Naar De Garage

Nog even terug naar gisteravond. Het is kraakhelder en dat gaat het heel de nacht zo blijven, tijd voor de telescoop misschien. Helaas gaat dat niet omdat ik er morgen vroeg uit moet om naar de garage te gaan. Maar ik kan deze heldere nacht toch niet helemaal laten schieten! Afgelopen maandag een mooie boom op de foto gezet. Die ga ik nu weer op de foto zetten, maar dan met de sterren erbij. Daar waar ik ga fotograferen is niet ver van huis, dus ik ben er zo. Ik zet de camera’s neer, stel scherp op een ster en maar de compositie. Daarna is het aan de camera’s om te blijven fotograferen. Ik ga weer in de auto zitten, en ga wat zitten kijken op Youtube met een blikje cola en een zak chips. Tegen middernacht ben ik gestopt en naar huis gegaan.

Om half 10 de afspraak bij de Renault in Ourense. Het idee is dat ze vandaag kijken wat er precies aan de hand is en wat de kosten gaan zijn. Precies om half 10 zet ik de auto binnen en meld me aan de balie. Er komt ook een monteur, die natuurlijk zeer vereerd is dat hij aan een Dacia mag gaan werken, die ik uitleg wat het probleem is. Ik laat ook het filmpje zien van de speling zien die op het kogel zit en ik vertel erbij dat ik net als in een oude film constant aan het sturen ben om rechtdoor te gaan. Hij snap precies wat ik bedoen en gaat met de auto aan de gang. Ik wacht in de showroom tot een mevrouw van achter de balie me komt halen. Het meeste begrijp ik, ik begrijp ook dat er meer versleten is dan alleen de kogel van de stuurstang, maar ik vertel wel dat ik niet begrijp wat er nog meer versleten is. Kom maar even mee, zegt ze, dan legt de monteur het even uit. Onder de auto laat de monteur zien waar er nog meer iets zit wat versleten is. Ja, vervang alles maar, zeg ik. En ik ga er nog steeds van uit dat ik voor een reparatie afspraak terug moet komen. De vrouw van de balie vraagt echter of ik wil wachten of dat ik een rondje ga lopen en om half 1 terug kom. Gaan jullie het dan nu gelijk repareren? Ja! Nou dan ga ik een rondje lopen. 7 kilometer later heb ik het station van Ourense gezien en ben ik terug in de garage en is de monteur bezig met het uitlijnen van de auto. Stipt om 1 uur is mijn auto klaar en mag ik afrekenen.

Nu nog even naar de Leroymerlin wat spulletjes kopen die ik morgen denk nodig te hebben voor de verlichting in de stal. Thuis doe ik lekker niets meer, genoeg calorieën verbrand tijdens mijn wandeling over de garage boulevard van Ourense. Ik ga de foto maken die jullie hierboven zien, daar ben ik ook wel even zoet mee.

O ja, de maan die gisteravond alles verlichte was ook mooi.

7 reacties

 1. Geweldige foto’s weer , maar ik begrijp dat het gewoon deccamera’s neerzetten is en thuis afwerken ???? Zo simpel zal het niet zijn .
  Even een opmerking voor “Sterk” ; de garages in Spanje doen wat ze moeten doen en dus…natuurlijk werkt alles uitstekend !!! Zonder je halve maandsalaris achter te laten .
  (Moest het even kwijt)
  Fijne dag , groet ,👍👋😂

  • Hallo Antoinette,

   De foto van de boom. Het is iid de camera of camera’s weg zetten. Het foto’s maken gaat met een afstandbediening automatisch zodat de camera foto’s blijft maken tot ik het stop. Thuis zet ik alle foto’s op de computer (100 tot 300 foto’s) en controleer alle foto’s op passerende vliegtuigen. Vliegtuigen (en satellieten) zie je als strepen op één foto. Dat komt omdat het nemen van één foto 20 tot 30 seconde duurt, de sterren worden zo een streepje maar de vliegtuigen dus een grote streep. Daarna moet ik alle foto’s die ik ga gebruiken met software stappelen tot een foto. Omdat hier de maan alles mooi verlicht was het niet nodig ook iets met een lamp te doen, doe ik dat wel dan moet ik thuis meer werk doe aan de foto. Er zijn foto’s bij waar ik meer dan 8 uur aan werk om de foto, wat mij betreft, perfect is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *