Naar Ourense

Vandaag hebben we een afspraak bij de chirurg die gaat kijken wat er mis is met mij. We moeten er om 10 uur zijn, maar als we Ourense binnenrijden weten we al dat we dat niet gaan halen. Het is druk, niet zo zeer met verkeer, maar met parkeren. Alles is bezet en wat niet bezet is is afgezet voor werkzaamheden. Ik zeg tegen Sol dat het eigenlijk wel vreemd is dat er geen parkeergarage is bij het ziekenhuis in de buurt. Mijn worden zijn nog niet koud als Sol naar een bordje wijst van een parking.

In regent en we vergeten de paraplu’s te pakken in de auto. Gelukkig is het ziekenhuis niet ver lopen. We melden ons op de afdeling aan de balie en kunnen even later plaatsnemen. Dan hoor ik Robby. De rest van mijn naam wagen ze zich niet aan. We gaan naar binnen bij de chirurg. In het kort: broek omlaag, gaan liggen, op mijn hand blazen en dan zegt de chirurg ”O dat moeten we opereren”. Zijn assistente is al bezig met het invullen van een hoop bonnetjes voor de verzekering. Als alles is ingevuld zijn er ook nog papieren die de chirurg klaar heeft gemaakt die ik moet teken. Daarna moeten we naar het afsprakencentrum een verdieping lager. Er zijn wat onderzoeken die gedaan moeten worden, dat is net als de vorige keer, fotootje, hartfilmpje en meer van dat. Daarvoor mogen we de 14e terug naar Ourense. Ook moet ik op audiëntie bij de anesthesist(e), dat staat op de planning voor 30 december. De operatie zal dus ergens in januari zijn al heb ik daar geen datum van.

Als we klaar zijn in en rond het ziekenhuis lopen we naar huis. We gaan een winkeltje klein duur papier/pennen/boeken winkeltje binnen. Er is niemand alleen wij en iemand achter de kassa. Er ligt briefje van 20 opgevouwen op de grond. Ik raap het op… en nu? Is het voor mij, meld ik het aan de kassa? In Nederland zou ik het melden, maar mensen die in dit winkeltje wat kopen kunnen de 20 euro vast missen, wij hebben het ook niet nodig en als we het aan de kassa afgeven zijn we het kwijt. Misschien dat de een of andere hulporganisatie voor de Oekraïne er beter wat mee kan. Dus tijdens de koffie heb ik 20 euro overgemaakt aan giro 555, denk dat het verloren én gevonden geld zo goed terecht komt.

Nu tijd om de keukenkastjes bij Leroy Merlin op te gaan halen. We moeten ook nog wat andere spullen hebben. Tijdens het afrekenen daarvan gaat het niet goed. Ik betaal aan de zelfscankassa, die daar na op storing gaat en zichzelf afsluit. Geen probleem, maar ik wil wel een kassabon. We roepen een dame naar de kassa. Ja, zegt ze, deze kassa doet het niet. U moet bij een andere betalen. Nee zeg ik, ik heb al betaald en ik wil een kassabon en ik laat op de ING app zien dat we betaald hebben. Na het herstarten van de kassa en het plaatsen van een nieuwe kassa rol komt het allemaal goed. Nu naar de afdeling om de kastjes op te gaan halen. We staan in de stromende regen te wachten tot de spullen gebracht worden. Als alles ingeladen is gaan we naar huis, er is namelijk werk aan de winkel.

Nee, dat werk aan de winkel is niet de keukenkastjes. Met de twee lampen die ik gisteren heb opgehangen hebben we ook al kunnen bepalen waar we de andere twee lampen willen. Dat heb ik dus als eerste in orde gemaakt. Dan is er nog het stopcontact met de schakelaar op de logeerkamer. Onhandig en een beetje stuk, dat dus vervangen. En dan weer verder in de keuken. We doen de muren voor een tweede keer in de verf, en nu is het wel helemaal dekkend. We vermelden dat er nu kamikaze muggen zijn die tegen de natte verf aan vliegen.

7 reacties

 1. Hola,

  Kennelijk was er toch enige spanning die het ziekenhuisbezoek losgemaakt heeft. Je verteld, of wil ons wijs maken, dat jullie NA het ziekenhuisbezoek naar huis gaan lopen. Lijkt me zeer omwaarschijnlijk!!!!!
  Maar vooruit het idee was er kennelijk.
  De diagnose van de arts was ook geen verrassing je bent immers ervaringsdeskundige.
  Wat een grandioos idee en daad van jullie om die 20 Euro, waar inderdaad niemand meer weet van wie het was, om die over te maken naar Oekraine. Wat een voldaan gevoel moet dat geven. Toppie.
  Zo te zien zijn er meer wesens die jullie keuken mooi gaan vinden alleen houden die geen rekening met natte muren. Ja en een bordje NAT ophangen zou ook geen zin gehad hebben toch.
  Ik hoop dat wij vannacht goed gaan slapen zo kijken wij met spanning uit naar hoe het eruit gaat zien morgen als het fornuis er staat. Dat je nu nog geen keukenkastjes opgehangen hebt vergeven we je wel. Alles op zijn tijd.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Ik heb de uitslag al van je gehoord , en je wist het eigenlijk al. Goed van die twintig euro en fijn dat je die weg kon geven.
  We kijken met spanning uit naar het fornuis en de kastjes. Gr. Ma

 3. Diagnose is duidelijk de ervaring heb je dus valt het mee om je druk te maken en het moet toch gebeuren. In de stromende regen heeft het wachten zich geloond en kun je aan de slag lekker binnen werken en de de keuken Kerstklaar maken, gezellig.🎄🎄en die muggen je kunt ze niet mollen zonde van de mooie verf ze komen op vocht af en het is buiten ook vochtig dus effe lastig
  Succes,
  José

 4. Goedenmorgen , dat heb je dus weer mooi achter de rug voor zover betreffende het ziekenhuis. Dacht eerst (14Dec.) dat is mooi snel….maar dan komt de rest nog en wordt het doorgeschoven naar 2023 ! Je weet wat er gaat gebeuren en dat je dan toch niet bij je nieuwe baas kunt beginnen , helaas.
  Nu met frisse moed verder met jullie geweldige keuken . Als het goed is , vandaag het fornuis ook bezorgd . Dan lijkt het al heel echt ! Veel succes met de kastjes , weer een stap in de goede richting .
  TOP ! dat je voor vandaag (gisteren)je goede daad hebt gedaan .
  Groet . 😉👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️🤗🤣

 5. Zo die € 20,00 zijn op een mooie plek terecht gekomen. Naar huis lopen is wel wat ver, maar ik denk dat het naar de auto lopen moest zijn. Nu maar hopen dat je de start van je nieuwe baan maar een maand hoeft uit te stellen, we zullen er voor duimen. Wat een vooruitzicht vandaag nu het fornuis word bezorgd dus weer een hele stap verder, maar de keukenkastjes is ook nog een heel werk maar jou onderhand kennende zal dat geen problemen opleveren. Een succesvolle dag vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *