Als iedereen wakker is, in huis en op de camping en we koffie op hebben is het tijd om wat te gaan doen. Vandaag krijgt Sol naailes op de naaimachine van mijn moeder. De gordijnen die gisteren opgehangen zijn, zijn door mijn moeder gemaakt. De gordijnen voor in de keuken zijn voor een deel klaar. Maar zomen zal Sol er straks zelf in moeten maken. Het is dus van belang dat Sol weet hoe een naaimachine werkt en hoe je ergens een zoom in moet zetten. Maai les dus aan de eettafel. Er worden stukjes stof aan elkaar gezet en lange mouwen aan een t-shirt worden ingekort. Er zal nog vast wat meer geoefend moeten worden maar daar hebben we stukken stof genoeg voor, als de gordijnen voor de keuken afgewerkt moeten worden zal dat dus wel goed komen!

Ik ga met de bosmaaier aan de gang. In de achtertuin moet het gras gemaaid worden. Ook wil ik in van dat plastic gaas, wat we gisteren rond een deel van de akker plaatsten in de tuin hebben. Het is namelijk zo dat als we Antares en Foskie in de achtertuin loslaten dat Foskie op het muurtje klimt van de tuin, dan over het muurtje naar het koeienpad loopt en er vandoor gaat. Gelukkig gaat hij niet ver en kwam hij telkens kijken waar ik buiten mee bezig was. Nu wil ik dus van dat plastic gaas ongeveer een halve meter voor het muurtje in de tuin zetten, zo kan hij niet bij het muurtje komen en lijkt het mij onmogelijk voor hem om nog eens te ontsnappen. Na het maaien maken mijn vader en ik de afrastering in de tuin.

Helaas is het vandaag niet het geschikte weer om honden lekker buiten te laten spelen. meest van de dag regent het. We moeten dus nog testen of Fokie echt niet ontsnapt. Hopelijk kan dat deze week nog een keer.

Vandaag gaan we uit eten. A Barrela is een dorpje van niets. Maar alles is er, zo ook een hotel met een restaurant. Telkens als we er rond etenstijd voorbij komen is het er erg druk op de parking. Ze moeten er dus goed eten hebben. Gister wilde we al gaan, maar er moet gereserveerd worden. Dat hebben we gisteren gedaan voor vandaag. Om 2 uur schuiven we aan tafel. We nemen ieder een variatie van de gerechten uit het dag menu. Na het voorgerecht hebben we eigenlijk al genoeg gegeten. Maar dan komt het hoofdgerecht. Mijn moeder en ik hebben hetzelfde, kotelet met friet. Maar één kotelet is voldoende, maar het hoofdgerecht bestaat uit 3 lappen vlees. Dat krijgen we niet op. Vier stuks kotelet gaan dus in een bakje mee naar huis voor morgen. We verbazen ons nog steeds dat je voor een paar euro p/p je je buikje helemaal rond kunt eten.

Daarna gaan we nog even naar Chantada. mijn ouders willen in een speciaalzaakje wat dingen van deze streek meenemen naar Nederland. Als we terug lopen komen we voor bij een Chinees. Zijn we gisteren nog bij een enorme Chinees geweest, moeten Sol en mijn moeder toch hier ook even kijken en kopen. Als we terug lopen gaan we nog even bij een meubelzaak kijken. We zoeken een simpele goedkope kast. Maar in deze zaak hebben ze die niet, wel andere mooie en minder mooie meubels, maar dus geen goedkope kast. Thuis drinken we koffie op de camping in de caravan. Sol krijgt dan ook een telefoontje van de man die het raam komt zetten in de eetkamer. Morgenvroeg om 8 uur komen ze het plaatsen.

7 reacties

 1. Hoi Rob en Sol, ook al heeft het veel geregend het was een heel gezellige dag. En over dat restaurant, alleen maar lof het was gewoon super. Ik hoef vanavond echt niets meer te eten. Gr. Ma

 2. Hola,

  In het dorpje van bijna niets (A.Barrela) kun je voor Nederlandse begrippen inderdaad voor bijna niets eten. Vermelde Rob geen prijsindicatie dan doe ik het wel (uiteindelijk gaat het ook van mijn rekening af ….ha,ha). Voor 4 personen een 3 gangen keuze menu , inclusief drank en koffie na schrik je toch wel even van de nota namelijk 48 Euro en van wat we niet op konden kunnen we morgen weer verder smullen. Te gek toch. Jammer genoeg was er vandaag voor mij niet zoveel te klussen maar des te meer tijd besteed aan orientatie hoe de toekomstige woonkamer zou kunnen worden. Niet dat Rob daar al gauw aan toe is maar des te beter kan ik me ter zijner tijd inbeelden wat ze allemaal gaan bedenken. In ieder geval een woonkamer waar de rotsen een duidelijk onderdeel van uit gaan maken. Hoe tof kun je het hebben. Spannend vooruitzicht.

  Houdoe

 3. Goedemorgen maar misschien liggen jullie al te bed, ik ga ook zo slapen. Jammer dat het regent dat wil je niet als je op vakantie bent. Maar leuk om te lezen dat pa en zoon en ma met (schoon)dochter samen iets doen. Zo vliegen de dagen snel voorbij hoor. Voor straks weer een mooie dag samen.

 4. Hier in Fuerteventura waar ik woon eet ik minstens 1 maal per week el menú del dia. Wat je zegt: hoe kunnen ze het doen voor zo weinig geld. Voorgerecht: 3 keuzes, hoofdgerecht: 3 keuzes, nagerecht: 3 keuzes. Knofloofbrood uit de oven erbij. Glas wijn, water incl. Dan nemen mijn vriend en ik nog carajillo na (= espresso met sterke drank erin – dat hoort dus niet bij het menu) en zijn we met z’n tweeën iets van 20 euro kwijt. Ongelofelijk. En de eigenaresse heeft nota bene de prijzen twee weken geleden iets omhoog gegooid vanwege de inflatie. Als ik dan lees wat de mensen in NL allemaal moeten neerleggen! Onlangs schreef iemand op Twitter dat ze een glas witte wijn had besteld op een terras en meer dan 5 euro kwijt was. Goeie genade! Nee wat eten en drinken betreft zit je in Spanje veel beter.

 5. Als ik die prijzen lees denk ik wel eens,daar moet ik naartoe. Maar ja 82 hé.

  Jullie nu met z”n vieren nog fijne weken.
  Rob ik zal nu niets delegeren voor wat je vader kan doen, want ik zag dat pa en ma goed hun best
  doen met allerlei karweitjes.
  Geniet zo lekker samen.

  Groetjes uit Breda met veel regen ook.
  Ome Karel en Marianne

  • Hola,

   Ome Karel en tante Marianne ze verwachten toch echt wel een keer op hun privecamping (hoeft niet gecontroleerd te worden door (ACSI). Daar hoort dan wel bij dat er karweitjes gedaan moeten worden al is het maar schoffelen tussen de aardappelplanten (als je tenminste weet wat onkruid is) !
   En dan niet delegeren aan Marianne

   Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *