Naar De Trimsalon

We vertrekken vroeg naar Carballiño, het is iets meer dan 30 minuten rijden. Als we aankomen bij de trimsalon, blijkt het alleen een gebouw te zijn met reclame van de trimsalon. We kijken nog eens op de website. We proberen dezelfde straat op nummer 43. Nee hier is de trimsalon niet antwoord iemand als we aanbellen. Het zou bij het café in de buurt zijn. We lopen maar wij zien niets. Sol belt. Ja… ja we staan nu voor een café. O..is er nog een café? en daarnaast is een trap die we af moeten. Oké. Die trap heb ik daarnet gezien en die is naast een café. We lopen de trap af naar beneden en komen in een andere straat uit. En naar een zaak waar de ‘dames van plezier’ werken is een blauwe deur met daar boven een bord waarop staat dat hier de trimsalon is. Gek, wel nummer 43 maar in een andere straat dan op de website staat. We bellen aan. Er wordt niet opengedaan. We bellen nog eens. Sol wil weer bellen als en een witte auto aan komt waarin iemand zit die vertelt dat hij de kapper is.

We vertellen wat de bedoeling is en geven Antares af. Leuk vindt ze het niet dat we haar daar achter laten, maar stress heeft ze niet. De man heeft ook geen hoge rot stem. Hij beld als hij klaar is met Antares. Wij lopen de stad in en gaan ergens op een terras koffie drinken.

Sol moet wat telefoontjes plegen, onder andere naar iemand die ook een offerte voor een nieuwe pellet ketel gemaakt heeft. In plaats van dat deze man antwoord met ‘oke, bedankt dat u het even laat weten dat u niet voor ons gaat’ krijgt Sol een preek dat we voor de meest onbetrouwbare installatie gaan die er maar bestaat. Wordt zeker door Hermanos Sánches geplaatst. Pfff. dat is helemaal slecht. Volgens mij geeft deze man van TIEN21 aan dat we er verstandig aan doen niets bij hem te kopen. Als je zo over je collega installateur praat en de spullen die zij verkopen dan deugen je eigen spullen en service niet. Maar goed dat is mijn mening.

De telefoon gaat, de kapper laat weten dat hij klaar is met Antares. We lopen via een grote ferreteria terug naar de trimsalon. Bij de ferreteria koop ik 2 messen voor op de bosmaaier die ik bij ons niet (meer) in de winkels zag. Bij de trimsalon treffen we een gekortwiekte blije hond aan. Blij dat wij weer terug zijn en zonder stress. Hier gaat ze de volgende keer dus weer naar toe als ze geknipt moet worden.

Thuis ga ik aan de gang met waar ik gister aan begonnen was, de verhoging voor de pellet ketel. Ik leg er plastic in zodat vocht niet op kan trekken. Ik leg er tempex in als opvulling zodat ik niet alles hoef te vullen met cement. Ik maar cement, een beetje dunner dan normaal zodat het overal lekker tussen loopt. ….en dan gaat het tempex drijven. Ik leg er iets zwaars op, maar het blijft drijven. GVD! Dan maar zonder tempex. Ik trek er alles weer uit en schraap er zoveel mogelijk de cement vanaf. We hebben nog een hoop oude dakpannen. Laat ik er daar maar een hoop van gebruiken. Ik gooi ze allemaal op de plek waar de moeten komen en waar de stukken nog niet klein genoeg zijn bewerk ik ze met een hamer. Aan de 7 zakken cement heb ik niet genoeg. Morgen koop ik er wel een hoop bij. 

Sol is ondertussen bezig met schuren aan de nachtkastjes, die moeten hetzelfde effect krijgen als het bed. De top laat moet dus als het ware hier en daar wat weg geschuurd worden. Helaas gaat ook de ondergrond laag er mee vanaf. Het zit niet mee dus. Ze besluit dan alles maar helemaal opnieuw te schuren en verven.

Trimsalon, Antares en ik lopen als het over de trimsalon gaat 9 van de 10 keer synchroon. Dus als het voor haar tijd is dat ze naar de trimsalon gaat, dan is het voor mij tijd om naar de kapper te gaan. Net als ik dus klaar ben om richting de kapper in A Barrela te rijden zie ik 5 grote koeien op de weg kuieren, ze zijn echt aan de wandel. Maar koeien zonder begeleiding zomaar op de weg is wat mij betreft gevaarlijk. Ik ga kijken, bovenaan de oprit staan de koeien mij aan te kijken. Ik maar onze wei open aan de overkant van de weg en stuur  een koe de wei in, de andere koeien volgen gehoorzaam de andere koe. Ik heb wel een vermoeden waar de koeien vandaan komen, ze komen uit Santa Mariña. We bellen onze buren en vertellen wat er gaande is en dat er geen haast is want de koeien staan veilig in onze wei. Nu kan ik eindelijk naar de kapper.

Eén reactie

  1. Het was niet helemaal zo’n gelukkige dag begrijp ik !? Toch blij dat je een fijne kapper hebt gevonden voor Antares , ziet er weer geweldig uit . Ik heb het gisteren zelf maar aangepakt en…nog aardig gelukt ook. Wel veel werk maar heb alle tijd , dus geen probleem. Groet 🙈👋👊🙋‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *