Naar Chantada

We gaan naar Chantada. We hebben een puntenlijstje wat we af gaan werken. 

 1. We gaan om boodschappen.
 2. We gaan naar Galichip om te vragen waarom we een 3G verbinding hebben.
 3. We moeten even naar een boekenwinkel.
 4. We moeten een pakje versturen.
 5. We gaan even bij de kachelboer langs.
 6. En gaan ergens een bakkie doen. 

Bovenstaande geheel in willekeurige volgorde. Na alles met de kippen, katten, hond en koeien gedaan te hebben wat daar dagelijks mee gedaan moet worden, vertrekken we naar Chantada. We gaan eerst naar het postkantoor het pakje versturen. Als dat gedaan is lopen we naar een terras en gaan koffie drinken. Na de koffie lopen we verder naar de winkel van Galichip. Ik vraag aan de man achter de balie waarom wij SMSjes ontvangen waarin zo iets staat als dat we meer dan onze bundel verbruikt hebben terwijl we een limietloos contract hebben. Niet op letten, die krijgt iedereen en er gebeurt niets met je snelheid, vertelt hij. Volgende vraag, waarom hebben wij ineens een 3G verbinding? Ook daar heeft hij een verklaring voor. Er wordt gewerkt aan het netwerk in de weide omgeving. 2G gaat weg en 5G komt er voor in  de plaats. Gisteren had men problemen en 3G verbindingen in Monforte. Even afwachten, want ik weet niet wanneer de werkzaamheden helemaal klaar zijn. Nu even bij de kachelboer langs. In augustus zou de ketel, als we kochten, in de eerste week van oktober geplaatst worden. Toen kochten werd dat de tweede week van oktober. Nu we gaan vragen, komen ze toch de eerste week van oktober de ketel installeren, dat is als je vanaf november terug telt. He he, gelukkig, dus toch gewoon de eerste week van oktober als we maar anders tellen. Even geduld dus nog. Rest alleen punt 1 nog van de bovenstaande lijst. Als we terug richting de auto lopen komen we voorbij de Chinees. Sol vraag of we misschien even kunnen gaan kijken voor een ding, waarvan we eigenlijk zeker weten dat ze het niet verkopen. Ik zeg oké, maar we kopen eventueel alleen dat ding. …..en dat wordt moeilijk. Dan gaan we beter niet naar binnen, we gaan iedere keer voor één ding en komen met teveel naar buiten. We slaan dus maar over deze keer. Na de boodschappen gaan we naar huis. 

Thuis laat ik Anteres uit op de akker. Ik gooi een paar keer een steen totdat ik klaar ben met het aanharken van de sleuf die ik gisteren dicht gemaakt heb. Dat was niet iets wat nodig was, maar als zij met stenen aan het spelen is en gaten graaft, doe ik ook beter iets nuttigs.

Als we klaar zijn gaan we naar binnen en start ik met het bewerken van de foto’s die ik met de telescoop gemaakt heb de afgelopen dagen. De software waar de foto’s verwerkt worden tot 1 foto is daar gisteravond al mee gestart. 451 foto’s moeten verwerkt worden. Dat is niet iets wat ik zelf kan doen. Op alle foto’s staat iets, maar op maar 151 is iets te zien voor ons, de andere foto’s zijn verschillende soorten calibratie foto’s. Als alles verwerkt is door de software heb ik een foto die ik verder moet bewerken. Daar ben ik zo’n beetje heel de middag mee bezig geweest. 

Hieronder twee foto’s. De eerste foto is de foto die de software voor mij maakt, er is eigenlijk niet niet veel te zien. Als je goed kijkt zie je tussen de sterren door wel iets maar dan moet je soms ook weten waar je naar kijkt. De tweede foto is dan de foto die ik er van maak. Hieronder de foto van NGC281 of te wel de Pacman Nevel.

NGC 281 is een emissienevel in het sterrenbeeld Cassiopeia. NGC 281 bevindt zich in de Melkweg en staat op ongeveer 9500 lichtjaar van de Aarde. Vanwege de gelijkenis met de hoofdfiguur van het gelijknamige computerspel wordt de nevel in het Engels ook wel de Pac-Man-Nevel genoemd.

NGC 281 werd op 16 november 1881 ontdekt door de Amerikaanse astronoom Edward Emerson Barnard.

(Bron Wikipedia)

4 reacties

 1. Hola,

  Je moet hogere wiskunde gestudeerd hebben met wat de man van de kachelboer jullie verteld over levering van jullie pelletkachel. Wij zouden zeggen dat hij gewoon zijn oorspronkelijke afspraken niet nakomt. Zou dit Galiciese logica zijn. Als dat zo zou zijn zou dat dan ook op financieen van toepassing zijn? Als dat zo is dan is dus je laatste Euro uitgeven pas je eerste rekenend vanaf 1 Miljoen en kun je nog even vooruit. De foto van Pac Man Nevel is weer super. Het kost even tijd maar dan heb je ook wat.

  Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *