zin om iets te gaan doen. Morgen tijdens de siësta zoek ik wel wat leuks uit de hoek. Vandaag blijf ik schoon. Straks op de koffie bij Xavier en Mary in Cas de Pedro.

8 reacties

 1. Hola,

  Je kunt alles zo overziende niet zeggen dat het er niet officieel aan toe gaat. Je zou bijna denken dat op de achtergrond de geheime dienst meekijkt gezien het afgeven van je vingerafdrukken.
  Van die tabellen snap ik niets maar dat zal wel aan mij liggen. Waar word die cursus trouwens gegeven?
  Schoolbanken is toch weer eens iets anders dan met je vriendinnen in de stal bezig zijn denk ik.
  Veel plezier vanavond bij Xavier en Mary.

  Houdoe

  • Goedenmorgen , je weekend alweer voorbij , helaas gaat dat altijd veel te snel .
   Die lessen zijn voor mij “acrabedabra”! Maar heb al wel begrepen dat je heel goed moet opletten en je thuislessen trouw moet volgen . 6-13-20 Mei moet je al laten zien dat je goed hebt opgelet en er veel van begrepen hebt !
   Heel veel succes wensen wij je toe .
   Het vraagt toch weer extra tijd van je , terwijl je eigenlijk op je akker bezig wilt . Maar jullie toekomst is zeker ook belangrijk .
   Hoop dat het gisteren bij Xavier en Mary gezellig was , dat was een mooie afleiding na zo’n dag .
   Maak er voor vandaag ook weer iets moois van met de “beestenboel” !
   Zonder storingen . 😉
   Groet .👍👊😅🤣🙋🙋‍♀️👋

   • Hallo Antoinette,

    Ja helaas weer voorbij. Gelukkig regend het nog gewoon. Dacht even dat dat alleen zou zijn op mijn weekend dagen. Je hebt het allemaal goed gezien. Over een examen heb ik niemand gehoord. We moeten telkens voor de vragen minimaal een 5 halen en dan is het goed.
    Ach, die extra tijd. Voor een gratis cursus is dat niet erg. En er zijn nog veel meer gratis cursussen, dus wie weet ga ik er nog meer doen.
    Ja het was gezellig

 2. Er zal wel een heilige verjaren op 29 april, want er is op elke dag wel een heilige jarig, maar ik vermoed dat het samen hangt met 1 mei, in Spanje een vrije dag. Veel mensen maken er dus een lang weekeinde van en als jullie les zouden hebben op 29 april kunnen jullie dat niet.

 3. Terug in de schoolbanken dat is effe wennen en de discipline ,och dit gaat ook weer snel voorbij en je hebt de diploma/ certificaat wat ze verlangen, misschien kun je ook ervaring delen met je klasgenoten waar ze vandaan komen en wat zij van plan zijn en wie weet wat er voor je uitrolt, is altijd interessant .
  Heel veel succes en rustig aan jij komt er wel👍🍀
  José

  • Hallo José,

   Ja het is weer even wat anders. mGelukkig alleen volwassenen. Vroeger een avondopleiding gedaan waar ook een paar kinderen in de klas zaten. Die moeten naar school, de volwassenen willen naar school en dat is een groot verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *