Naar Lugo Voor Een Handtekening

Vandaag gaan we naar Lugo, de provinciehoofdstad van de gelijknamige provincie. Er moet nog een contract getekend worden en er moet betaald worden. We vertrekken om een uur of tien er rijden op ons gemaak de 60 kilometer die we voor de boeg hebben. We blijven een nacht en gaan eerst kijken waar het Airbnb appartement is. Het duurt even voor we het laatste stukje gereden hebben. Er loopt een hele stoet demonstranten voor ons. Het blijkt een demonstratie te zijn van (zelfstandige) chauffeurs, die nu niet zo veel meer verdienen met de hoge brandstofprijzen. Op een rotonde gaan zijn recht door en wij ¾ rond. Als we gezien hebben waar het appartement is, weten we genoeg en rijden naar het centrum en parkeren de auto in een garage. 

We slenteren wat rond in de stad en gaan ergens koffie drinken. Het is niet echt een gezellig terras de na de koffie lopen we verder. Ik heb trouwens ook nog nieuwe schoenen nodig. Vorige week ook in Ourense al naar schoenen gekeken, maar in de uitverkoop zijn ze daar nog duur wat mij betreft. Nu komen we een zaak tegen die prijzen heeft die mij beter bevallen. Ik ga naar binnen en Sol blijft met Antares buiten wachten. Als ik buiten kom heb ik nieuwe schoenen. We lopen verder en omdat het bijna etenstijd is gaan we op het grote plein ergens bij een restaurant zitten bestellen te drinken en te eten.

Als wij al even aan ons eten bezig zijn komt er een stel aanvliegen wat naast ons komt zitten. Tafelmanieren zijn er in verschillende gradaties, wij eten vast en zeker niet met de hoogst mogelijke etiquette, maar wat deze twee tortelduifje vertonen slaat alles. Van tafelmanieren hebben zij nog nooit gehoord.

Het is bijna 16 uur en we kunnen naar het appartement. We lopen naar de auto en rijden even later naar het appartement. Een man staat ons al op te wachten en brengt ons naar het appartement, geeft ons een rondleiding en gaat weer. We doen even niets tot het 17 uur is. Om half 6 moeten we bij de notaris staan en vertrekken maar gelijk. We parkeren de auto weer in dezelfde parking en lopen naar het kantoor en melden ons aan de balie. Van de makelaar is er een jongeman gestuurd, die kennen we niet. Maar even later komt er een iets ouder kind naar ons toe en dat blijkt iemand te zijn van de makelaar. We gaan zitten en vragen nog even iets over een ander stukje grond. Hij begint te typen op twee telefoons tegelijk en zegt even later zo iets als ‘ja weten we’. De verkopende partij kennen we ook niet, hij ook niet. Even later worden we naar een kantoor geroepen en dan staan er ook twee dames op waar we al een hele tijd naast zitten, dat blijkt de verkopende partij te zijn. De makelaar, doet zijn ding, we tekenen een contract en we overhandigen de cheque aan de verkopende partij. We zijn klaar en vertrekken. Nou was onze indruk van goede service van de makelaar al heel belabberd, maar om nu een kind met 2 telefoons te sturen om de zaken af te handelen! Hij wist niet hoe snel hij weer weg moest.

We gaan nog maar even op een terras zitten voor een bakkie koffie. Er zit ook een jonge gast muziek te maken met een gitaar. Maar hij gebruikt de gitaar als trommel en maakt er zelf ook geluid bij wat op zingen moet lijken. In Breda zit er ook zo een in de stad. De muziek trekt nergens naar, maar hij heeft het prima naar zijn zin. Hij krijgt geld van ons, maar niet voor ik een foto voor het blog heb. 

We gaan weer naar het appartement en halen in de winkel in de buurt nog even wat lekkers voor vanavond.

Nog even wat anders. Ik krijg wel eens mail met de vraag wie onze makelaar is. Ik antwoord altijd dat ik die niet geef vanwege de super slechte ervaringen en de rare gang van zaken. Ze blijken alle tijd voor je te hebben als je met een miljoen of meer komt, maar dat wat er onder zit… voor de slechte service mochten wij overigens wel 10000 euro zwart af tikken. Dat zat in de prijs waar wij het voor vonden op internet, dus niet iets extra’s oid. Als zij voor 1000 euro werk verzet hebben is het veel. Dus nee, ik geef je de naam niet!

De naam van een makelaar die ik telkens wel geeft is er een die vroeger wel eens samenwerkte met onze makelaar. Deze makelaar heeft nu (eindelijk) een website. Op de site onroerend goed, waar wat aan gedaan moet worden tot waar je zo in zou kunnen. Je kan er terecht voor koop, huur met optie koop en huur (alleen Galicië). Ga maar kijken op hun site (ook te vinden op de link pagina)

MARIBEL FERREIRO

GALICIA ADQUISICIONES

https://galiciaadquisiciones.com/

5 reacties

 1. Hola,

  Je hebt je vandaag dus niet helemaal aan de opdracht gehouden om geen zwaar werk te verrichten. Een cheque met enkele cijfers (voornamelijk 00000) is toch wel een hele opdracht en klus. Terug kijken op een kl….. makelaar heeft nu gelukkig ook geen zin meer dus ook geen frustratiedruk meer daarmee.
  Geniet vooral nog van jullie extra vakantiedag in Lugo maar daarna zullen de snipperdagen dan onderhand wel op zijn en wacht er weer gewoon verder klussen etc. aan en op jullie domein.

  Houdoe

 2. Goedemorgen , geen fijne makelaar , maar de boel in elk geval geregeld ,daar gaat het om. Kun je over een paar weekjes weer paaltjes slaan met witte koppen .nog een fijne dag samen , toch leuk zo af en toe een klein beetje vakantie ! Geniet ervan. Groet uit een “terracotta”😢⚡☔🌧🌊 gekleurd Estepona . 👋

 3. Dat is nog eens goed afgehandeld weer een stukje rust en kun je aan de slag als alles goed goed is Metze wonden.
  Mooie foto van dat gebouw met die ‘gitarist’, hoop dat je nog wat meer gespot hebt in Lugo.
  We hebben ook vrienden in Estepona zitten het weer is er bar en boos ik hoop voor hun dat het snel beter wordt .
  Gr.
  José

 4. Dank je wel José , het is nu tenminste droog maar overal nog een vieze zooi . Wel lekker met water spelen om de bruine troep overal vanaf te sproeien en spuiten. Helaas is het daardoor ook kkkoud. Nu eerst siësta ! 👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *